Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πλατανιάς - ΟΦΗ: Όλα θα παιχτούν στο Γεντί Κουλέ!

Τα πάντα θα κριθούν την Τετάρτη!

20 Μαΐου 2019 11:26
Πλατανιάς - ΟΦΗ: Όλα θα παιχτούν στο Γεντί Κουλέ!

Όλα θα παιχτούν στο Γεντί Κουλέ! Μπορεί να έπαιξαν με πάθος αλλά το τελικό σκορ για το Πλατανιάς - ΟΦΗ ήταν 0-0!

Οι δύο αντίπαλοι μας προσέφεραν ένα όμορφο παιχνίδι, γεμάτο με καλές στιγμές, μπόλικο τρέξιμο και χωρίς πολλά φάουλ. Καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο ο Πλατανιάς, αλλά στο δεύτερο ο ΟΦΗ ανέβασε την απόδοσή του και η αναμέτρηση έγινε σαφώς καλύτερη.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη πράξη των μπαράζ μεταξύ του Πλατανιά και του ΟΦΗ. Στον πρώτο "εμφύλιο" της Κρήτης, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ, 0-0, οπότε την Τετάρτη (22/5) στο Ηράκλειο θα κριθεί ποιος θα παίξει τη νέα σεζόν στην Super League και στη Super League 2.

ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Τάτσης και Βέρα είδαν τα σύνολά τους να αγγίζουν το γκολ, όμως σε δύο στιγμές τα δοκάρια έκαναν τη δουλειά τους. Πρώτα οι γηπεδούχοι στο 70' πολιόρκησαν την εστία του Σωτηρίου με τον Καραγκούνη να βρίσκει χώρο και χρόνο για το σουτ, να το κάνει αλλά ο κίπερ του ΟΦΗ κατάφερε να αγγίξει τόσο όσο χρειαζόταν τη μπάλα για να τη στείλει στο δοκάρι.

Η στιγμή του ΟΦΗ ήρθε από κεφαλιά του στόπερ Παπάζογλου. Στο 84' ο Ντίνας εκτέλεσε το κόρνερ, ο αμυντικός των φιλοξενούμενων ήταν μόνος, πάτησε γερά και με το άλμα του κατάφερε να βρει εκπληκτικά τη μπάλα, στέλνοντάς την προς την εστία του Γκοτ. Ο τερματοφύλακας του Πλατανιά ήταν νικημένος, ο Παπάζογλου έτοιμος να πανηγυρίσει όμως η "στρογγυλή θεά" αποφάσισε να κάνει τα δικά της και εν τέλει να χτυπήσει στο δοκάρι και να απομακρυνθεί.

ΟΙ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ

Εκ των διακριθέντων στο ντέρμπι της Κρήτης ήταν οι τερματοφύλακες. Γκοτ και Σωτηρίου βοήθησαν τις ομάδες τους να μην χάσουν. Στο 29' ο ΟΦΗ άγγιξε το 1-0, όμως ο Φερέιρα είδε το σουτ του, έπειτα από φοβερό σλάλομ, να το αποκρούει ο Γκοτ ίσα ίσα για να στείλει τη μπάλα εκτός της εστίας του. Από τη άλλη η στιγμή του Σωτηρίου ήταν αυτή που περιγράψαμε παραπάνω, διότι εάν δεν δρούσε ο πορτιέρε του Βέρα, τότε κατά πάσα πιθανότητα το σουτ του Καραγκούνη θα κατέληγε στα δίχτυα.

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι αυτό που πέτυχε εφέτος ο Πλατανιάς. Η ομάδα της Κρήτης που στην αρχή της σεζόν παιζόταν η ύπαρξή της, την βλέπουμε τώρα να έχει την ευκαιρία για άνοδο στην Super League και εκτός αυτού να κρατά ένα εξαιρετικό ρεκόρ. Οι Χανιώτες με το 0-0 στα Περιβόλια έμειναν αήττητοι στην έδρα τους! Μέχρι το ματς με τον ΟΦΗ μετρούσαν σε 15 ματς, 11 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, δεν το λες και λίγο. Βεβαία, η ουσία πλέον είναι το ποιος θα πάρει το... τοτέμ από τα μπαράζ. ΟΦΗ και Πλατανιάς θα λύσουν τις διαφορές τους την Τετάρτη (22/5) στο "Γεντί Κουλέ".

Πηγή: sport24.gr

Basket League: Έχει ντέρμπι στο ΟΑΚΑ! Θα γίνει;

Οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών των πλέι οφ ολοκληρώνονται, βάσει προγράμματος, σήμερα με το ντέρμπι Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός (19:00). Περιμένουν το ΑΣΕΑΔ οι «ερυθρόλευκοι».

Η πρώτη φάση της post season για το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μία ημέρα μετά τον τελικό της Euroleague στην θεωρία θα διεξαχθεί το απόγευμα ντέρμπι «αιωνίων». Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, μόνο σίγουρη ωστόσο δεν μπορεί να θεωρηθεί η πραγματοποίηση της αναμέτρησης.

Από πλευράς «ερυθρολεύκων» έχει διαμηνυθεί στο συνέδριο της Θύρας 7 ότι δεν θα κατέβουν να αγωνιστούν σε συνέχεια της θέσης του να μην παίξουν αν δεν υπάρχουν ξένοι διαιτητές. Φυσικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο επέρχεται υποβιβασμός στην Α2 Εθνική κατηγορία. Την ίδια στιγμή πάντως, όπως σας έχει ενημερώσει και η στήλη «Slam Dunk», ο Ολυμπιακός περιμένει την εκδίκαση της προσφυγής του από το ΑΣΕΑΔ, περί άκυρων ορισμών, σήμερα (20/5) για να πετύχει αναβολή του πρώτου προημιτελικού.

Σε κάθε περίπτωση αναμένονται εξελίξεις που θα κρίνουν τόσο την τύχη του παιχνιδιού όσο και την πορεία του ελληνικού μπάσκετ. Η τριάδα των ρέφερι αποτελείται από Αναστόπουλο, Μάνο και Διαμαντή ενώ η μετάδοση είναι προγραμματισμένη για το CosmoteSport 4.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share