Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ποιοί αγώνες "στήθηκαν" στην Ισπανία;

Ολόκληρη η λίστα!

29 Μαΐου 2019 15:33
Ποιοί αγώνες

"Το όνομα που επιλέχθηκε για την επιχείρηση είναι 'Οίκος'. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Μπράβο έμπλεξε με τη μαφία των στοιχημάτων και από εκεί έχουν περάσει και άλλοι εμπλεκόμενοι. Εκεί βρήκε και τον μεσάζοντα, ο οποίος διευκόλυνε τη δουλειά του κυκλώματος προς την Ασία".

Έτσι περιγράφει η ισπανική εφημερίδα Confidencial το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια που ξέσπασε στην χώρα της Ιβηρικής, με "εγκέφαλο" τον πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, Ολυμπιακού και Άρη, Ραούλ Μπράβο, αλλά και του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Ίνιγκο Λόπεθ.

5 παιχνίδια από τις 3 υψηλότερες κατηγορίες πρωταθλημάτων της Ισπανίας μέσα στον τελευταίο χρόνο έχουν ήδη μπει στο στόχαστρο...ποιά είναι όμως;

1) ΟΥΕΣΚΑ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ 2-6 (5/5/2019)

Η εγκληματική οργάνωση στημένων αγώνων της Ισπανίας δρούσε στην πρώτη και στη δεύτερη κατηγορία. Το ένα παιχνίδι που φαίνεται να έχει χειραγωγηθεί από το δίκτυο είναι εκείνο της Ουέσκα με την Βαλένθια το όποιο έληξε 2-6.

Η ομάδα της Αραγονίας έπεσε τότε και επίσημα κατηγορία, ενώ στη Βαλένθια δόθηκε προβάδισμα για την πρόκριση στο Champions League.

2) ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ-ΟΥΕΣΚΑ 2-1 (12/5/2019)

Ακόμη ένα ύποπτο παιχνίδι είναι εκείνος της Ρεάλ Μπέτις με την Ουέσκα, στο οποίο οι γηπεδούχοι κέρδισαν 2-1. Στο 74ο λεπτό παίκτης της Ουέσκα έφυγε από το παιχνίδι με απευθείας κόκκινη κάρτα. Η Μπέτις βρισκόταν μπροστά στο σκορ, μέχρι να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι με πέναλτι.

Οι Σεβιγιάνοι πήραν τελικά τη νίκη με ένα σουτ εκτός περιοχής.

3. ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ 0-2 (18/5/2019)

Υπό έρευνα έχει τεθεί και το παιχνίδι της Βαγιαδολίδ απέναντι στη Βαλένθια τη τελευταία αγωνιστική της La Liga. Οι "νυχτερίδες" κέρδισαν με 2-0 παίρνοντας το εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου. Τα γκολ όμως σηκώνουν συζήτηση, αφού προήλθαν από τραγικά λάθη της άμυνας και του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Μάλιστα, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων, Μπόρχα Φερνάντες, ο οποίος εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο μετά το παιχνίδι. Ο 38χρονος φέρεται να πήρε χρήματα από την οργάνωση για να πείσει τους συμπαίκτες του να επηρεάσουν το αποτέλεσμα και άλλα στοιχεία του παιχνιδιού, όπως πέναλτι ή κόρνερ.

4. ΟΥΕΣΚΑ-ΝΑΣΤΙΚ 0-1 (27/5/2018)

Ένα ύποπτο παιχνίδι από την περσινή σεζόν είναι αυτό της Ουέσκα με τη Ναστίκ για τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες στοιχήματος προειδοποίησαν ότι παίχτηκαν αρκετά χρήματα στη νίκη των φιλοξενουμένων τα τελευταία λεπτά, ενώ το παιχνίδι ήταν 0-0. Έτσι 30 από τις 59 εταιρίες το έφραξαν.

Πράγματι η Ναστίκ που πάλευε να μείνει στην κατηγορία κέρδισε τον αγώνα με γκολ στο 72'.

5. ΣΑΡΙΝΙΕΝΑ-ΚΑΡΙΝΙΕΝΑ 1-1 (13/5/2018)

Αυτό το παιχνίδι της τρίτης κατηγορία της Ισπανίας οδήγησε τις αρχές στον Ραούλ Μπράβο. Το παιχνίδι έληξε 1-1 όταν το δεύτερο γκολ ήρθε τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Αυτή η έκβαση δεν είχε συμφωνηθεί, με αποτέλεσμα ο Μπράβο να ζητήσει εξηγήσεις από τον παίκτη που δωροδόκησε για να στήσει τον αγώνα.

"Με άνθρωπο στην Ελλάδα έπαιζε τα στημένα ο Ραούλ Μπράβο"

Οι Ισπανοί υποστηρίζουν πως ο Ραούλ Μπράβο έμπλεξε με τη μαφία του στοιχήματος για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πως εδώ βρέθηκε ο μεσάζοντας για να συνεχίσει τις παράνομες δραστηριότητες του.

Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων με πρωταγωνιστές τον συλληφθέντα Ραούλ Μπράβο και τον Ίνιγκο Λόπεθ συνεχίζονται με καταιγιστικό ρυθμό. Η ισπανική Confidencial γράφει πως ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού είχε μπλέξει με τη μαφία του παράνομου στοιχήματος στην Ελλάδα και ότι έπαιζε στημένα ματς με μεσάζοντα από τη χώρα μας!

Το απόσπασμα αναφέρει: "To κύκλωμα των στημένων αγώνων στην Primera και στη Segunda, που αποκαλύφθηκε την Τρίτη (29/5), από την αστυνομία, χρησιμοποιούσε μια επαφή στην Ελλάδα για να πραγματοποιεί τα ποντάρισματά του σε παράνομες εταιρείες στην Ασία.

Τα κέρδη ξεπερνούσαν τις 300.000 ευρώ, αν και ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή ποσά που διακινούσαν οι φερόμενοι εγκέφαλοι, Ραούλ Μπράβο και Κάρλος Αράντα.

Ο Μπράβο γνώρισε τον φερόμενο ενδιάμεσο του δικτύου την περίοδο που αγωνιζόταν στην Ελλάδα, μια από τις χώρες στις οποίες ευδοκιμούν εγκληματικές οργανώσεις που σχετίζονται με στημένα παιχνίδια. Ο πρώην αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε στον Ολυμπιακό από τον Ιούλιο του 2007 ως τον Αύγουστο του 2011 και επέστρεψε στην Ελλάδα για να κλείσει την καριέρα του στη Βέροια και στον Άρη, όπου κρέμασε τα παπούτσια του το καλοκαίρι του 2017.

Το όνομα που επιλέχθηκε για την επιχείρηση είναι 'Οίκος', που στα ελληνικά σημαίνει σπίτι. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Μπράβο έμπλεξε με τη μαφία των στοιχημάτων και από εκεί έχουν περάσει και άλλοι εμπλεκόμενοι. Εκεί βρήκε και τον μεσάζοντα, ο οποίος διευκόλυνε τη δουλειά του κυκλώματος προς την Ασία".

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απόφαση Σοκ: Τέλος στην αφαίρεση βαθμών για επεισόδια!

Europa League: Λονδρέζικος τελικός στο Μπακού!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share