Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μίλαν: Τέθηκε εκτός Europa League!

Σύμφωνα με την Corriere della Sera

18 Ιουνίου 2019 20:07
Μίλαν: Τέθηκε εκτός Europa League!

Νέο σοκ για τους φιλάθλους της Μίλαν, καθώς οι άνθρωποι των «ροσονέρι» βρίσκονται σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με την UEFA προκειμένου να μείνει η ομάδα εκτός Europa League την προσεχή αγωνιστική σεζόν, όπως τουλάχιστον αναφέρεται σε δημοσίευμα της Corriere della Sera.

Αυτό θα συμβεί ως «αντάλλαγμα» για το χρόνο που θα κερδίσουν οι ιθύνοντες των Μιλανέζων προκειμένου να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς του Financial Fair Play και να εξισορροπήσουν το οικονομικό ισοζύγιό τους.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ανέστειλε την απόφαση για παραβίαση των κανόνων από την πλευρά της Μίλαν, εν αναμονή της απόφασης του CAS, η οποία θα ανακοινωθεί στις 14 Αυγούστου.

Οι «ροσονέρι» δεσμεύτηκαν στους ανθρώπους της UEFA ότι θα παραιτηθούν του δικαιώματός τους να αγωνιστούν στο Europa League, με στόχο να αποφύγουν κάποια βαρύτερη ποινή αφού ακόμα δεν έχουν εναρμονιστεί με τους κανονισμούς του Financial Fair Play.

Κερδισμένες από όλη αυτή την ιστορία θα είναι η Ρόμα, που θα αποφύγει τα προκριματικά και θα βρεθεί απευθείας στους ομίλους του Europa League, αλλά και η Τορίνο, η οποία θα παίξει στους προκριματικούς της διοργάνωσης, αν και τερμάτισε 7η στο πρωτάθλημα.

Europa League: Η κλήρωση του α΄ προκριματικού γύρου!

Η κλήρωση του α΄ προκριματικού γύρου της Europa League έγινε και προέκυψαν τα πρώτα ζευγάρια! Ποια είναι όμως αυτά;

Γνωστά είναι εδώ και λίγη ώρα τα ζευγάρια του α΄ προκριματικού γύρου του Europa League, στον οποίο θα αγωνιστούν συνολικά 94 ομάδες, επτά εκ των οποίων θα προέλθουν από τον προ-προκριματικό γύρο.

Στη φάση αυτή μπαίνουν δύο εκπρόσωποι της Κύπρου, εκ των οποίων ο Απόλλων Λεμεσού κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τη λιθουανική Ζαλγκίρις Κάουνας και η ΑΕΚ Λάρνακας την Πετροκούμπ από τη Μολδαβία.

Οι αγώνες θα γίνουν στις 11 και 18 Ιουλίου και οι νικητές θα περάσουν στον β΄ προκριματικό γύρο, η κλήρωση του οποίου γίνεται αύριο (19/6, 15:00), με τη συμμετοχή του Ατρομήτου και του ΠΑΟΚ.

Βγήκε η 18αδα του Europa League!

Tο Europa League έριξε αυλαία την Τετάρτη (29/5). Στον τελικό του Μπακού η Τσέλσι διέλυσε την Άρσεναλ με 4-1 και σήκωσε την κούπα στον ουρανό της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν.

Η UEFA λίγο μετά τον τελικό έδωσε στη δημοσιότητα την καλύτερη 18αδα της διοργάνωσης, η οποία περιείχε αρκετές εκπλήξεις.

Φυσικά τις περισσότερες συμμετοχές έχει η νικήτρια Τσέλσι με 8 ποδοσφαιριστές της να βρίσκονται στη λίστα. Ο λόγος για τον Κεπά Αριθαμπαλάγα που ήταν ο φύλακας άγγελος της εστίας των "μπλε", ιδιαίτερα στη διαδικασία των πέναλτι στα ημιτελικά με την Άιντραχτ, τον Νταβίντ Λουίς, τον Αθπιλικουέτα, τον Ζορζίνιο, τον Καντέ και τους σκόρερ του τελικού Ζιρού, Πέδρο και Αζάρ.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η φιναλίστ Άρσεναλ έχει μονάχα τρεις ποδοσφαιριστές της στην 18αδα. Τον Πιέρ Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ που είναι και ο πρώτος σκόρερ των "κανονιέρηδων" στη διοργάνωση με 8 γκολ, τον Κολάσινατς και τον Κοσιελνί.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης μπορεί να μην πέρασε στον τελικό του Μπακού και να αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες, δηλαδή στα πέναλτι του ημιτελικού με τη Τσέλσι, όμως η πορεία της αναγνωρίσθηκε. Τραπ, Ντα Κόστα, Χασέμπε, Κόστιτς και Γιόβιτς βρίσκονται στην κορυφαία αποστολή του Europa League.

Την 18αδα συμπληρώνουν δύο ποδοσφαιριστές της Μπενφίκα, η οποία αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Άιντραχτ. Στη λίστα βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη, ο Ζοάο Φέλιξ, μαζί με τον Άλεξ Γκριμάλντο.

Πηγή: Sport24

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μπαρτσελόνα: Κάνει τα πάντα για να πάρει πίσω τον Νεϊμάρ!

Αντετοκούνμπο και Λέοναρτ μονοπωλούν το Top 50 των Playoffs! (Video)

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share