Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παρελθόν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι από τη Γιουβέντους!

Μετά από 5 χρόνια...

17 Μαΐου 2019 15:01
Παρελθόν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι από τη Γιουβέντους!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα αποτελέσει παρελθόν για την Γιουβέντους στο τέλος της σεζόν, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (17/5) ο σύλλογος του Τορίνο.

Ο Αλέγκρι αποχωρεί από τους «Μπιανκονέρι» ύστερα από μια πενταετία, έχοντας κατακτήσει πέντε διαδοχικά Πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Το μεγάλο του «αγκάθι» ήταν η αποτυχία κατάκτησης του Champions League, αν και υπό την καθοδήγησή του, η Γιούβε έφτασε σε δύο τελικούς, χάνοντας αμφότερους από Μπαρτσελόνα (2015) και Ρεάλ Μαδρίτης (2017).

Ο Αλέγκρι αναμένεται να έχει αρκετές προτάσεις, την ώρα που τα σενάρια για τον διάδοχό του στην ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο δίνουν και παίρνουν. Το όνειρο των «Μπιανκονέρι» ακούει στο όνομα Πεπ Γκουαρδιόλα, αν και ο Καταλανός πολύ δύσκολα θα αποχωρήσει από την Μάντσεστερ Σίτι.

Από εκεί και πέρα, τα ονόματα που «παίζουν» περισσότερο για τον πάγκο της «Γηραιάς Κυρίας» είναι ο Ντιντιέ Ντεσάν, ο Μαουρίτσιο Σάρι και ο Σιμόνε Ινζάγκι, έστω και αν όλοι εργάζονται, σε Εθνική Γαλλίας, Τσέλσι και Λάτσιο αντίστοιχα.

Το μεσημέρι του Σάββατο (18/5, 15:00 ώρα Ελλάδας) θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου του προέδρου των πρωταθλητών Ιταλίας, Αντρέα Ανιέλι, μαζί με τον απερχόμενο προπονητή.

Champions League: Άγιαξ από τα παλιά, πέταξε εκτός και την Γιουβέντους!

Champions League: Με μία απίστευτη ποδοσφαιρική παράσταση, με ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, ο Άγιαξ καθήλωσε και πάλι την Ευρώπη και μετά την Ρεάλ Μαδρίτης έστειλε σπίτι της και την Γιουβέντους (1-2).

Τέζαρε και την Γιουβέντους ο Άγιαξ! Παρότι η «Γηραιά Κυρία» προηγήθηκε, οι Ολλανδοί δεν το έβαλαν κάτω και αφού απάντησαν, ακολούθησε show στο δεύτερο ημίχρονο χάρη στο οποίο σφράγισαν την πρόκριση στα ημιτελικά με σκορ 2-1 μέσα στο Τορίνο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης με κεφαλιά στο 28ο λεπτό, όμως λίγο αργότερα ο Ντε Μπεκ έβαλε φρένο στα όνειρα των μπιανκονέρι απαντώντας σε 1-1 (34’). Στο δεύτερο ημίχρονο, το πλάνο του Χαγκ πήγε… ρολόι και ο Άγιαξ άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού. Το «χρυσό» γκολ των Ολλανδών ήρθε από τον Ντε Λιχτ στο 67’ και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να είχαν βρει κι άλλο τέρμα μέχρι το φινάλε.

Το ματς:

Κάπως χαλαρό ήταν το ξεκίνημα του Άγιαξ στο παιχνίδι και η Γιουβέντους δεν έχασε την ευκαιρία. Η ομάδα του Αλέγκρι από τα πρώτα λεπτά «πήρε το κέντρο» και προσπάθησε να πιέσει. Οι Ολλανδοί στάθηκαν άτυχοι λόγω της αναγκαστικής αλλαγής του Μαζραουί, ωστόσο, οι δύο διακοπές και ο χρόνος της αλλαγής βοήθησαν στο να «παγώσει» ο ρυθμός. Μέχρι να ξαναβρούν τα πατήματά τους οι μπιανκονέρι, η ομάδα του Χαγκ οργανώθηκε καλύτερα και παραλίγο να πιάσει την άμυνα του Σέζνι στον ύπνο, όμως στην πρώτη φάση (και μάλιστα μεγάλη) στο ματς ο Φαν ντε Μπεκ δεν σημάδεψε σωστά (21’).

