Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Champions League: Αυτή είναι η καλύτερη 20αδα! (Photo)

Οι πρωταγωνιστές της φετινής χρονιάς!

2 Ιουνίου 2019 18:50
Champions League: Αυτή είναι η καλύτερη 20αδα! (Photo)

Μία ημέρα μετά τον μεγάλο τελικό και τον θρίαμβο της Λίβερπουλ, η UEFA ανακοίνωσε την κορυφαία 20άδα της σεζόν 2018/19 του Champions League. Σε αυτήν βρίσκει κάποιος έξι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, που όπως ήταν λογικό πρωταγωνίστησε και σε αυτόν τον τομέα.

Αναλυτικά, οι δύο κορυφαίοι τερματοφύλακες ήταν ο Άλισον της Λίβερπουλ και ο Τερ Στέγκεν της Μπαρτσελόνα, στην άμυνα βρίσκονται οι Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Ντε Λιχτ (Άγιαξ), Φερτόνχεν (Τότεναμ), Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ), Ρόμπερσον (Λίβερπουλ), στο κέντρο οι Σισοκό (Τότεναμ), Ζιγές (Άγιαξ), Ντε Μπράινε (Μάντσεστερ Σίτι), Ντε Γιονγκ (Άγιαξ), Εντομπελέ (Λυόν), Βαϊνάλντουμ (Λίβερπουλ) και στην επίθεση οι Νέρες (Άγιαξ), Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι), Μέσι (Μπαρτσελόνα), Τάντιτς (Άγιαξ), Μανέ (Λίβερπουλ), Ρονάλντο (Γιουβέντους), Λούκας Μόουρα (Τότεναμ).

Champions League: Πανάξια Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Λίβερπουλ!

Champions League: Με ένα πέναλτι που θα συζητηθεί πολύ και τη γκολάρα του Οριγκί η τεράστια Λίβερπουλ λύγισε τη φιλότιμη Τότεναμ με 2-0 και έκανε τα αστέρια της... έξι, σφραγίζοντας μια ονειρική πορεία φέτος!

14 χρόνια μετά το έπος της Πόλης, η Λίβερπουλ είναι και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης. Η ομάδα – μύθος από το Μερσεϊσάιντ έμελλε στο Μετροπολιτάνο της Μαδρίτης να ράψει το έκτο αστέρι στη φανέλα της. Ένα γκολ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης από τον Σαλάχ και ένα από τον Οριγκί λίγο πριν το φινάλε ήταν αυτά που έγραψαν την ιστορία του τελικού κόντρα στην Τότεναμ. Έτσι, έσπασε και η αρνητική παράδοση που είχε δημιουργήσει ο Γιούργκεν Κλοπ με έξι συνεχόμενους χαμένους τελικούς.

Ο Γιούργκεν Κλοπ ενδεχομένως να μην μπορούσε να φανταστεί ιδανικότερο ξεκίνημα στο ματς για την ομάδα του. Μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο Σισοκό βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, ο Σκόμινα υπέδειξε σωστά το πέναλτι και ο Σαλάχ το εκτέλεσε εύστοχα για να δώσει στη Λίβερπουλ το προβάδισμα.

Μάλιστα, αυτό το γκολ του Αιγύπτιου ήταν το δεύτερο γρηγορότερο στην ιστορία των τελικών του Τσάμπιονς Λιγκ πίσω από εκείνο του Πάολο Μαλντίνι στον τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2005 που είχε σημειωθεί στα 52’’. Επιπλέον, έγινε μόλις ο πέμπτος Αφρικανός παίκτης που σκοράρει σε τελικό μετά τους Ματζέρ, Ετό, Ντρογκμπά και Μανέ.

Ουσιαστικά μετά το γκολ και μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους το ματς δεν είχε ρυθμό με την Τότεναμ να μην μπορεί να απειλήσει τον Άλισον κάνοντας λάθος επιλογές στην τελική πάσα όταν είχε τις προϋποθέσεις. Ενδεικτικό είναι πως έπρεπε να φτάσουμε στο 38’ για να δούμε την αμέσως επόμενη αξιόλογη στιγμή όταν ο Γιορίς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ρόμπερτσον.

Οι παίκτες του Ποκετίνο μπήκαν σαφώς πιο δυνατά στην επανάληψη, ωστόσο, για αρκετή ώρα δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν και πάλι επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία της Λίβερπουλ. Ουσιαστικά, οι reds ανησύχησαν μετά το 75’ όταν πλέον οι Λονδρέζοι τα έπαιξαν όλα για όλα προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση. Παρ’ όλα αυτά, εκεί που όλα έδειχναν πως πηγαίναμε για ένα συγκλονιστικό φινάλε, ήρθε ο Οριγκί στο 87’ να γράψει το 2-0 και να στείλει τους οπαδούς της Λίβερπουλ στον… έβδομο ουρανό!

Πηγή: sdna.gr

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αυτή είναι η ξανθιά που "μπούκαρε" στον τελικό του Champions League! (Φωτό)

Απίστευτο! Αψηφά τον καρκίνο για να δει την Λίβερπουλ!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share