Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μαρία Σάκκαρη: Ήττα από την Οσάκα με 2-1!

Αποκλείστηκε η Ελληνίδα τενίστρια!

18 Ιουνίου 2019 19:21
Μαρία Σάκκαρη: Ήττα από την Οσάκα με 2-1!

Δυστυχώς αποκλείστηκε η Ελληνίδα τενίστρια Μαρία Σάκκαρη από την Οσάκα με 2-1!

Η Μαρία Σάκκαρη είχε να αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο του Birmingham Classic τη Νο1 του ταμπλό, Ναόμι Οσάκα. Η Σάκκαρη έπαιξε έξυπνα, κατάφερε να πάρει το δεύτερο σετ με 6-4 και να ισοφαρίσει το παιχνίδι, αλλά υποτάχθηκε στην ποιότητα της Γιαπωνέζας αντιπάλου της στο τρίτο και καθοριστικό, χάνοντας με 6-3.

Η Οσάκα είχε μπει στο παιχνίδι με αέρα και κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-1. Η Σάκκαρη ανέβασε ρυθμό, περιόρισε τα αβίαστα λάθη και κατάφερε να ισοφαρίσει στο δεύτερο σετ. Το παιχνίδι είχε μεγάλη ένταση και κράτησε σχεδόν δύο ώρες. Σημεία κλειδιά στην εξέλιξη της διαδικασίας, τα πέντε διπλά λάθη της Σάκκαρη και οι έξι άσοι της Οσάκα.

Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα της Σάκκαρη από την Οσάκα σε τρεις αναμετρήσεις. Πλέον, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ετοιμάζεται για το τουρνουά του Ιστμπουρν (24-30/6), αλλά στοχεύει κύρια στο Wimbledon, που αποτελεί το γεγονός του καλοκαιριού για το τένις και θα έχει στραμμένα πάνω του όλα τα βλέμματα.

Πηγή: Έθνος

Δεν τα κατάφερε η Σάκκαρη: Ο Τσιτσιπάς συνεχίζει μόνο!

Αμερικανίδα Τζένιφερ Μπράντι σταμάτησε την επιτυχημένη πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο όπεν του Νότινγχαμ. Στον προημιτελικό του ταμπλό που έγινε πριν από λίγο σε κλειστό κορτ στο Νότινγχαμ η Αμερικανίδα νίκησε με 7-5, 6-3 την 23χρονη Ελληνίδα και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Τα πάντα κρίθηκαν στο 1ο σετ όπου η Σάκκαρη προηγήθηκε με 4-1 μετά από μπρέικ που έκανε στο 1ο και στο 5ο γκέιμ. Η Μαρία προηγήθηκε 4-1 και έδειξε πως έχει τον απόλυτο έλεγχο αλλά από εκεί και πέρα ήρθαν τα πάνω κάνω. Στο 6ο γκέιμ η Μπράντι έκανε επαναφορά και με μπρέικ μείωσε σε 4-2 και από εκεί και πέρα πίστεψε την ανατροπή. Η Αμερικανίδα έκανε και δεύτερο μπρέικ στο 10ο γκέιμ ισοφαρίζοντας 5-5 μετά από μεγάλη μάχη. Η Μπράντι αξιοποίησε το σερβίς της και προηγήθηκε 6-5 και στο 12ο γκέιμ έκανε το τρίτο της μπρέικ κατακτώντας το σετ 7-5.

Στο 2ο σετ η Μπράντι με δύο μπρέικ στο 2ο και στο 6ο γκέιμ προηγήθηκε 4-2 (είχε προηγηθεί μπρέικ της Σάκκαρη στο 2ο γκέιμ) κράτησε την διαφορά και πήρε το σετ 6-3 και μαζί τη νίκη - πρόκριση.

Mόνιμος κάτοικος Λονδίνου ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι μεταξύ των τριών μεγάλων ονομάτων του ανδρικού τένις που ανακοινώθηκαν από το Boodles του 2019. Πρόκειται για τουρνουά που γίνεται κάθε χρόνο λίγες μέρες πριν από το Γουίμπλεντον στο Λονδίνο και εφέτος θα διεξαχθεί 24-29 Ιουνίου στο Stoke Park του Λονδίνου. Οι άλλοι δύο είναι ο Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο και ο Ντενίς Σαποβάλοβ.

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας που είναι στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης θα αγωνιστεί για 4η φορά στο Boodles, μετά το 2015, το 2016 και το 2018. «Το Boodles είναι ένα εκπληκτικό τουρνουά, είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ ξανά εκεί φέτος. Πάντα περνάω πολύ καλά και μου δίνει την κατάλληλη προετοιμασία για το Wimbledon», δήλωσε ο Τσιτσιπάς ο οποίος μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του από το Χερτοντεμπός της Ολλανδίας έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στο ιστορικό club του Queen's και θα ακολουθήσει το Boodles και στη συνέχεια το Γουίμπλεντον

Πηγή: Έθνος

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αφιέρωμα του Ρολάν Γκαρός στον Τσιτσιπά! 

Αποθέωση για τον Στέφανο Τσιτσιπά από την Κιμ Κλάιστερς!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share