Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σήκωσε το 38ο: Πρωταθλητής Ελλάδος ξανά ο Παναθηναϊκός!

Ο αγώνας προσέφερε συγκίνηση και θέαμα!

14 Ιουνίου 2019 22:30
Σήκωσε το 38ο: Πρωταθλητής Ελλάδος ξανά ο Παναθηναϊκός!

Το 38ο Πρωτάθλημα του κατέκτησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ που έκανε το 3-0 κόντρα στον Προμηθέα στους τελικούς της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο θέλησαν να αποζημιώσουν τον κόσμο που πήγε στο γήπεδο για να τους αποθεώσει για το 37ο πρωτάθλημα της ιστορίας και το έκαναν και με το παραπάνω με τη νίκη τους 111-77.

Αυτή η επιθετική επίδοση μάλιστα, είναι και το ρεκόρ στην ιστορία σειράς αγώνων play offs, από το 1992-93 και μετά δηλαδή, με το προηγούμενο να έχει επιτευχθεί μόλις... την περασμένη Δευτέρα, με τους 103 του Παναθηναϊκού στον πρώτο τελικό της σειράς.

Με τον Προμηθέα να συμμετέχει στην γιορτή αποφεύγοντας κάθε σκοπιμότητα και απολαμβάνοντας μέχρι τελευταίας στιγμής την ιστορική συμμετοχή του στους τελικούς, βοήθησε στο σόου που απόλαυσε ο κόσμος.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ασταμάτητος, πήρε από νωρίς μεγάλη διαφορά, μετέτρεψε το ματς σε... διαγωνισμό καρφωμάτων και έκλεισε με ιδανικό τρόπο και νταμπλ στην Ελλάδα την χρονιά.

Εξέλιξη αγώνα

Από το τζάμπολ του τελικού ο Παναθηναϊκός μπήκε με πατημένο γκάζι, αποφασισμένος να προσφέρει ωραίο θέαμα στον κόσμο που πήγε στο ΟΑΚΑ. Ο Καλάθης ήταν ζεστός και οι πρωταθλητές αρχίζοντας από την άμυνα παρήγαγαν συνεχώς πανέμορφες συνεργασίες.

Το 16-2 στο 5’ ήταν μόνο η αρχή, με τον Προμηθέα να προσπαθεί, αλλά να μη βρίσκει περιθώριο για ελεύθερα σουτ, αρχίζοντας το παιχνίδι με 2/15.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έβαλε θαυμαστικό στην πρώτη περίοδο με κλέψιμο κι εντυπωσιακό κάρφωμα που ξεσήκωσε τον κόσμο (31-8), με το παιχνίδι να έχει τρελό ρυθμό και τον Μάκη Γιατρά να δίνει χώρο και χρόνο συμμετοχής στον 16χρονο Μαντζούκα.

Ο Καλάθης είχε 9 ασίστ ως το 20’, προς τέρψη κυρίως Τόμας και Παπαγιάννη, που έφτασαν στο +28 (53-25) που ήταν και η διαφορά του ημιχρόνου (62-34), με τους 62 πόντους να αποτελούν ισοφάριση ρεκόρ παραγωγικότητας σε ημίχρονο αγώνα της Basket League (μαζί με το δεύτερο ημίχρονο του περσινού αγώνα με την ΑΕΚ για την regular season).

Η διαφορά πήρε κι άλλο την ανιούσα στο δεύτερο μέρος, με τον Λοτζέσκι να τη στέλνει στο +34 (78-44, 26’), με τον Προμηθέα να προσπαθεί να συνεισφέρει κι αυτός στο καλό θέαμα.

Ο Καλάθης πήρε θέση στον πάγκο από το 26’ και ο Καλαϊτζάκης πήρε χρόνο, ο Γιατράς έριξε και τον Καφέζα στο παρκέ και ο Παναθηναϊκός επισφράγισε πανηγυρικά τον τίτλο του πρωταθλητή, ξεπερνώντας και το φράγμα των 100 πόντων, με το εντυπωσιακό 111-77 μέσα σε αποθέωση για τον Ρικ Πιτίνο και τους παίκτες του!

Παίκτης-κλειδί

Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είχε χαρακτήρα… πάρτι και φιέστας, με τον Καλάθη σε άλλο ένα παιχνίδι να είναι μαέστρος, ενώ ο Παπαγιάννης ήταν απίστευτα ορεξάτος και κυρίαρχος στις δύο ρακέτες, μαζί με τον Αντετοκούνμπο, τον Τόμας και τον Λοτζέσκι που πρόσφεραν πολύ ωραίες φάσεις.

