Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ο Μαουρίτσιο Σάρι είναι ο νέος προπονητής της Γιουβέντους!

Επιστρέφει στην Ιταλία!

16 Ιουνίου 2019 17:05
Ο Μαουρίτσιο Σάρι είναι ο νέος προπονητής της Γιουβέντους!

Και τυπικά προπονητής της Γιουβέντους είναι ο Μαουρίτσιο Σάρι, καθώς οι Bianconeri ανακοίνωσαν την πρόσληψή του. Συμβόλαιο για τρία χρόνια υπέγραψε ο 60χρονος.

Εναν χρόνο αφού άφησε την Ιταλία για την Αγγλία και αφού κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του με την Τσέλσι, ο Σάρι επέστρεψε για λογαριασμό της Γιουβέντους. Οπως αναμενόταν, ο πρώην allenatore της Νάπολι, ανακοινώθηκε από τους Bianconeri με τους οποίους έβαλε υπογραφή σε συμβόλαιο μέχρι το 2022 και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ θα αμοίβεται με 7 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο Ναπολιτάνος ξεκίνησε την καριέρα του ως πρώτος προπονητής το 2001 και κάθισε στους πάγκους των Πεσκάρα, Αρέτσο, Αβελίνο, Γκροσέτο, Αλεσάντρια, Σορέντο. Το 2012 έφτασε στην Serie A με την Εμπολι, απ' όπου τον πήρε η Νάπολι και ήταν στο τιμόνι της για τρία χρόνια.

Τραγικό: Ακρωτηριάστηκε ο θρυλικός προπονητής,Νιλς Άρνε Έγκεν !

Δραματικές ώρες για τον θρυλικό Νορβηγό προπονητή Νιλς Άρνε Έγκεν.

Ο 77χρονος, ο οποίος έγραψε ιστορία στον πάγκο της Ρόζενμποργκ, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και λόγω μίας μόλυνσης οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν και τα δύο του πόδια!

Την θλιβερή είδηση ανακοίνωσε ο αθλητικός διευθύνεις της ομάδας του Τροντχάιμ, Στιγκ Ίνγκε Μπιόρνεμπι, μιλώντας στο TV3: «Ο Νιλς Άρνε προσβλήθηκε από μία μόλυνση και ο ακρωτηριασμός ήταν απαραίτητος. Όμως ήταν πάντα μαχητής και είναι σε καλή διάθεση. Σίγουρα θα έρθει ξανά στο γήπεδο».

Ο Έγκεν, κάθισε για συνολικά 23 χρόνια στον πάγκο της Ρόζενμποργκ, την οποία οδήγησε σε 14 πρωταθλήματα (11 εκ των οποίων συνεχόμενα) και 6 Κύπελλα, στις δεκαετίες 1990 και 2000. Η ομάδα του Τροντχάιμ, υπό την καθοδήγησή του συμμετείχε και 11 φορές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες. Για τις διακρίσεις του ως παίκτης και προπονητής, τιμήθηκε από το κράτος το 2003 με το μετάλλιο του τάγματος του St. Οlav, την μεγαλύτερη διάκριση που μπορεί να λάβει κάποιος στη χώρα, ενώ το 2017 τιμήθηκε και από την πόλη του Τροντχάιμ.

Πηγή: aek365.com

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σαν Σήμερα: Η τραγωδία του Χέιζελ (Βίντεο)

Ζινεντίν Ζιντάν: 9 φορές που μας άφησε άφωνους! (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share