Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στην Α2 ο Ολυμπιακός! Δεν κατεβαίνει οριστικά στο ντέρμπι

Οριστικό!

20 Μαΐου 2019 13:41
Στην Α2 ο Ολυμπιακός! Δεν κατεβαίνει οριστικά στο ντέρμπι

Πλέον φαίνεται πως απομένει μόνο το τυπικό για την… αποχή του Ολυμπιακού από το ματς με τον Παναθηναϊκό για τα playoffs και συνεπώς τον υποβιβασμό του στην Α2.

Η ερυθρόλευκη ΚΑΕ ενημέρωσε το μεσημέρι την ΕΛ.ΑΣ. πως δεν θα μεταβεί στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να μη ληφθούν τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που είχαν αποφασιστεί όπως συμβαίνει σε κάθε ντέρμπι.

Η ομάδα του Παναθηναϊκού, ασφαλώς, θα προσέλθει κανονικά στο γήπεδο, όπως και οι διαιτητές, οι οποίοι αφού αφήσουν να παρέλθει το προβλεπόμενο 20λεπτο, τότε θα κλείσουν το φύλλο αγώνα που συνεπάγεται την πρόκριση των «πράσινων» στα ημιτελικά των playoffs, ενώ ο Ολυμπιακός-όπως ενημέρωσε ο ΕΣΑΚΕ-υποβιβάζεται στην Α2.

Ολυμπιακός - Μπερτομέου: "Έχει θέση στην Ευρωλίγκα ακόμα κι αν παίξει στην Α2″

Ξεκαθάρισε το τοπίο ο Μπερτομέου! "Ο Ολυμπιακός έχει θέση στην Ευρωλίγκα ακόμα κι αν παίξει στην Α2″!

Στη συνάντηση που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου μεταξύ του εκτελεστικού διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου και επιλεγμένων δημοσιογράφων από μίντια που συνεργάζονται με την Ευρωλίγκα, τέθηκαν ερωτήσεις για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ και για το αν ο Ολυμπιακός θα ρισκάρει το δεκαετές συμβόλαιο που έχει με την λίγκα, σε περίπτωση που υποβιβαστεί στην Α2.

Οι απαντήσεις του Ισπανού παράγοντα ήταν ξεκάθαρες…

“Γενικά, επειδή δεν έχουμε επιρροή στις εθνικές λίγκες, δεν πιστεύω πως τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα θα επηρεάσουν την Ευρωλίγκα. Είναι πολύ δύσκολο για μας να κατανοήσουμε έστω τι συμβαίνει, οπότε φαντάζεστε ότι δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε λύσεις σε αυτό το ζήτημα. Ελπίζω για το καλό του μπάσκετ να λυθούν τα προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το μπάσκετ.

Αμφότερες οι ελληνικές ομάδες έχουν καλές προϋποθέσεις για να διακρίνονται στην Ευρωλίγκα. Αυτός ο κανονισμός που λέει πως αν μια ομάδα δεν αγωνίζεται στην εθνική της λίγκα δεν μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα, αφορά αμιγώς τον αγωνιστικό ανταγωνισμό και τα κριτήρια. Αν μια ομάδα μας με συμβόλαιο είναι τόσο κακή που δεν παραμείνει στη πρώτη κατηγορία για παράδειγμα, κάτι πρέπει να κάνουμε, γιατί επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα και το προϊόν μας. Η υπόθεση του Ολυμπιακού είναι εντελώς διαφορετική. Δεν πρόκειται να εφαρμοστεί τέτοιος κανονισμός για την υπόθεση του Ολυμπιακού αν καταλήξει εκεί. Γιατί, αν υποβιβαστεί σε χαμηλότερη κατηγορία δεν θα είναι για αγωνιστικούς λόγους. Θα το διαχειριστούμε και θα το προσαρμόσουμε στους κανονισμούς μας”.

Για την Αδριατική Λίγκα και τον Ολυμπιακό; Οπως είπε ο Μπερτομέου είναι ένα ζήτημα που αφορά τις δύο πλευρές και όχι την Ευρωλίγκα: Είναι θέμα του Ολυμπιακού και της λίγκας. Δεν θα ανακατευτούμε, είναι κάτι που δεν αφορά την Ευρωλίγκα”.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απείλησαν διαιτητή για το Μπενφίκα-Σάντα Κλάρα!

Euroleague: "Δεν κινδυνεύει η θέση του Ολυμπιακού" δήλωσε ο Μπερτομέου!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share