Που κρίθηκε

Ο τρίτος τελικός κρίθηκε πριν… αρχίσει και ασφαλώς δεν χωρά σε… κριτική, με τον Παναθηναϊκό να επιβεβαιώνει στο παρκέ σε απόλυτο βαθμό την ανωτερότητά του, με εξαιρετικό θέαμα κατά διαστήματα και τη διαφορά να ανεβαίνει συνεχώς, αφού ο Προμηθέας αδυνατούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρωταθλητών.

Δεκάλεπτα: 31-8, 62-34, 86-53, 111-77

Διαιτητές: Μάνος, Τζαφλέρης, Παντελίδης

Ραγδαίες αλλαγές στο Κύπελλο Ελλάδας!

Η προκήρυξη του θεσμού είναι έτοιμη, και θα τεθεί προς ψήφιση, στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που θα συνεδριάσει την Τετάρτη (19/6).

Σε αυτήν, για τον τελικό αναφέρεται ότι… «Ο τελικός θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και η ΕΠΟ δύναται να αποφασίσει ως έδρα του τελικού, γήπεδο που ανήκει σε άλλη Ομοσπονδία».

Με απλά λόγια, μονός τελικός, ικανοποιώντας το αίτημα της Σούπερ Λίγκας (η ΦΙΦΑ ήθελε διπλό), σε ουδέτερο γήπεδο, που μπορεί να είναι ακόμη και στο εξωτερικό («γήπεδο που ανήκει σε άλλη Ομοσπονδία»).

Η προκήρυξη του Κυπέλλου τα τελευταία χρόνια έκανε λόγο για τελικό στο Ολυμπιακό Στάδιο με την υποσημείωση ότι η… «Η ΕΠΟ δύναται να αποφασίσει για λόγους ανωτέρας βίας που αποκλείουν τη διεξαγωγή του, την ημέρα ή τον τόπο και να ορίσει νέα ημερομηνία και άλλο γήπεδο για την διεξαγωγή του Τελικού αγώνα, το οποίο θα πληροί το σύνολο των προϋποθέσεων για την ασφαλή διεξαγωγή του».

Σε ότι αφορά τις αλλαγές που θα γίνουν στον θεσμό, δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις της τελευταίας στιγμής.

Καταργούνται οι όμιλοι δηλαδή, και οι πέντε πρώτες ομάδες της Super League (Super League 1 όπως είναι το νέο της όνομα) θα ριχτούν στη… μάχη, στη φάση των «16» ενώ οι υπόλοιπες της μεγάλης κατηγορίας, έναν γύρο νωρίτερα.

Οι ομάδες της νεοσύστατης Super League 2 και της Football League που θα έχουν προκριθεί στην προημιτελική φάση, θα παίζουν αναγκαστικά σε γήπεδο με προδιαγραφές της Super League, ή θα κάνουν βελτιωτικά έργα στις έδρες τους δηλαδή ή θα… ξεσπιτωθούν εφόσον προκριθούν στη συγκεκριμένη φάση.

Επίσης, έχει περάσει στην προκήρυξη το δικαίωμα για 4η αλλαγή εφόσον ένας αγώνας οδηγηθεί στην παράταση, μετά τον σάλο που είχε γίνει στο περσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Λαμία.

Οι ποδοσφαιριστές, από 1η Αυγούστου θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με την ατομική κάρτα υγείας του αθλητή.

Πηγή: SDNA

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος: Δεν λειτουργούν οι περισσότερες κάμερες στο ΟΑΚΑ!

Δεν είναι όπως φαίνεται οργανωμένος ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος αφού οι περισσότερες κάμερες στο ΟΑΚΑ δεν λειτουργούν! Η οριστική απόφαση για τον τελικό που θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους έγινε γνωστή πριν λίγες ώρες!

Μόνο… έτοιμο δεν φαίνεται να είναι το ΟΑΚΑ για να φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ (11/05/2019).

Την ώρα που η συζήτηση γύρω από τον αγώνα έχει επικεντρωθεί στο αν θα βρεθούν οπαδοί των δύο ομάδων στις εξέδρες, στο προσκήνιο έρχονται νέα προβλήματα, λίγες ημέρες πριν τη “σέντρα” του μεγάλου αγώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν λειτουργεί περίπου το 70% από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του γηπέδου κι έτσι θα πρέπει να αντικατασταθούν! Όπως γίνεται γνωστό, η Ομοσπονδία (σ.σ. διοργανώνει τη διοργάνωση) θα αναλάβει το κόστος και θα αντικαταστήσει τις κάμερες…

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ξεκινάει το Copa America!

Μαραθώνια κατάθεση Νειμάρ για τον βιασμό!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share