Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η πικρή ήττα και ο αποκλεισμός από το Γουίμπλεντον!

Ο Έλληνας τενίστας αποχαιρέτησε πρόωρα το κορυφαίο τουρνουά!

1 Ιουλίου 2019 20:40
Στέφανος Τσιτσιπάς: Η πικρή ήττα και ο αποκλεισμός από το Γουίμπλεντον!

Το 2018 στον Γ΄γύρο του Γουίμπλεντον ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε νικήσει εύκολα τον Τόμας Φαμπιάνο αλλά σήμερα ο Ιταλός επέστρεψε δυναμικά και νίκησε τον 20χρονο Ελληνα τενίστα μετά από αγώνα τριών ωρών.

Ο 30χρονος Φαμπιάνο παρότι υστέρησε στους άσσους κράτησε το σερβίς του, έκανε λιγότερα λάθη από τον Τσιτσιπά και με νίκη 6-4, 3-6, 6-4, 7-6 (8), 6-3 προκρίθηκε στον Β΄γύρο όπου θα αντιμετωπίσει τον 40χρονο Κροάτη Ίβο Κάρλοβιτς (Νο 80) ο οποίος νωρίτερα νίκησε με 6-4, 6-4, 7-6 (4) τον Ιταλό Αντρέα Αρναμπόλντι (Νο 219). Ο Κάρλοβιτς είναι πολύ έμπειρος τενίστας με 15ετή παρουσία στο Γουίμπλεντον αλλά τα τελευταία χρόνια δεν έχει να δείξει κάτι ξεχωριστό. Το 2004 προχώρησε μέχρι τον Δ΄γύρο και το 2009 μπήκε στα προημιτελικά. Και τις δύο φορές αποκλείστηκε από τον Ρότζερ Φέντερερ.

Το πρώτο μπρέικ που έκανε το 1-0 σετ
Ο Τόμας Φαμπιάνο μπήκε δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 3ο γκέιμ έκανε μπρέικ για να πάρει το πάνω χέρι με 2-1. Ακολούθησαν δύο καθοριστικά γκέιμ με τον Τσιτσιπά να χάνει 5 συνολικά μπρέικ πόιντ αλλά ο Φαμπιάνο με νύχια και με δόντια κράτησε το προβάδισμα. Τελικά ο Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο του μπρέικ σέρβις στο 6ο γκέιμ ισοφαρίζοντας σε 3-3. Το πιο καθοριστικό ήταν το 9ο γκέιμ όπου ο Τσιτσιπάς είχε το σερβίς και το μπρέικ πόιντ για να προηγηθεί 5-4, όμως, μία άουτ επίθεση και ένα ωραία μπακχαντ του Ιταλού έκανε το μπρέικ και ο Φαμπιάνο έκανε το 5-4. Με σερί τεσσάρων πόντων πήρε και το 10ο γκέιμ απέναντι στον απογοητευμένο Τσιτσιπά και με 6-4 πήρε το 1ο σετ.

Ανετη ισοφάριση Τσιτσιπά
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απάντησε στο 2ο σετ. Βελτιωμένος σε όλους τους τομείς και με λιγότερα λάθη ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στο σερβίς του Ιταλού στο 6ο γκέιμ και προηγήθηκε 4-2. Κράτησε το σερβίς του και επικράτησε 6-3 για το 1-1 σετ.


Το κρίσιμο 10ο γκέιμ του Ιταλού
Μεγάλη μάχη έγινε και στο 3ο σετ όπου ο Τσιτσιπάς έπαιξε μεν συντηρητικά αλλά και ο 30χρονος Φαμπιάνο δεν παρασύρθηκε σε εύκολα λάθη και κράτησε το σερβίς του περιμένοντας την ευκαιρία για να «χτυπήσει» τον Έλληνα τενίστα. Στο 9ο γκέιμ μετά από μεγάλη μονομαχία και ένα χαμένο σετ πόιντ ο Φαμπιάνο έκανε το κρίσιμο μπρέικ και με 6-4 πήρε το σετ που του έδωσε και το προβάδισμα 2-1 σετ.


Γλίτωσε δύο ματς πόιντ ο Τσιτσιπάς
Από μία κλωστή κρεμάστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο 4ο σετ όπου ο Φαμπιάνο είχε δύο ματς μπολ. Οι δύο μονομάχοι κράτησαν τι σερβίς τους μετά από 12 γκέιμ και μπήκαν στη διαδικασία του τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς έπρεπε να δώσει τα ρέστα του για να πάρει το σετ. Ξεκίνησε με μπρέικ και δύο πόντους από δικά του σερβίς και προηγήθηκε 3-0 και αργότερα με 6-4 έχοντας δύο σετ μπολ τα οποία δεν αξιοποίησε. Και σα να μην έφτανε αυτό ο Φαμπιάνο με τρεις συνεχόμενους πόντους προηγήθηκε 7-6 και είχε το πρώτο του ματς μπολ το οποίο έσπασε ο Τσιτσιπάς και ισοφάρισε 7-7 αλλά στη συνέχεια και πάλι ο Φαμπιάνο έκανε το 8-7 και είχε το δεύτερο ματς μπολ το οποίο «έσβησε» και πάλι ο Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας τενίστας έκανε μπρέικ στα δύο σερβίς του Ιταλού ανακτώντας το προβάδισμα με 9-8 και τελείωσε το σετ 10-8 κατακτώντας το σετ 7-6 (8) ισοφαρίζοντας σε 2-2 σετ.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αντετοκούνμπο - Τσιτσιπάς: Υποψήφιοι για τους κορυφαίους της χρονιάς!

Δεν τα κατάφερε η Σάκκαρη: Ο Τσιτσιπάς συνεχίζει μόνο!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share