Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ασύλληπτο ματς στην Κρήτη: Στην Super League ο ΟΦΗ με γκολ στο 95'!

Στο 91' ισοφαρίστηκε και έμενε εκτός, στο 96 πέτυχε γκολ παραμονής!

22 Μαΐου 2019 20:58
Ασύλληπτο ματς στην Κρήτη: Στην Super League ο ΟΦΗ με γκολ στο 95'!

Απίστευτο ματς στο Γεντί Κουλέ με τον ΟΦΗ να είναι αυτός που χαμογελά στο τέλος και με απίστευτο φινάλε να επικρατεί 3-2 του Πλατανιά και να παραμένει στην Super League!

Ο λόγος που το ποδόσφαιρο λατρεύεται σαν θρησκεία επιβεβαιώθηκε στο Γεντί Κουλέ! ΟΦΗ-Πλατανιάς 3-2, στο ματς της χρονιάς, με ασύλληπτο μπάζερ μπίτερ του Ναμπί στο 95'! Ο ΟΦΗ έμεινε εκεί που αξίζει...

H αναμφισβήτητη φάση της αναμέτρησης ήρθε μόλις στο 9ο λεπτό όταν και ο ΟΦΗ κέρδισε το πέναλτι με το οποίο έκανε το 1-0. Ο Σασί μπήκε μέσα στην περιοχή έπεσε στο έδαφος μετά από τάκλιν του Ποζατζίδη και ο Κομίνης έδωσε πέναλτι με το ριπλέι να δείχνει ξεκάθαρα ότι ο αμυντικός του Πλατανιά βρήκε κανονικά μπάλα. Ο Νέιρα εκτέλεσε εύστοχα και ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ.

Ο ΟΦΗ ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερος από τον Πλατανιά στα πρώτα λεπτά ωστόσο όσο περνούσε η ώρα, οι φιλοξενούμενοι ισορροπούσαν το παιχνίδι και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 42' όταν ο Τσαμούρης με βολίδα μέσα από την περιοχή έπειτα από φάση διαρκείας έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Το 1-1 ήταν σκορ ανόδου για τον Πλατανιά αλλά με βάση το γεγονός ότι ο ΟΦΗ απείχε μόλις ένα γκολ από την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα, ήταν δεδομένο πως στην επανάληψη θα «έπεφταν κορμιά». Και όντως, έτσι έγινε.

Ο Γιακουμάκης που είχε μπει ως αλλαγή στο ημίχρονο, πρόλαβε μέχρι το 69' να γίνει και... ωραίος αλλά και... μοιραίος. Στο 69' λοιπόν, δηλαδή όλις ένα λεπτό μετά το ορθά ακυρωθέν γκολ το Νάστου που ήταν σε θέση οφ σάιντ, ο Γιακουμάκης, μετά από εξαιρετική πάσα του Νέιρα, έδωσε προβάδισμα στον ΟΦΗ με κοντινό πλασέ και πανηγύρισε έξαλλα βγάζοντας τη φανέλα του! Είχε προλάβει ωστόσο να δεχθεί ήδη μια κίτρινη κάρτα, είδε την δεύτερη λόγω του πανηγυρισμού του και μόλις λίγα δευτερόλεπτα αφού σκόραρε, αποβλήθηκε!

Μόλις έξι λεπτά κράτησε ωστόσο το αριθμητικό πλεονέκτημα του Πλατανιά καθώς στο 75', ο Κομίνης έδειξε σωστή δεύτερη κίτρινη στον Μπιανκόνι που έσπρωξε εκτός φάσης τον Παπάζογλου και για τα τελευταία 15 λεπτά της αναμέτρησης οι δυο ομάδες έπαιξαν με δέκα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο Πλατανιάς πίεσε τον οπισθοχωρημένο ΟΦΗ, ο Λουκίνας μάλιστα έχασε και μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά στο 81' και εν τέλει η (διαφαινόμενη μόνο...) λύτρωση για την ομάδα των Χανιών και η ταυτόχρονη ψυχρολουσία για την ομάδα του Ηρακλείου ήρθε στο 92΄ όταν ο Παπανικολάου με εξαιρετικό πλασέ ισοφάρισε.

Το «Γεντί Κουλέ» πάγωσε, ο Πλατανιάς έπρεπε να κρατήσει το αποτέλεσμα για μόλις τέσσερα λεπτά αλλά στα τρία λεπτά μετά το 2-2, τα πράγματα ήρθαν Τούμπα. Ο ΟΦΗ κέρδισε ένα φάουλ έξω από την περιοχή και από πλάγια αριστερά, από μια θέση δηλαδή που έμοιαζε καλή για γέμισμα. Ο Ναμπί όμως τόλμησε να το εκτελέσει και απευθείας και δικαιώθηκε με πανηγυρικό τρόπο: η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, το 3-2 για τον ΟΦΗ ήταν γεγονός, η διαδρομή κόλαση-παράδεισος διανύθηκε εκ νέου και αντίστροφα για τις δυο ομάδες και τελικό σφύριγμα απλά επικύρωσε τη θριαμβευτική παραμονή της ομάδας του Ηρακλείου στη μεγάλη κατηγορία.

Πηγή: sdna.gr

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τραγική απώλεια: Πέθανε 15χρονος ποδοσφαιριστής!

Φεύγει από τον ΠΑΟΚ ο Βαρέλα

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share