Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Λάθος του VAR στερεί την νίκη από την Βραζιλία!

Με την Βενεζουέλα!

19 Ιουνίου 2019 09:10
Λάθος του VAR στερεί την νίκη από την Βραζιλία!

Στη Βραζιλία θεωρούσαν πως επιτέλους βρήκαν τη λύση στο 87ο λεπτό απέναντι στη Βενεζουέλα με το γκολ του Κουτίνιο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης επικαλέστηκε στην φάση αυτήν οφσάιντ του Φιρμίνο, τη στιγμή που μετά την πάσα που υποδέχεται ο Κουτίνιο, σουτάρει και σκοράρει. Στο σουτ αυτό, ο Φιρμίνο καλύπτεται κανονικά από δύο αντιπάλους, τον τερματοφύλακα και τον αμυντικό πάνω στη γραμμή, επομένως το γκολ έπρεπε να κατακυρωθεί υπέρ της «Σελεσάο».

Κόπα Αμέρικα: Θρίαμβος την Βραζιλίας! (Video)

Μια απολαυστική Βραζιλία έδειξε, ότι μπορεί να το σηκώσει στο σπίτι της ακόμη και με την απουσία του Νεϊμάρ, «συντρίβοντας» με 3-0 τη Βολιβία στο εναρκτήριο παιχνίδι του Copa America.

Αυτός που ανέλαβε να «κουβαλήσει» τη «Σελεσάο», ήταν ο Φιλίπε Κουτίνιο, που με τα δυο γκολ του πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο έλυσε το άγχος των οικοδεσποτών, για να έρθει με ένα φανταστικό σουτ να ολοκληρώσει το θρίαμβο ο Έβερτον, σε ένα ματς, όπου συνδυάστηκε για τους θριαμβευτές σκορ και θέαμα.

Η Βραζιλία μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο τέταρτο, δημιουργώντας 3 καλές στιγμές. Ο Φιρμίνο μόλις στο 5' είδε το σουτ να κόβεται από επέμβαση του Λάμπε, ενώ στο 7' ο Κουτίνιο δεν πρόλαβε να τελειώσει την φάση σε μια εξαιρετική πάσα του Νέρες. Στην τελευταία αρκετά καλή φάση, στο 11ο λεπτό, ο Τιάγκο Σίλβα αστόχησε από πλεονεκτική θέση με κεφαλιά, χωρίς να ακολουθήσει άλλη φάση αξιόλογη στο πρώτο ημίχρονο.

Με τον ίδιο τρόπο άρχισαν οι γηπεδούχοι το δεύτερο ημίχρονο και δικαιώθηκαν, με τον Χουσίνο μόλις στο 46' να κάνει χέρι και αυτό να υποδεικνύεται μέσω VAR σε πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0 ο Κουτίνιο στο 50'. Αμέσως μετά, ο Φιρμίνο βρήκε εξαιρετικά τον άλλοτε συμπαίκτη του στη Λίβερπουλ και με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματά του και αυτά της ομάδας του, δημιουργώντας γερές βάσεις στο 53ο λεπτό. Στο υπόλοιπο του αγώνα, η Βολιβία ποτέ δεν έγινε επικίνδυνη και ο Έβερτον έβαλε απλά το «κερασάκι στην τούρτα» με «φωτοβολίδα» για το 3-0 στο 85'.

Πηγή: SDNA

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Champions League: Η κλήρωση του Α' προκριματικού!

Europa League: Η κλήρωση του α΄ προκριματικού γύρου!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share