Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι Ολυμπιακού, Άρη κι Ατρομήτου!

Ο δρόμος των προκριματικών!

19 Ιουνίου 2019 08:28
Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι Ολυμπιακού, Άρη κι Ατρομήτου!

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στα μέσα του Ιουνίου, ωστόσο, η περιπέτεια των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη αρχίζει και επισήμως αφού σήμερα μπαίνουν για πρώτη φορά για τη νέα σεζόν, στην κλήρωση οι τρεις από τους πέντε εκπροσώπους της χώρας μας. Ο Ολυμπιακός, ο Ατρόμητος και ο Άρης θα μάθουν τα πρώτα εμπόδια που θα κληθούν να ξεπεράσουν για το Τσάμπιονς και το Γιουρόπα Λιγκ αντίστοιχα στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Τα δύο «μπαλάκια» για τον Ολυμπιακό

Για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα καθώς θα κληρωθεί με μία εκ των Βικτόρια Πλζεν και PSV. Υπενθυμίζεται πως οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών και αν θέλουν να φτάσουν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα χρειαστεί να προκριθούν από τρεις γύρους προκειμένου να κατακτήσουν το ένα από τα δύο διαθέσιμα εισιτήρια.

Οι ερυθρόλευκοι θα βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών της κλήρωσης της σημερινής κλήρωσης, μαζί με την Βασιλεία και θα περιμένουν να μάθουν αν θα ταξιδέψουν σε Ολλανδία η Τσεχία. Θεωρητικά, τουλάχιστον, η Πλζεν που στο περσινό πρωτάθλημα τερμάτισε πίσω από τη Σλάβια Πράγας φαντάζει ως πιο βατός αντίπαλος με δεδομένο πως και η παράδοση των ελληνικών ομάδων κόντρα στις ολλανδικές είναι... απογοητευτική. Να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι το διήμερο 23-24/7 και τον επαναληπτικό μία εβδομάδα αργότερα.

Σε κάθε περίπτωση, για τον Ολυμπιακό έχει πολύ μεγάλη σημασία τούτος ο γύρος καθώς σε περίπτωση που καταφέρει να αποκλείσει την ομάδα με την οποία θα κοντραριστεί θα έχει εξασφαλίσει κατ’ ελάχιστον την παρουσία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί στον τρίτο προκριματικό της διοργάνωσης και δεν αποκλείεται να βρει απέναντί του ομάδα που ναι μεν δεν θα είναι κάποιο μεγαθήριο, ωστόσο, μπορεί να αποτελεί έναν άκρως επικίνδυνο αντίπαλο.

Το πρώτο, βατό, βήμα για Ατρόμητο και Άρη

Σήμερα Τετάρτη, μαθαίνουν τον αντίπαλό τους στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ ο Ατρόμητος και ο Άρης. Οι δύο ομάδες αν θέλουν να φτάσουν ως τους ομίλους θα χρειαστεί να περάσουν από τρεις γύρους, εκ των οποίων αυτός είναι ο θεωρητικά πιο βατός αφού αμφότερες θα είναι στο ποτ των ισχυρών.

Οι δύο ομάδες είναι πολύ πιθανό να κληρωθούν με ζευγάρι του πρώτου προκριματικού και όχι με μία ομάδα, καθώς οι μόνοι υποψήφιοι αντίπαλοι που μπαίνουν μαζί με τον Άρη και τον Ατρόμητο είναι η ΑΕΛ Λεμεσσού, η Χάκεν, η Βιτορούλ και η Λέχια Γκντανσκ. Από εκεί και πέρα, εφόσον προκριθούν από τον πρώτο προκριματικό, οι πιο δύσκολες θεωρητικά ομάδες που μπορούν να βρουν απέναντί τους τόσο οι Θεσσαλονικείς όσο και οι Περιστεριώτες είναι η Κιλμάρνοκ, η Κρακόβια, η Νέφτσι Μπακού και η Λέφσκι Σόφιας. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποιες ομάδες από τη Σκανδιναβία που θα είναι πιο έτοιμες καθώς τα πρωταθλήματά τους θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, όπως η Νόρκεμπινγκ, η Χάουγκεσουντ και η Μπραν, που όμως δεν φοβίζουν.

Ατρόμητος και Άρης θα δώσουν τους πρώτους τους αγώνες στις 25 Ιουλίου και τον επαναληπτικό την 1η Αυγούστου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις 22 Ιουλίου και πριν δηλαδή από τον πρώτο τους αγώνα, θα μάθουν το ζευγάρι με το οποίο θα κληρωθούν στον τρίτο γύρο εφόσον προκριθούν. Σε αυτή τη διαδικασία θα μπουν στο ποτ των ανίσχυρων και άρα θα κληθούν να ξεπεράσουν ένα σαφώς ψηλότερο εμπόδιο.

Στις 22 Ιουλίου, θα μπουν για πρώτη φορά στην κληρωτίδα και οι δύο άλλοι εκπρόσωποί μας σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ αντίστοιχα. Ο ΠΑΟΚ θα μάθει εκείνη την ημέρα τον αντίπαλό του στον τρίτο προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ η ΑΕΚ τον δικό της στον αντίστοιχο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Πηγή: SDNA

Champions League: Η κλήρωση του Α' προκριματικού!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Νιόν, η κλήρωση του α΄ προκριματικού γύρου του Champions League και διαμορφώθηκαν τα 16 ζευγάρια, που θα αναμετρηθούν στις 9-10 και 16-17Ιουλίου.

Αναλυτικά:

Νόμε Κάλιου (Εσθονία)-Σκεντίγια (Βόρεια Μακεδονία)
Σούντουβα (Λιθουανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Αραράτ (Αρμενία)-ΑΙΚ (Σουηδία)
Αστάνα (Καζακστάν)-Κλουζ (Ρουμανία)
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)-Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)
Σέλτικ (Σκωτία)-Σαράγεβο (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)
Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία)-Σαμπουρτάλο (Γεωργία)
Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)-Βαλέτα (Μάλτα)
Παρτιζάνι (Αλβανία)-Καραμπάζ (Αζερμπαϊτζάν)
Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)-Σουτιέσκα (Μαυροβούνιο)
Λίνφιλντ (Βόρεια Ιρλανδία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)
Βαλούρ Ρέικιαβικ (Ισλανδία)-Μάριμπορ (Σλοβενία)
Ντάνταλκ (Ιρλανδία)-Ρίγα (Λετονία)
Δε Νιου Σέιντς (Ουαλία)-Νικητής προ-προκριματικού γύρου *
Ελσίνκι (Φινλανδία)-ΗΒ Τόρσαβν (Νησιά Φαρόε)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-Πιάστ Γκλίβιτσε (Πολωνία)

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Europa League: Η κλήρωση του α΄ προκριματικού γύρου!

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε κι επίσημα ο Σουντανί! (Video)

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share