Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πέρασε στον γ' γύρο του Ρολάν Γκαρός!

Δεν τον σταματά τίποτα...

29 Μαΐου 2019 15:09
Στέφανος Τσιτσιπάς: Πέρασε στον γ' γύρο του Ρολάν Γκαρός!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλεισε θέση για τον γ' γύρο του Ρολάν Γκαρός καθώς ο Ούγκο Ντεγιέν (νο. 86 στην κατάταξη) δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στην πορεία του κορυφαίου Έλληνα τενίστα, ο οποίος πήρε μια σημαντική πρόκριση απέναντι σε έναν ανταγωνιστικό και ιδιαίτερα μαχητικό αντίπαλο επικρατώντας με 3-1 σετ (4-6, 6-0, 6-3, 7-5).

Αρχικά, στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι κάνοντας μπρέικ. Ωστόσο ο Ντεγιέν απάντησε επίσης με μπρέικ στο έκτο γκέιμ ισοφαρίζοντας 3-3, ενώ στη συνέχεια προηγήθηκε και 4-3 μέχρι που στάθηκε άτυχος λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο. Ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε 4-4, αλλά ο Ντεγιέν μάλλον εκμεταλλεύτηκε τη χαλάρωση του Στέφανου και κατόρθωσε τελικά να κερδίσει το πρώτο σετ επικρατώντας 6-4 έπειτα από 54'.

Κάπου εκεί όμως άρχισε η κυριαρχία τού Τσιτσιπά, ο οποίος όντας ανώτερος και πολύ πιο ποιοτικός παίκτης, ξεδίπλωσε το ταλέντο του στο χώμα. Στο δεύτερο σετ ήταν καταιγιστικός και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να πάρει ανάσα επικρατώντας με ένα άκρως εντυπωσιακό 6-0. Μάλιστα καθάρισε το σετ και ισοφάρισε (1-1) μόλις σε 34'.

To σερί του Τσιτσιπά με έξι κερδισμένα γκέιμ σταμάτησε στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, όπου ο Ντεγιέν έδειξε να αντιδρά απέναντι στον Στέφανο, ο οποίος απ' την πλευρά του αδράνησε ξανά. Ωστόσο, χάρη στο εξαιρετικό σερβίς του ο Στέφανος κράτησε το χέρι του, έκανε και δύο μπρέικ στον Βολιβιανό και επικράτησε με άνεση 6-3 και στο τρίτο σετ (2-1) έπειτα από 30'.

Μολονότι ο Τσιτσιπάς φάνηκε να έχει το μομέντουμ, ο Ντεγιέν του έκανε μπρέικ στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ προκαλώντας εκνευρισμό στον Ελληνα άσο, ο οποίος στη συνέχεια κυνήγησε το δικό του μπρέικ για να ισοφαρίσει. Και, αφού ηρέμησε και βρήκε τα πατήματα και τα χτυπήματά του, τα κατάφερε στο καθοριστικό όγδοο γκέιμ, όπου αντί ο Βολιβιανός να ξεφύγει με 5-3, ο Στέφανος ισοφάρισε σε 4-4 και εν τέλει κάνοντας ένα ακόμη μπρέικ πήρε και το τρίτο σετ με 7-5, μαζί και το εισιτήριο για τον γ' γύρο του Ρολάν Γκαρός.


Μολονότι ο Στέφανος στοχεύει να φτάσει πολύ ψηλά στο φετινό Ρολάν Γκαρός, ήδη σε σχέση με την περασμένη χρονιά έχει πάει ένα βήμα παραπάνω καθώς το 2018 είχε ηττηθεί στον β' γύρο και είχε αποκλειστεί από τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ.

Ο αντίπαλος του κορυφαίου Ελληνα τενίστα, που βρίσκεται στο νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, θα προκύψει από το ζευγάρι του 27χρονου Σέρβου Κραΐνοβιτς (νο. 60) και του 26χρονου Ισπανού Καρμπαγιές Μπαένα (νο. 76).

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Περίπατος για το Στ. Τσιτσιπά το Παρίσι: Πέρασε στον Β' γύρο του Ρολάν Γκαρός!

Εύκολο πρωινό είχε στο Παρίσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον πρώτο του αγώνα στο Ρολάν Γκαρός στο κορτ «Φιλίπ Σαρτιγί».

Ο Ελληνας τενίστας (Νο 6 στον κόσμο) νίκησε 6-2, 6-2, 7-6 (4) τον Γερμανό Μαξιμίλιαν Μάρτερερ (Νο 110) στον Α΄γύρο του κορυφαίου τουρνουά και άνοιξε λογαριασμό στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ο Τσιτσιπάς δεν χρειάστηκε να φορτσάρει και με σταθερό τέμπο σε όλο τον αγώνα πήρε τη νίκη. Ο Μέρτερερ πίεσε μόνο στο 3ο σετ αλλά ο Τσιτσιπάς με δύο μπρέικ πόιντ (έναντι ενός του Γερμανού) επικράτησε 7-4 στο τάι μπρέικ του 3ου σετ και πήρε «καθαρή» νίκη χωρίς απώλεια σετ.

Στο 1ο σετ έκανε μπρέικ με το «καλημέρα» (στο 1ο γκέιμ) και εκμεταλευόμενος το σερβίς του είχε προβάδισμα. Το δεύτερο μπρέικ το έκανε στο 7ο γκέιμ ανοίγοντας το σκορ σε 5-2 και με 40-30 έκλεισε το 8ο γκέιμ για το 6-2.

Ανάλογη εικόνα και στο 2ο σετ αλλά αυτή τη φορά το πρώτο μπρέικ του Τσιτσιπά ήρθε στο 3ο γκέιμ για το 2-1 και πάλι στο 7ο γκέιμ για το 5-2. Με 40-0 έκλεισε το σετ 6-2.

Ο 24χρονος Γερμανός τα έδωσε όλα στο 3ο σετ με στόχο να κρατηθεί στο παιχνίδι. Ο αγώνας στο 3ο σετ ήταν αμφίρροπος με τους δύο τενίστες να διατηρούν το σερβίς τους μετά από 12 γκέιμ (6-6) και έτσι οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς αρχικά έκανε μπρέικ πόιντ για το 1-0 αλλά απάντησε άμεσα ο Γερμανός για το 1-1. Στον 8ο πόντο ο Τσιτσιπάς με δεύτερο μπρέικ πόιντ προηγήθηκε 5-3 και πήρε το σετ με 7-4 και μαζί τη νίκη.

Ο Τσιτσιπάς στον Β΄γύρο θα αντιμετωπίσει είτε τον Ινδό Πραϊνές Γκανεσβαράν (Νο 86), είτε τον Βολιβιανό Χιούγκο Ντελιέν (Νο 92) οι οποίοι θα παίξουν μεταξύ τους σε λίγη ώρα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share