Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Θρίαμβος για Προμηθέα, για πρώτη φορά στους τελικούς της Basket League!

Έγραψε ιστορία!

7 Ιουνίου 2019 21:55
Θρίαμβος για Προμηθέα, για πρώτη φορά στους τελικούς της Basket League!

Έγραψε ιστορία ο Προμηθέας που απέκλεισε την ΑΕΚ με 85-84 στην παράταση και θα βρεθεί εκείνος στους τελικούς της Basket League με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Ο Προμηθέας του Μάκη Γιατράπροκρίθηκε στους τελικούς της Basket League, ”αλώνοντας” το ΟΑΚΑ με 85-84.

Οι Πατρινοί μπήκαν πιο απελευθερωμένοι απέναντι σε μια ”μουδιασμένη” Ένωση που δεν μπορούσε να βρει λύση με τα τρίποντα, παρά μόνο με τον ”ορεξάτο”, Χάντερ.

Με 4:19 να απομένουν ήρθε το πρώτο time-out. Το σκορ ήταν 10-8, η βάση του Προμηθέα για να κλείσει την περίοδο με 18-14 χάρη στον Έλις και τους Γκίκα–Λίποβι.

Ο Κασελάκης μπήκε στην εξίσωση, όπως ο Λαρεντζάκης, καθώς οι φωνές του Μπάνκι και του κόσμου δεν έλεγαν να αφυπνίσουν την ΑΕΚ. Το 24-17 των φιλοξενουμένων έγινε 26-26 στο 17′, αλλά τα τρίποντα των Κασελάκη και Χολ έγραψαν το 39-34 του ημιχρόνου.

Οι ”κιτρινόμαυροι” φάνηκαν να επιστρέφουν περνώντας μπροστά 40-39 και 43-42 δια… χειρός Χάντερ και Σαντ-Ρος, όμως Κασελάκης, αλλά και ο Παρκς που ήρθε να καλύψει τον Έλις (λόγω φάουλ), έδωσαν τα ηνία στην ομάδα τους με 55-49 στο 28′. Μάλιστα, η διαφορά έφτασε το +10 χάρη στον Χολ στο φινάλε της περιόδου!

Μπαίνοντας στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, ο Γιορκ ευστόχησε για τρεις σε σημείο που η ΑΕΚ είχε 1/19 από τα 6.75! Χάντερ και ”Λάρυ” μείωσαν σε 59-56 στο 33′, οι Έλιςκαι Κασελάκης διατήρησαν το +6 στο 36′ και ακολούθησε ο… χαμός!

Ο Σαντ-Ρος αποχώρησε με πρόβλημα στον αστράγαλο (37′), όπως και ο Χάντερ με ενάμιση λεπτό να απομένει, ενώ ο Έλις αποβλήθηκε με 5 φάουλ!

Με ένα λεπτό να απομένει ο Λίποβι σημείωσε το 73-68, ο Γιορκ ευστόχησε για τρεις (73-71), ο Μπράουν έβαλε τρεις βολές (76-71), όμως ο Σάκοτα έστειλε το ματς στην παράταση με ”γωνιακό” τρίποντο, αφού ο Προμηθέας δεν έκανε φάουλ. Παράταση!

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 34-39, 49-59, 76-76 (κ.α), 84-85 (παρ.)

Οριστικό: Αυτή είναι η τιμωρία της ΑΕΚ!

Με γεμάτες κερκίδες στο ΟΑΚΑ θα αναμετρηθούν για τον πέμπτο και τελευταίο ημιτελικό ΑΕΚ και Προμηθέας Πάτρας (19:30). Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τιμωρηθεί από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ με ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για την ρίψη καπνογόνου εντός αγωνιστικού χώρου στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς στο «Δ. Τόφαλος».

Η έφεση που άσκησε η ΑΕΚ για ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης είχε αποτέλεσμα και έγινε δεκτή, με συνέπεια η ομάδα του Λούκα Μπάνκι να φιλοξενήσει τους Αχαιούς στο καθοριστικό για την πρόκριση στους τελικούς παιχνίδι με τον κόσμο στο πλευρό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη της ΑΕΚ βρέθηκαν στο ΑΣΕΑΔ για περισσότερη από μία ώρα ζητώντας την ταχύτερη δυνατή έκδοση της απόφασης ώστε και εκείνοι να γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Πηγή: SDNA

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Basket League: Βαριά ποινή για την ΑΕΚ

Έβγαλε σκούπα για τον Παναθηναϊκό ο Λοτζέσκι!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share