Η Γιουβέντους βρήκε τον τρόπο να κρατάει στριμωγμένο τον Άγιαξ πιέζοντας ψηλά. Οι Ολλανδοί δεν μπορούσαν να βρουν απάντηση, ενώ ξέχασαν τον Ρονάλντο στο 28ο λεπτό και ο «CR7» φυσικά και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, αφού με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ νίκησε εύκολα τον Ονάνα. Οι Ιταλοί συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και σε ένα σημείο όπου οι φιλοξενούμενοι δεν τους ανησυχούσαν καθόλου στην άμυνα βρήκαν το γκολ με τον Ντε Μπεκ, που εκμεταλλεύτηκε μια κόντρα και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1 στο 34’. Μετά τα δύο μαζεμένα γκολ το παιχνίδι δεν άνοιξε, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν παρασύρθηκε. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή, όμως μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την άμυνα του «Αίαντα», που έκλεινε άψογα τους διαδρόμους προς την περιοχή του Ονάνα.

Τελείως διαφορετική εικόνα είχε το ματς στο «Juventus Stadium» στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Άγιαξ ανέβασε την μεσοεπιθετική του τετράδα και βρίσκοντας «κενά» στον χώρο μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής των Ιταλών τους… τάραξε στις αντεπιθέσεις. Η ομάδα του Τεν Χαγκ έβγαινε στην κόντρα με τρομερή άνεση, όμως ο Σέζνι (σε δύο περιπτώσεις) και ο Πιάνιτς (σε ακόμη μία) κράτησαν το «μηδέν». Η Γιουβέντους αδυνατούσε να βρει λύση και ο «Αίαντας» έχοντας πια φουλ ψυχολογία «πάγωσε» το γήπεδο όταν ο Ντε Λιχτ πήρε παραμάζωμα τους Ρουγκάνι και Σάντρο και έκανε με κεφαλιά το 1-2 στο 67ο λεπτό.

Η ομάδα του Αλέγκρι δεν μπορούσε με τίποτα να συνέλθει από το «σοκ» και οι φιλοξενούμενοι μένοντας πιστοί στο πλάνο των αντεπιθέσεων έβγαζαν πλέον με ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία φάσεις. Αν δε ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να είχαν βρει κι άλλο γκολ. Οι μπιανκονέρι προσπάθησαν με κάποια γεμίσματα να απειλήσουν τον Ονάνα όμως δεν κατάφεραν να βρουν δεύτερο γκολ και να ξαναμπούν στη μάχη της πρόκρισης, την οποία πανηγύρισαν έξαλλα οι 3000 Ολλανδοί που βρίσκονταν στο κερκίδες.

Οι συνθέσεις:

Γιουβέντους (Μ.Αλέγκρι): Σέζνι – Ντε Σίλιο (64’ Κανσέλο), Ρουγκάνι, Μπονούτσι, Α.Σάντρο - Πιάνιτς, Τσαν, Ματουϊντί – Μπερναντέσκι (80’ Μπεντακούρ), Ντιμπάλα (46’ Κιάν), Ρονάλντο

Στον πάγκο: Πινσόλιο, Κεντίρα, Μπαρτσάλι, Σπινατσόλα

Άγιαξ (Ε. Τεν Χαγκ): Ονάνα – Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Μαζραουί (11’ Σινγκράβεν, 82’ Μαγκαγιάν) – Σένε, Ντε Γιονγκ, Φαν ντε Μπεκ, Ζίγεκ (88’ Χούντελαρ), Νέρες – Τάντιτς

Στον πάγκο: Έκελενκαμπ, Ντε Βιτ, Βαρέλα, Ντόλμπεργκ

Διαιτητής: Κλεμέντ Τουρπάν (ΓΑΛ)

Γήπεδο: Juventus Stadium

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share