Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Basket League: Βαριά ποινή για την ΑΕΚ

Για τα επεισόδια στην Πάτρα

3 Ιουνίου 2019 18:52
Basket League: Βαριά ποινή για την ΑΕΚ

O αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε την ΑΕΚ με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για όσα έγιναν στον δεύτερο ημιτελικό της Basket League με τον Προμηθέα. Στην αναμέτρηση της Πάτρας έγιναν επεισόδια στις εξέδρες, όπου βρίσκονταν φίλοι της Ενωσης, ενώ υπήρξε και ρίψη καπνογόνου εντός αγωνιστικού χώρου με αποτέλεσμα να πέσει βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης.

Αυτό που απομένει να φανεί είναι πότε θα εκτίσει την ποινή της η ΑΕΚ: αν δηλαδή αυτό θα συμβεί στη σειρά με τον Προμηθέα, εφόσον χρειαστεί πέμπτο ματς (είναι στο 1-1 προς το παρόν), ή θα είναι στο πρώτο εντός έδρας ματς των τελικών (με την προϋπόθεση ότι θα νικήσει), ή στο πρώτο εντός παιχνίδι του μικρού τελικού (εφόσον αποκλειστεί απ' τον Προμηθέα).

Η ΚΑΕ ΑΕΚ πάντως θα προχωρήσει σε έφεση καθώς όπως σχολίαζαν κύκλοι της διοίκησης «δεν είναι λογικό να τιμωρείται η είσοδος ενός οπαδού στον αγωνιστικό χώρο με 300 ευρώ και ταυτόχρονα ένα άδειο καπνογόνο να επιφέρει ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών».

Αναλυτικά η σχετική απόφαση: 106/3-6-2019. AEK

Επιβάλλεται στην AEK ΚΑΕ που δεν ήταν γηπεδούχος:
α) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (καπνογόνο καπνού και λάμψης στην κερκίδα) κατά την διάρκεια του αγώνα, χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ευρώ,
β) για ρίψη καπνογόνου εντός του αγωνιστικού χώρου, κατά την διάρκεια του αγώνα, ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας και χρηματικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ και
γ) για παράπτωμα που δεν είναι ιδιαίτερης βαρύτητας και δεν χαρακτηρίζεται δυσφημιστικό για το άθλημα (είσοδος οπαδού στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό την ανάρτηση πανό) χρηματικό πρόστιμο τριακοσίων (300,00) ευρώ, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΕ που διεξήχθη στις 1-6-2019».

ΑΕΚ: Παραιτείται από το CAS για την ποινή!

Δεν θα κυνηγήσει άλλο την ανατροπή της ποινής που της είχε επιβληθεί για τα επεισόδια στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, μετά την προσφυγή της «Ένωσης» για την τιμωρία της αφαίρεσης τριών βαθμών που της είχε επιβληθεί, η υπόθεση ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστεί την Πέμπτη στο CAS.

Ωστόσο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους «κιτρινόμαυρους» (και δεδομένου ότι ήδη έχουν απασχολήσει την UEFA με την υπόθεση των επεισοδίων με τον Άγιαξ) η ΠΑΕ έκρινε ότι είναι ανούσιο να απασχολήσει εκ νέου ένα δικαιοδοτικό όργανο.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η ΑΕΚ, έχει κλειδώσει στην τρίτη θέση!

Σωκράτης Κόκκαλης: Τι απίστευτο κέρδισε 9 μήνες μετά τον θάνατο του γιου του! Κέρδισε...

Μπορεί ο Σωκράτης Κόκκαλης να βιώνει την χειρότερη περίοδο της ζωής του με τον θάνατο του γιου του, όμως τα επαγγελματικά του πάνε εξαιρετικά! Συγκεκριμένα η εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη κέρδισε τον μειοδοτικό διαγωνισμό για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Ο όμιλος «Intrakat» του Σωκράτη Κόκκαλη, όπως αποκαλύπτει σήμερα η Live Sport, είναι ο προσωρινός μειοδότης του μεγάλου έργου της υπογειοποίησης των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών, έργο το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα σημάνει και την λειτουργία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Στις αρχές Φεβρουαρίου είχε προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για την υπογειοποίηση στη Νέα Φιλαδέλφεια και προ ημερών η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής ενέκρινε τους όρους του διαγωνισμού για το έργο, το οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο σε 14 μήνες.

Χθες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποσφραγίστηκαν οι φάκελοι των προτάσεων και άρχισε η εξέταση των προσφορών από τις εταιρείες για την ανάληψη και την ολοκλήρωση του έργου της υπογειοποίησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Live Sport, ο όμιλος Intrakat έκανε την καλύτερη προσφορά σε αυτόν τον δημόσιο διαγωνισμό και έχει αναδειχθεί «προσωρινός μειοδότης».

Εφόσον δεν υπάρξει κάποια ένσταση από τις άλλες εταιρείες, τότε εκείνη του κ. Κόκκαλη θα αναλάβει την ολοκλήρωση του παραπάνω έργου.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Δείτε όλα τα αθλητικά νέα στο athensmagazine.gr!

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share