Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κόπα Αμέρικα: Κοντά στον αποκλεισμό η Αργεντινή!

Ούτε την Παραγουάη κατάφερε να κερδίσει...

20 Ιουνίου 2019 10:42
Κόπα Αμέρικα: Κοντά στον αποκλεισμό η Αργεντινή!

Η «Μπιανκοσελέστε» ήταν ανούσια στο πρώτο ημίχρονο και είδε την αντίπαλό της να βρίσκει το γκολ στην κόντρα με τον Σάντσες, «κυνηγώντας» για ακόμη μια φορά, αλλά ο Μέσι το πήρε πάνω του και ισοφάρισε νωρίς στην επανάληψη, με τις καθοριστικές επεμβάσεις του Αρμάνι, μεταξύ των οποίων και ένα πέναλτι του Γκονζάλες, να κρατούν το 1-1.

Το αποτέλεσμα αφήνει την Παραγουάη μόνη στη 2η θέση με 2 βαθμούς, ενώ η Αργεντινή ισοβαθμεί με το Κατάρ στον έναν, μακριά από τους 6 της Κολομβίας, που έχει ήδη προκριθεί στους «8».

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε, γενικά, ιδιαίτερη δράση. Η Παραγουάη κατάφερνε να αμυνθεί αποτελεσματικά και στο 37ο λεπτό βρήκε την ευκαιρία να «χτυπήσει» στην κόντρα. Ο Αλμιρόν έχασε την ισορροπία του, αλλά βρήκε τρόπο να τροφοδοτήσει στο ύψος του πέναλτι τον Σάντσες, που με «ξερό» σουτ στη γωνία έκανε το 0-1.

Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, αντιθέτως, ήταν ιδανική για την Αργεντινή. Η «Μπιανκοσελέστε» έδειξε νεύρο, μπήκε με διάθεση να βρει το γκολ της ισοφάρισης και το κατάφερε στο 57' με εκτέλεση πέναλτι του Μέσι, ύστερα από χέρι του Σαμπάιο που στην αρχή δεν είδε ο διαιτητής, αλλά υπέδειξε το VAR. Ουδεμία αμφιβολία υπήρχε στο πέναλτι που έκανε στην απέναντι πλευρά, όμως, ο Οταμέντι, αλλά ο Αρμάνι είπε «όχι» στον Γκονζάλες 6 λεπτά αργότερα. Τρία λεπτά μετά, μάλιστα, η Αργεντινή είχε την ευκαιρία της, αλλά ο Μαρτίνες αστόχησε στην κεφαλιά του, στέλνοντάς την πάνω από το δοκάρι. Ίδια κατάληξη είχε κι ένα σουτ του Μέσι από καλή θέση στο 75', ενώ 10 λεπτά αργότερα μια διπλή επέμβαση του Αρμάνι έσωσε ξανά τους τυπικά γηπεδούχους. Στο υπόλοιπο, οι παίκτες του Σκαλόνι δε βρήκαν αξιόλογη στιγμή, με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται αποτελεσματικά και να κρατούν το «Χ».

Πηγή: SDNA

Κόπα Αμέρικα: Ήττα - σοκ για την Αργεντινή!

Μια από τα... ίδια για την εθνική Αργεντινής. Η αλμπισελέστε μπήκε με το αριστερό στο Κόπα Αμέρικα 2019, καθώς γνώρισε την ήττα (0-2) από την Κολομβία στην πρεμιέρα των δύο ομάδων και του δευτέρου ομίλου (πρώτη αγωνιστική) της διοργάνωσης.

Οι καφετέρος ήταν ανώτεροι στην Αρένα Φόντε Νόβα του Σαλβαντόρ, υπερείχαν στο πρώτο ημίχρονο αν και δεν σκόραραν.

Η Αργεντινή με την είσοδο του Ντε Πάουλ βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο με σημαντικότερη αυτή του Μέσι.

Οι δύο αλλαγές του Κάρλος Κεϊρόζ - Ρογέρ Μαρτίνες αναγκαστικά λόγω τραυματισμού στη θέση του Λουίς Μουριέλ και Ντουβάν Σαπάτα αντι του Ραδαμέλ Φαλκάο στο 81' - έδωσαν τη νίκη στους Κολομβιανούς.

Πλέον η Κολομβία είναι φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Νωρίς για να καταδικάσει κάποιος την Αργεντινή σε μια διοργάνωση που προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και οι δύο από τους τρεις καλύτερους τρίτους, ειδικά σε ένα γκρουπ με Παραγουάη και Κατάρ. Τα σημάδια όμως είναι ακόμη μια φορά απαισιόδοξα.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Αρμάνι, Σαράβια, Πεσέλα, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Γκίδο Ροντρίγκες (67' Γκίδο Πισάρο), Παρέδες, Λο Τσέλσο, Μέσι, Ντι Μαρία (46' Ντε Πάουλ), Αγκουέρο (79' Ματίας Σουάρες).

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Κάρλος Κεϊρόζ): Οσπίνα, Μεδίνα, Γέρι Μίνα, Ντάβινσον Σάντσες, Τεσίγιο, Κουαδράδο (64' Λέρμα), Ουίλμαρ Μπάριος, Ουρίμπε, Χάμες Ροντρίγκες, Μουριέλ (14' λ.τρ. Ρόγερ Μαρτίνες), Φαλκάο (81' Ντουβάν Σαπάτα).

Πηγή: sport24

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Λάθος του VAR στερεί την νίκη από την Βραζιλία!

Κόπα Αμέρικα: Θρίαμβος την Βραζιλίας! (Video)

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share