Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Χαμός με τον "17χρονο" δρομέα από την Κένυα!

Η ηλικία του αμφισβητείται έντονα...

19 Ιουνίου 2019 11:19
Χαμός με τον

Ο Έντουαρντ Ζακάγιο Πίνγκουα προκάλεσε αίσθηση στο Diamond League του Ραμπάτ στο Μαρόκο, καθώς τερμάτισε πρώτος στα 5.000 μέτρα με χρόνο 13:11.49, παρότι είναι ακόμα ανήλικος!

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφά του ο Κενυάτης δρομέας είναι γεννημένος στις 25 Νοεμβρίου 2001, το γεγονός ωστόσο ότι η όψη του δεν θυμίζει 17χρονο, προκάλεσε αρκετά σχόλια στα social media.

Ο αθλητής ανήκει στη Μπενφίκα και ο πορτογαλικός σύλλογος εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του για τα σχόλια που αμφισβητούν την ηλικία του.

Ο Πίνγκουα έτρεξε φέτος στα 13:03.19 τα 5.000 μ. στη Ρώμη, που ήταν η 9η καλύτερη επίδοση στον κόσμο για αυτή τη σεζόν.

Πηγή: SDNA

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Είναι μόλις... 119 ετών και τρέχει σε αγώνες δρόμου!

Είναι 119 ετών και ακόμα τρέχει σε αγώνες δρόμου. Πίνει αγελαδινό γάλα, τρώει λαχανικά και φρούτα, δεν καπνίζει και αποφεύγει κάθε τηγανιτό, τα βούτυρα και τη ζάχαρη.

Ο Ντχαραμπαλ Σάιν κατάγεται από ένα μικρό χωριό στο Uttar Pradesh της Ινδίας που ονομάζεται Gudha. Σύμφωνα με όσα λέει, αλλά και τέσσερα περίπου επίσημα έγγραφα που διαθέτει, είναι 119 ετών, αφού γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1897.

Η διατήρηση καλής υγείας σε αυτή την ηλικία είναι αποτέλεσμα προσεκτικής διατροφής, με αγελαδινό γάλα, λαχανικά και φρούτα.

Η αποχή από το αλκοόλ, τον καπνό, το βούτυρο, τα τηγανισμένα τρόφιμα και τη ζάχαρη, όπως λέει ο ίδιος, τον βοήθησε να είναι καλά στην υγεία του και σωματικά δυνατός.

Σύμφωνα με τη wikipedia, μέχρι σήμερα χει κερδίσει περισσότερα από 20 μετάλλια σε διάφορες εθνικές και διεθνείς συναντήσεις στην ηλικιακή του κατηγορία, συμπεριλαμβανομένου ενός χρυσού στα πρωταθλήματα της Μαλαισίας το 2014.

Είναι τόσο σπάνια περίπτωση που η ομάδα της MEL Films ταξίδεψε στην Ινδία για να συναντήσει αυτόν τον άνθρωπο-φαινόμενο και να αποκωδικοποιήσει τα αρχαία μυστικά της μακροζωίας του Ντχαραμπαλ Σάιν βλέποντάς τον να τρέχει στον Μαραθώνιο Hindustan.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: iefimerida.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share