Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Basket League: Προμηθέας Πατρών-ΑΕΚ 70-54!

Ο Προμηθέας έστειλε σε 5ο αγώνα την ημιτελική σειρά της Basket League!

5 Ιουνίου 2019 23:03
Basket League: Προμηθέας Πατρών-ΑΕΚ 70-54!

Πράξη τέταρτη στους ημιτελικούς της Basket League με τον Παναθηναϊκό να έχει προκριθεί στους τελικούς (3-0 το Περιστέρι) και την ΑΕΚ να απέχει μία νίκη από το να πάρει το δεύτερο εισιτήριο.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και προηγήθηκε με 4-8 στο 3', αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ο Προμηθέας έτρεξε ένα σερί 15-1 για να προηγηθεί με 19-9, για να μπορέσει η Ένωση να μειώσει τη διαφορά στο τέλος της πρώτης περιόδου (19-14).

Ο Προμηθέας όμως απάντησε στην εκκίνηση της Β' περιόδου ξεφεύγοντας πάλι με 10 πόντους (24-14) και κατάφερε να διατηρήσει αυτή τη διαφορά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ στις αρχές της Γ' περιόδου πλησίασε στους 3 πόντους (40-37), ωστόσο ο Προμηθέας άντεξε και άρχισε να χτίζει ξανά μια σημαντική διαφορά (51-43) για να την εκτοξεύσει στους 14 πόντους (63-49) στο 35'.


*Υπενθυμίζουμε ότι εφόσον κερδίσει ο Προμηθέας τότε ο 5ος και τελευταίος αγώνας θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, αλλά κεκλεισμένων των θυρών λόγω της τιμωρίας που είχε επιβληθεί στην ΑΕΚ για την συμπεριφορά των οπαδών στον 2ο αγώνα σην Πάτρα!

Πρόκριση ή παράταση για την ΑΕΚ;

Τέταρτη αναμέτρηση για την ημιτελική φάση των πλέι οφ, με τον Προμηθέα να υποδέχεται την ΑΕΚ (21:00, ΕΡΤ Sports) και να ψάχνει μόνο νίκη, ειδάλλως οι «κιτρινόμαυροι» θα προκριθούν στους τελικούς της Basket League.

Συνεχίζεται η φάση των ημιτελικών στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τον Παναθηναϊκό να περιμένει τον αντίπαλό του. Αυτός θα προκύψει από το ζευγάρι Προμηθέας-ΑΕΚ, το οποίο αναμετράται στο κλειστό «Δημήτρης Τόφαλος» για τέταρτη φορά που ενδέχεται να είναι και καθοριστική για το ποια ομάδα θα πάρει το τελικό εισιτήριο, μιας και οι φιλοξενούμενοι προηγούμενται με σκορ 2-1.

Τόσο οι Πατρινοί όσοι και οι «κιτρινόμαυροι» θα παραταχθούν στον αγώνα χωρίς προβλήματα μιας και ο Γιώργος Τσαλμπούρης δήλωσε διαθέσιμος για τον Λούκα Μπάνκι στην Ένωση. Στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς ορίστηκαν οι Παπαπέτρου, Μάνος και Ψαριανός.

Πηγή: SDNA

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share