Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τελεσίγραφο FIFA: Ή Περέιρα ή Grexit!

Σκληρό μήνυμα από την FIFA!

10 Ιουνίου 2019 12:41
Τελεσίγραφο FIFA: Ή Περέιρα ή Grexit!

Ο Βαγγέλης Γραμμένος καλείται να αντιμετωπίσει ένα πολύ σημαντικό θέμα στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ στις 19 Ιουνίου. Και αυτό αφορά τον Μέλο Περέιρα και την επέκταση της σύμβασής του.

Ο τοποτηρητής της FIFA Μπιορν Βασάλο ξεκαθάρισε πως η σύμβαση του Πορτογάλου θα ανανεωθεί. Ωστόσο με αυτό διαφωνούν αρκετές ΕΠΣ, αλλά και ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ γνωρίζει πως θα πρέπει να περάσει τη σύμβαση του Περέιρα θα πρέπει να περάσει από την εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας, διαφορετικά προκύπτει σοβαρό ζήτημα.

Τις προηγούμενες μέρες ο Γραμμένος και ο Αλέξης Δέδες βρέθηκαν στο Παρίσι, όπου και συμμετείχαν στις εργασίες του 69ου συνεδρίου της FIFA.

Στις συζητήσεις που έγιναν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας από τους παράγοντες της παγκόσμιας συνομοσπονδίας ξεκαθαρίστηκε σε όλους τους τόνους πως ο Περέιρα θα παραμείνει στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να αποχωρήσει.

Από τη FIFA διεμήνυσαν στον Γραμμένο πως θα πρέπει να περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την επέκταση στο συμβόλαιο του Πορτογάλου, αλλιώς θα τεθεί θέμα Grexit και μάλιστα άμεσα.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εξέφρασε τη σιγουριά του πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες σε περίπτωση που αντιληφθεί σύμπλευση Ολυμπιακού και ΑΕΚ προκειμένου να οδηγήσουν τον Μέλο Περέιρα εκτός θέσης του αρχιδιαιτητή τότε θα θέσει επί τάπητος τον κίνδυνο αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από τους κόλπους της FIFA και θα θέσει τα μέλη της ΕΕ προ των... ευθυνών τους.

Πηγή: filathlos.gr

Συνελήφθη ο αντιπρόεδρος της FIFA!

«Τα τελευταία τρία χρόνια και τέσσερις μήνες δεν ήταν τέλεια, έκανα λάθη στην προσπάθεια να βελτιώσω τα πράγματα για ένα καλύτερο μέλλον στη FIFA και πλέον, ουδείς μιλάει για... κρίση σε αυτές τις εκλογές. Ουδείς μιλάει για σκάνδαλα. Ουδείς μιλάει για διαφθορά. Ουδείς μιλάει για ανάγκη να υπάρχει restart στη δομή της Ομοσπονδίας.

Η FIFA πλέον διέπεται από ακεραιότητα, εμπνέει εμπιστοσύνη, είναι υπέρ της ισότητας και λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια» είχε πει ο Ινφαντίνο καταχειροκροτούμενος μετά την εκλογή του, αλλά λίγες ώρες αργότερα το αφήγημα του δέχθηκε ένα ισχυρό χτύπημα.

Ο αντιπρόεδρος της FIFA και πρόεδρος της Αφρικανικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Αχμάντ Αχμάντ, πρώην ποδοσφαιριστής και υπουργός στη Μαγαδασκάρη (!) συνελλήφθη από τη γαλλική αστυνομία με την κατηγορία της διαφθοράς!

«Η FIFA δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες που αφορούν την έρευνα και, ως εκ τούτου, δεν είναι σε θέση να κάνει σχόλια για το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο ζήτησε από τις γαλλικές αρχές πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι σχετικές με τις έρευνες που διεξάγονται από την πλευρά της Επιτροπής Δεοντολογίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας», ανέφερε η τυπική ανακοίνωση από την πλευρά της FIFA, ωστόσο την ίδια ώρα διάφορα μέσα από την Αφρική μιλούν για... αναμενόμενη εξέλιξη.

Πριν από ένα μήνα έφτασε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA καταγγελία εις βάρος του Αχμάντ για διαφθορά και σεξουαλική παρενόχληση υπαλλήλου, που είχε την υπογραφή ΓΓ της Αφρικανικής Ομοσπονδίας Αμρ Φαχμί, ο οποίος... απολύθηκε, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες αντιμέτωπισε νέες κατηγορίες για εμπορικές επιλογές της CAF καθώς η τελευταία επέλεξε να αγοράσει ιματισμό για τις ανάγκες της μέσω... μεσαζόντων και όχι απευθείας από τις εταιρίες που παράγουν τα ρούχα.

Τα αφρικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μίζα (για την τελευταία μόνο υπόθεση) που άγγιζε το 1 εκατ. δολλάρια, με τον Αχμάντ να απαντά πως «όλες οι αποφάσεις ήταν συλλογικές και πάρθηκαν με νόμιμο τρόπο».

Το σίγουρο είναι πάντως ότι η όλη ιστορία δημιουργεί μεγάλο θέμα στη FIFA και στον Τζιάνι Ινφαντίνο και η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Πηγή: protothema

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος της FIFA

Μουντιάλ 2022: Δεν έφτασε το στόχο της η FIFA!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

TAGS
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share