Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ΝΒΑ: Ασύλληπτο μπρέικ στο μπρέικ για τους Ράπτορς! (video)

Μαγική εμφάνιση από τους Τορόντο Ράπτορς...

6 Ιουνίου 2019 08:06
ΝΒΑ: Ασύλληπτο μπρέικ στο μπρέικ για τους Ράπτορς! (video)

Με μπρέικ στο μπρέικ απάντησαν οι "δεινόσαυροι" και πήραν ξανά πίσω το πλεονέκτημα έδρας στους παρθενικούς τελικούς του ΝΒΑ στην ιστορία τους, κάνοντας το 2-1. Οι πρωταθλητές βέβαια είχαν να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα απουσιών, καθώς εκτός του Κέβιν Ντουράντ, στο Game 3 της σειράς απουσίασε κι ο Κλέι Τόμπσον, καθώς επίσης ο Κέβον Λούνεϊ.

Κάπως έτσι ο Στεφ Κάρι έμεινε να παλεύει σχεδόν μόνος του, έκανε προσωπικό ρεκόρ καριέρας σε τελικούς με 47 πόντους (8 ρ., 7 ασ., 2 κλ.), αλλά οι Ράπτορς είχαν την απάντηση σε κάθε μεγάλο σουτ του ηγέτη των Ουόριορς. Ο... ένας εξάλλου, σπάνια κέρδισε τους πολλούς και οι Καναδοί εκτός από τον συνήθη ύποπτο Καουάι Λέοναρντ που μέτρησε 30 πόντους (7 ρ., 6 ασ.), είχαν τον Λόουρι με 23 π., τους Γκριν, Σιάκαμ (9 ρ., 6 ασ.) να πετυχαίνουν από 18 π. και τον Γκασόλ που συμπλήρωσε τη βασική πεντάδα να σταματάει στους 17 π. (7 ρ.).

Κάπως έτσι οι Ουόριορς δέχτηκαν την πρώτη εντός έδρας ήττα τους σε τελικούς από το Game 7 του 2016, όταν οι Καβαλίερς "άλωσαν" το Όκλαντ και κατέκτησαν τον τίτλο.

Οι Ράπτορς μπήκαν από την αρχή δυνατά και είναι αξιοσημείωτο πως μετά το τρίποντο του Κάρι στο 1:18 της αναμέτρησης που έκανε το 4-5, δεν πήραν ποτέ ξανά το προβάδισμα στο ματς! Ο Σιάκαμ έκανε το 6-5 στην επόμενη φάση κι έκτοτε οι πρωταθλητές βρίσκονταν συνεχώς να κυνηγούν στο σκορ, στη μεγαλύτερη διάρκεια μάλιστα με διψήφιες διαφορές που έφτασαν ως και τους 17 πόντους (94-111) στην τέταρτη περίοδο.

Για το Τορόντο διψήφιος επίσης ήταν ο ΦανΦλιτ με 11 πόντους και τρία τρίποντα-μαχαιριές, ενώ για τους γηπεδούχους μόνο ο Γκριν πρόσφερε βοήθειες με 17 πόντους, ο Ιγκουοντάλα σταμάτησε στους 11 π. κι όλοι οι υπόλοιποι έμειναν σε μονοψήφια νούμερα!

Τα δωδεκάλεπτα: 29-36, 23-24, 31-36, 26-27

Η ΣΕΙΡΑ (2-1):

Game 1: Τορόντο Ράπτορς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 118-109
Game 2: Τορόντο Ράπτορς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 104-109
Game 3: Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Τορόντο Ράπτορς 109-123
Game 4: Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Τορόντο Ράπτορς (8/6)
Game 5: Τορόντο Ράπτορς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (11/6)
Game 6: Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Τορόντο Ράπτορς (14/6)*
Game 7: Τορόντο Ράπτορς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (17/6)*

*Αν χρειαστεί

Πηγή: sdna.gr

Ισοφάρισαν τους Ράπτορς οι Γουόριορς!

Τι κι αν ο Κέβιν Ντουράντ είναι σταθερά απών και στη διάρκεια του δεύτερου τελικού τραυματίστηκαν οι Κλέι Τόμπσον και Κέβον Λούνεϊ, ενώ στην τελευταία περίοδο ο Στεφ Κάρι έμεινε άποντος; Οι Ουόριορς έδειξαν καρδιά πρωταθλητή, κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο στο Τορόντο και έκαναν το «μπρέικ» με 109-104, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τη σειρά με τους Ράπτορς.

Οι παίκτες του Στιβ Κερ ξεκίνησαν από ένα «μαγικό» σερί 18-0 στην έναρξη της τρίτης περιόδου, χωρίς να είναι απαραίτητα μόνο ο Στεφ Κάρι ή ο «Splash Brother» του - όσο έπαιξε - πρωταγωνιστές, αλλά με μια πλειάδα λύσεων που παρουσιάστηκαν από το Γκόλντεν Στέιτ (Κάζινς, Γκριν, Λίβινγκστον, Κουκ, Μπόγκουτ) να κάνει τη διαφορά, βρίσκοντας απαντήσεις ακόμη κι όταν βρέθηκε με πολλαπλές «πληγές» στο παρκέ της «Scotiabank Arena», δείχνοντας αντανακλαστικά που μόνο μια ομάδα με 3 τίτλους σε 4 χρόνια στο ΝΒΑ, θα μπορούσε να φανερώσει, με το «κερασάκι στην τούρτα» να είναι ένα τεράστιο τρίποντο του Ιγκουοντάλα στα 5.9" για το τέλος. Ο τραυματίας Τόμπσον, πάντως, τελείωσε ως πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 25 πόντους, με τον Κάρι να προσθέτει 23 και τους Ντρέιμοντ Γκριν (17 π., 10 ρ., 9 ασ.), ΝτεΜάρκους Κάζινς (11 π., 10 ρ., 6 ασ.) να κάνουν τρομερή δουλειά. Για τους Καναδούς, οι 34 πόντοι με 14 ριμπάουντ του Καουάι Λέοναρντ δεν έφταναν, καθώς πέραν του Φρεντ Φαν Βλίτ (17 π.) δεν είχε ουσιαστική βοήθεια.

Πηγή: SDNA

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Basket League: Προμηθέας Πατρών-ΑΕΚ 70-54!

Ο Μήτρογλου πάει Καζακστάν!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share