Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Στέφανος Τσιτσιπάς: "Άνετη" πρόκριση στον 3ο γύρο του μάστερς της Ρώμης!

Δεν αντιμετώπισε εμπόδια!

16 Μαΐου 2019 17:30
Στέφανος Τσιτσιπάς:

"Άνετη" πρόκριση στον 3ο γύρο του μάστερς της Ρώμης είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα!

Ο Τσιτσιπάς δεν είχε προβλήματα απέναντι στο 17χρονο Ιταλό (Νο263) τον οποίο νίκησε σε περίπου 77 λεπτά (6-3, 6-2). Με τη σημερινή του νίκη ο 20χρονος Έλληνας ανεβαίνει στο Νο6 απειλώντας πλέον και τον Αλεάντερ Ζβέρεφ στο Νο5.

Ο Γερμανός έχει 4.155 βαθμούς με τον Τσιτσιπά να είναι αυτή τη στιγμή στους 3.810 και να αντιμετωπίζει στον 3ο γύρο (ο αγώνας διεξάγεται σήμερα το βράδυ με αρχική ώρα έναρξης τις 21:00, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν χθες με τον καιρό) το νικητή από το ζευγάρι Ράντου Άλμποτ – Φάμπιο Φονίνι. Αν περάσει και αυτό το εμπόδιο τότε στα προημιτελικά θα παίξει με το νικητή της αναμέτρησης Ρότζερ Φέντερερ – Μπόρνα Τσόριτς.

Αρκετές εκπλήξεις είχαμε στα υπόλοιπα παιχνίδια, με τον 35χρονο Φερνάντο Βερντάσκο (Νο38) να πετάει εκτός τουρνουά τον φορμαρισμένο Ντόμινικ Τιμ (Νο4) με 2-1 (4-6, 6-4. 7-5) και τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ (Νο51) να κερδίζει εύκολα τον Μάριν Τσίλιτς (Νο10) 2-0 (6-2. 6-3).

Ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, στην επανεμφάνιση του δεν είχε πρόβλημα κόντρα στον Νταβίντ Γκοφέν τον οποίο νίκησε 2-0 (6-4, 6-2), ενώ και ο Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε σχετικά εύκολα επί του Ζοάο Σόουζα 2-0 (6-4, 6-3). Σαρωτικός ήταν ο Ράφα Ναδάλ που έχασε μόνο ένα γκέιμ στο 2-0 (6-0, 6-1) επί του Ζερεμί Σαρντί. Κανένα πρόβλημα και για τον Νόβακ Τζόκοβιτς που νίκησε 2-0 (6-1, 6-3) τον Ντένις Σαποβάλοφ.

Tην παράσταση σήμερα έκλεψε ο Νικόλας Κύργιος ο οποίος στην αναμέτρηση του με τον Κάσπερ Ρουντ και ενώ το σκορ ήταν 1-1 σετ και 2-1 γκέιμ υπέρ του Νορβηγού στο τρίτο σετ, πέταξε μια καρέκλα στον αγωνιστικό χώρο, μάζεψε τα πράγματα του και έφυγε…

Στέφανος Τσιτσιπάς: Εκτοξεύτηκε και επισήμως!

Στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του παγκοσμίου τένις εκτοξεύτηκε και επισήμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την παρουσία του στον τελικό του Μάστερς στη Μαδρίτη και διεκδικεί την 6η θέση από τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι που βρίσκεται μπροστά του στο Νο 6 με διαφορά μόλις 70 βαθμών. Ο Τσιτσιπάς έσπασε και το φράγμα του Μάρκου Παγδατή που είχε σκαρφαλώσει στο Νο8.
Στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης είναι ο Γερμανός Σάσα Ζβέρεφ τον οποίο ο Τσιτσιπάς νίκησε στον προημιτελικό της Μαδρίτης.

Η διαφορά του Τσιτσιπά με τον Ζβέρεφ είναι 955 βαθμοί, αλλά ο Γερμανός έχει μπροστά του να υπερασπιστεί του 600 βαθμούς από την περσινή παρουσία του στη Ρώμη αλλά και τους 360 βαθμούς από την παρουσία του στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Αντίθετα, ο Τσιτσιπάς έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης καθώς το 2018 στην Ρώμη έφτασε μέχρι τον β΄γύρο όπως και στο Παρίσι.

Με άλλα λόγια ο Τσιτσιπάς εφόσον καταφέρει να κάνει καλές εμφανίσεις στη Ρώμη και στο Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι θα χτυπήσει ευθέως την 5ηθέση αλλά όλα αυτά ανήκουν στην σφαίρα της θεωρίας.

Ο Τσιτσιπάς έχει ανεβάσει το επίπεδο σταθερότητας αλλά δεν είναι μηχανή.

Ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει πολλούς ειδικούς περί του τένις να εκτιμούν πως εάν ο Τσιτσιπάς έχει σταθερή πορεία όλο το 2019 και ειδικά στα τουρνουά που θα γίνουν στο χορτάρι μέσα στο καλοκαίρι αλλά και στη σκληρή επιφάνεια που θα ολοκληρώσουν τη σεζόν τότε θεωρούν πως είναι εφικτή ακόμα και η κατάκτηση της 4ης θέσης.

Φυσικά κανείς δε μπορεί να προβλέψει το θα γίνει στις δύο ακραίες περιπτώσεις, δηλαδή, να έχει μία πιθανή ατυχία σχετικά με την αγωνιστική του κατάσταση (που όλοι απεύχονται) ή να έχει παρουσίες σε τελικούς Μάστερς και Γκραντ Σλαμ που θα τον φέρουν ίσως και μέσα στο Top-3 αγγίζοντας τις ιστορικές επιδόσεις των Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share