Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Νικήτρια του Nations League η Πορτογαλία!

Θρίαμβος για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος!

10 Ιουνίου 2019 11:30
Νικήτρια του Nations League η Πορτογαλία!

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος και Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά το Euro του 2016 κατέκτησε και δεύτερο τίτλο, εκείνον του Nations League, ύστερα από ένα πολύ σκληρό ματς κόντρα στην Ολλανδία στην οποία επέτρεψε ελάχιστα πράγματα και επιβλήθηκε 1-0 χάρη στο γκολ του Γκουέντες στο 60'. Οι Πορτογάλοι παρουσίασαν το γνωστό πρόσωπο με το συμπαγές σύνολο, διαχειρίστηκαν άψογα την κατάσταση και ο CR7 παρότι δεν κατάφερε να σκοράρει σε τρίτο τελικό με το Εθνόσημο, θα είναι σε δύο χρόνια στο 5ο Euro της μυθικής καριέρας του.

Τα 4-3-3 των δύο ομάδων φάνηκε να εξουδετερώνονται από την αρχή αν και η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν φάνηκε να έχει μεγαλύτερη πρωτοβουλία. Αυτό το γεγονός όμως δεν ενόχλησε καθόλου την Πορτογαλία, που δεν επέτρεπε τίποτα στα μετόπισθεν και μετά το 25' άρχισε να δοκιμάζει από απόσταση έχοντας μόνιμο εκφραστή τον Μπρούνο Φερνάντες. Ο επιθετικογενής μέσος της Σπόρτινγκ είχε τρία καλά σουτ στο διάστημα 30' -38', ενώ χωρίς τύχη δοκίμασε το πόδι του και ο Ρονάλντο με το ημίχρονο να φεύγει εντελώς φυσιολογικά χωρίς γκολ και χωρίς τη μεγάλη φάση.

Στο κλείσιμο του πρώτου μέρους, οι Πορτογαλοι είχαν ανέβει και ανεβασμένοι μπήκαν στο δεύτερο και το εκμεταλλεύτηκαν. Στο 54' είχαν φάση διαρκείας, στο 56' παραλίγο να βρουν δίχτυα με αυτογκόλ και στο 60' τελικά βρήκαν γκολ όταν ο Μπερνάρντο Σίλβα έφυγε από δεξιά και έκοψε όμορφα στον Γκουέντες, ο οποίος κινήθηκε προς το ημικύκλιο και με πανίσχυρο σουτ έσπασε τα δάχτυλα του Σίλεσεν (1-0). Οπως θα μπορούσε να μαντέψει εύκολα κάποιος που ξέρει την ομάδα του Σάντος, η άμυνα έγινε ακόμα πιο σφιχτή και από τη μέση και μπροστά την ενδιέφερε μόνο η κόντρα, στην κλασική πραγματιστική λογική, ειδικά αφού παιζόνταν ένας τίτλος και μια πρόκριση.

Από τη δική τους πλευρά οι Ολλανδοί ανέβηκαν, προσπάθησαν να πιέσουν όμως η λειτουργία των Πορτογάλων δεν επέτρεπε πολλά ειδικά από τη στιγμή που οι σέντερ-μπακ Ρουμπέν Ντίας και Ζοσέ Φόντε έκαναν καταπληκτικό ματς. Μαζί τους και ο σταθερός keeper, Ρουί Πατρίσιο, που ήταν εκεί τις δύο φορές που χρειάστηκε. Στο 65' δηλαδή και την κεφαλιά του Ντεπάι και στο 82' με εκείνη του Λουκ Ντε Γιονγκ. Ενδιάμεσα, ο Ντε Ρουν επιχείρησε με φωτοβολίδα να κάνει το 'θαύμα' όμως η ομάδα του Σάντος πήρε ένα ακόμα επαγγελματικό 1-0 το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα στο Dragao...

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σεμέντο, Φόντε, Ρουμπέν Ντίας, Γκερέιρο, Ντανίλο, Γουίλιαμ Καρβάλιο (93' Ρουμπέν Νέβες), Μπρούνο Φερνάντες (81' Ζοάο Μουτίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκουέντες (75' Ράφα Σίλβα), Ρονάλντο.

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Σίλεσεν, Μπλιντ, Φαν Ντάικ, Ντε Λιχτ, Ντάμφρις, Βαϊνάλντουμ, Ντε Ρουν (81' Λουκ Ντε Γιονγκ), Φρένκι Ντε Γιονγκ, Μπέργκγουιν (60' , Ντεπάι, Μπάμπελ (46' Προμές).

Πηγή: SDNA

Ο Ρονάλντο φωτογραφίζεται με νεαρό θαυμαστή του και γίνεται viral! (Video)

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο, είδε έναν μικρό θαυμαστή του να τον περιμένει με ένα πανό, να του ζητάει ένα αυτόγραφο και ζήτησε απευθείας από τον οδηγό του λεωφορείου να σταματήσει.

Τότε, έκανε κάτι απίστευτο: Ανέβασε το μικρό παιδί στο λεωφορείο, έβγαλε φωτογραφίες μαζί του και του υπέγραψε ένα μπλουζάκι!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τραυματισμός - σοκ για την Εθνική!

Πόλο: Στον τελικό του Champions League ο Ολυμπιακός!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share