Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Παναθηναϊκός: O Aλαφούζος πουλάει το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί!

Τι συνέβη;

21 Μαΐου 2019 12:30
Παναθηναϊκός:  O Aλαφούζος πουλάει το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί!

Εδώ και κάποιους μήνες ο Γιάννης Αλαφούζος έχει βάλει πωλητήριο στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναικού στο Κορωπί.

Πριν από ακριβώς 6 χρόνια (τέλη Μαΐου του 2013), έπειτα από την έντονη διαφωνία των συνεργατών του µε τον -ιδιοκτήτη του προπονητηρίου της Παιανίας- Γιώργο Βαρδινογιάννη, ο Αλαφούζος συµφώνησε µέσα σε λίγα 24ωρα µε τον Κωνσταντίνο Τσακίρη για την αγορά των εγκαταστάσεων του «Απήλιον» (που µετονοµάστηκε σε «Γ. Καλαφάτης»), καθώς επίσης και του παρακείµενου οικοπέδου 50 στρεµµάτων, αντί συνολικά 12 εκατ. ευρώ, µε ορίζοντα δεκαετούς εξόφλησης (έχουν πληρωθεί τα 8,1 εκατ. ευρώ). ∆ίχως να το «διαφηµίζει» ή να το διοχετεύει ευρύτερα προς τα έξω, ο 63χρονος εφοπλιστής ζήτησε εδώ και αρκετό καιρό από τους συνεργάτες του να του φέρουν προτάσεις εξαγοράς του προπονητηρίου.

Mε ποιους µίλησε
Κάποια στιγµή έγινε συζήτηση µε τον ιδιοκτήτη του Απόλλωνα, κ. Μονεµβασιώτη (που δεν προχώρησε), ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως υπήρξαν και άλλες δύο προσεγγίσεις από υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι όµως δεν πήγαν τη διαδικασία µέχρι τέλους. Παρότι, µάλιστα, η τιµή εκκίνησης ήταν λίγο πάνω από τα µισά που συµφώνησε ο Αλαφούζος το 2013 µε τον Τσακίρη, ήτοι 6,5 µε 7 εκατ. ευρώ. Προ µηνών, επίσης, υπήρξε ραντεβού και µε στελέχη της ΕΠΟ (που αναζητούσαν ένα µόνιµο «σπίτι» για την Εθνική οµάδα), τα οποία όµως απογοητεύτηκαν από την εικόνα του «Γ. Καλαφάτης».

Το «γιατί» ο Αλαφούζος αποφάσισε να βάλει «πωλητήριο» στο «Γ. Καλαφάτης» έχει να κάνει τόσο µε την επιλογή του να περιορίσει την οικονοµική «ζηµιά» από την αγορά του όσο και µε το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν µπορεί να σηκώσει ούτε... τούβλο στο προπονητικό του Κορωπίου. Διότι το νοµικό πλαίσιο που διέπει τη Β’ Ζώνη Υµηττού δεν επιτρέπει την παραµικρή οικοδοµική δραστηριότητα. Τι θα γίνει τώρα εάν, εντέλει, προκύψει «αγοραστής» για το προπονητικό;

Το όποιο πιθανό «deal» θα συµπεριλαµβάνει (και) «προθεσµία» εξαµήνου για αποχώρηση των «πρασίνων» από το «Γ. Καλαφάτης», τη στιγµή που έχουν γίνει διακριτικές κινήσεις και επαφές για «επιστροφή» όλης της οµάδας στην Παιανία, ωστόσο θα χρειαστεί µίνιµουµ ένα ποσό 300.000 ευρώ σε διορθωτικά έργα για να ξαναγίνει λειτουργικό το προπονητήριο...

Σε ποια εταιρεία ανήκει το προπονητικό!
Στο περιθώριο της διαδικασίας πώλησης του «Γ. Καλαφάτης» έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον δίχως άλλο το πού ανήκει τελικά το προπονητικό κέντρο του Κορωπίου. Στις 28 Φεβρουαρίου 2014, εννέα µήνες µετά την επίσηµη πράξη πώλησης του προπονητηρίου, υπήρξε σύσταση της εταιρείας «Ακαδηµίες Αθλητικής Εκπαίδευσης Κορωπίου ΑΕ», µε διακριτικό τίτλο «Koropi Academies SA» και έδρα τον Δήµο Κρωπίας. Ως πρόεδρος στο πρώτο ∆Σ ορίστηκε ο οικονοµολόγος Ηλίας Τενενές, µε µέλη τους Χρήστο Λαζανάκη και Αγαθοκλή Χριστοφίδη. Στις 18/2/2015 καταχωρίστηκε στο ΓΕΜΗ το από 24/11/2014 πρακτικό ∆Σ, που γνωστοποίησε πως όλες οι µετοχές και το σύνολο του µετοχικού κεφαλαίου της «Koropi Academies SA» ανήκουν στον Ιωάννη Σπανολιό, επί σειρά ετών υψηλόβαθµο στέλεχος του ΣΚΑΪ και στενό συνεργάτη της οικογένειας Αλαφούζου. Στις 10/8/2017, στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως καταγράφηκαν η εγγραφή της ΑΕ στο ΓΕΜΗ και παράλληλα το από 16/12/2014 πρακτικό της ΓΣ της «Koropi Academies SA», σύµφωνα µε το οποίο παρείχε «...εταιρική εγγύηση υπέρ της συνδεδεµένης εταιρείας “Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Κορωπίου Γ. Καλαφάτης ΑΕ”». Μιας δεύτερης εταιρείας συµφερόντων Αλαφούζου (µετά την «Koropi Academies SA»), µέσω της οποίας προχώρησε η αγοραπωλησία µε τις δύο αντίστοιχες εταιρείες του Τσακίρη. Σε αυτές τις δύο «συνδεδεµένες» εταιρείες του Αλαφούζου ανήκει το προπονητικό κέντρο. Τέλος, στις 4/6/2018 εκλέχθηκε νέο ∆Σ της «Koropi Academies SA», µε πρόεδρο και διευθύνοντα σύµβουλο τον (στενό συνεργάτη του Αλαφούζου) Χρήστο Παναγόπουλο και µέλη τους Α. Πρέκα και Χρ. Λαζανάκη.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη άλλαξαν το ελληνικό τένις!

ΠΑΟ - ΟΣΦΠ: Άφησαν κοτόπουλα στον πάγκο του Ολυμπιακού!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share