Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020

Επίσημο: Υποβιβάστηκε στην Α2 ο Ολυμπιακός!

Ανακοινώθηκε από τον ΕΣΑΚΕ.

23 Μαΐου 2019 13:40
Επίσημο: Υποβιβάστηκε στην Α2 ο Ολυμπιακός!

Είναι πλέον επίσημο: Η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού γράφτηκε στο ΟΑΚΑ και οριστικοποιήθηκε από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ, το μεσημέρι της Πέμπτης (23/5).

Ο Ολυμπιακός υποβιβάζεται στην Α2 και τιμωρείται επιπλέον με αφαίρεση έξι βαθμών από τη νέα σεζόν, ενώ ο αγώνας του ΟΑΚΑ κατέληξε σε... πράσινα χέρια με 20-0. Με βάση τους κανονισμούς του ΕΣΑΚΕ, ο Ολυμπιακός τιμωρείται με συνολικό πρόστιμο 15 χιλιάδων ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα της ομάδας ακυρώνονται. Επιπρόσθετα, οι «ερυθρόλευκοι» αποβάλλονται από το πρωτάθλημα και τα αποτελέσματά τους ακυρώνονται, ενώ ο Ολυμπιακός καταλαμβάνει και επίσημα την τελευταία θέση στην φετινή βαθμολογία της Basket League.

Αναλυτικά η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή:

«Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ:

α) για μη διεξαγωγή προγραμματισμένου αγώνα από υπαιτιότητά της μηδενισμό της ομάδας της καθώς και χρηματικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ, ενώ ο αγώνας κατακυρώνεται 20 – 0 υπέρ της αντιπάλου της και

β) για μη συμμετοχή της ομάδας της σε αγώνα Πρωταθλήματος κατά τη φάση των play-offs συνεπεία λόγου μη αναγομένου σε γεγονός ανωτέρας βίας την ποινή του αποκλεισμού της από τους υπόλοιπους αγώνες της φάσης των play – offs και της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών από την βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, καθώς και χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ, ενώ ακυρώνονται τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στους οποίους συμμετείχε κατά την οικεία αγωνιστική περίοδο, δεν αντικαθίσταται και το Πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις υπόλοιπες ομάδες και αυτή κατατάσσεται τελευταία στον πίνακα της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του οικείου Πρωταθλήματος μετά από τις ομάδες που καταλαμβάνουν αγωνιστικά τις τελευταίες θέσεις και κατά συνέπεια υποβιβάζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία αγωνιστικά, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΠΑΠ της 20-05-2019».

Πηγή: SDNA

ΠΑΟ - ΟΣΦΠ: Άφησαν κοτόπουλα στον πάγκο του Ολυμπιακού!

Ο Ολυμπιακός τήρησε τα λεγόμενά του και δεν κατέβηκε στο πρώτο ματς των play-off για την Basket League, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Το αποτέλεσμα ήταν ήττα στα χαρτιά με 20-0 κι αυτόματος υποβιβασμός στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Στο Κλειστό Γήπεδο του ΟΑΚΑ όμως βρέθηκαν ορισμένοι φίλοι των "πράσινων", οι οποίοι θέλοντας να πικάρουν τους "ερυθρόλευκους", εναπόθεσαν κοτόπουλα στον πάγκο τους!

Η εικόνα έκανε τον γύρο του διαδικτύου κι έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις. Ωστόσο τίθεται σε δεύτερη μοίρα, όταν έχει ξημερώσει μία πάρα πολύ σημαντική ημέρα για το Ελληνικό μπάσκετ.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Βαρύ πένθος στον Ολυμπιακό!

Το έγκλημα ολοκληρώθηκε: Υποβιβάστηκε επίσημα ο Ολυμπιακός!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share