Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δεν έχει ξαναγίνει: Τελικός Europa League με άδειες θέσεις!

Το Μπακού δεν αποδείχθηκε καλή επιλογή...

23 Μαΐου 2019 11:13
Δεν έχει ξαναγίνει: Τελικός Europa League με άδειες θέσεις!

Αρκετές θα είναι οι άδειες θέσεις στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού για τον τελικό του Europa League, καθώς Άρσεναλ και Τσέλσι επιστρέφουν χιλιάδες εισιτήρια λόγω δυσκολίας των οπαδών τους να ταξιδέψουν στο Αζερμπαϊτζάν.

Τσέλσι και Άρσεναλ προετοιμάζονται για τον τελικό του Europa League, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου (22:00) στο Μπακού. Το χωρητικότητας 69.000 θεατών Ολυμπιακό Στάδιο της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν, ωστόσο, δεν θα είναι κατάμεστο όπως είθισται στους τελικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Το αντίθετο, μάλιστα. Οι δύο ομάδες του Λονδίνου επιστρέφουν χιλιάδες εισιτήρια στην UEFA, καθώς οπαδοί τους αδυνατούν να ταξιδέψουν στο Μπακού λόγω του κόστους του ταξιδιού σε συνδυασμό με τη μικρή διαθεσιμότητα στις πτήσεις.

Τα εισιτήρια που θα επιστραφούν αναμένεται να επανατεθούν εκ νέου προς πώληση από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το θέμα που προέκυψε με τον Χένριχ Μχιταριάν - ο Αρμένιος δεν μπορεί να ταξιδέψει λόγω της πολιτικής έντασης της πατρίδας του με τη διοργανώτρια χώρα του τελικού - αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για όσους οπαδούς των γκάνερς σκεφτόταν σοβαρά να ταξιδέψουν την τελευταία στιγμή.

Ακόμη κι ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, στηλίτευσε την επιλογή της UEFA: "Η Μαδρίτη είναι αρκετά ακριβή, αλλά το Μπακού είναι πολύ γελοία επιλογή", είχε υποστηρίξει προ ημερών ο Γερμανός.

Πηγή: Sport24

Μουντιάλ 2022: Δεν έφτασε το στόχο της η FIFA!

Mε 32 και όχι με 48 ομάδες θα διεξαχθεί τελικά το Μουντιάλ του Κατάρ το 2022. Η FIFA δεν κατάφερε να φτάσει το στόχο της δηλαδή τις 48 χώρες,κυρίως λόγω αποκλεισμού από τις γειτονικές χώρες.

Η FIFA, είχε στην ημερήσια διάταξη του επόμενου συνεδρίου της στις 5 Ιουνίου στο Παρίσι, την αύξηση των ομάδων, αλλά με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες, μια τέτοια πρόταση δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί».

Το σχέδιο του Τζιάνι Ινφαντίνο αντιμετώπιζε ένα μεγάλο γεωπολιτικό εμπόδιο με τον αποκλεισμό που επέβαλαν στο Κατάρ αρκετές γειτονικές χώρες.

«Η συμμετοχή των χωρών αυτών στο τουρνουά μαζί με το Κατάρ περιλαμβάνει την άρση του αποκλεισμού, ιδιαίτερα την άρση των περιορισμών στη διακίνηση ανθρώπων και αγαθών», τόνισε η μελέτη σκοπιμότητας που υποβλήθηκε τον Μάρτιο στα μέλη του Συμβουλίου της FIFA.

Πηγή: ΑΜΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ζινεντίν Ζιντάν: 9 φορές που μας άφησε άφωνους! (Βίντεο)

Europa League: Εκτός Άρσεναλ ο Μχιταριάν!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share