Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τελικός κυπέλου: 3.000 αστυνομικοί θα κληθούν να περιφρουρήσουν 1040 «υψηλούς προσκεκλημένους» στο ΟΑΚΑ!

Τα δρακόντεια μέτρα!

9 Μαΐου 2019 14:57
Τελικός κυπέλου: 3.000 αστυνομικοί θα κληθούν να περιφρουρήσουν 1040 «υψηλούς προσκεκλημένους» στο ΟΑΚΑ!

Oι παγκόσμιες πρωτοτυπίες συνεχίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ, να είναι δρακόντεια.
Για τους 240 καλεσμένους φιλάθλους, οι οποίοι θα πάρουν τις προσκλήσεις από τους δύο φιναλίστ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (σ.σ.: 120 έκαστος), θα διατεθούν 3.000 αστυνομικοί! Μάλιστα, θα έρθουν και διμοιρίες από την επαρχία (!) για να συνδράμουν το έργο των εντός λεκανοπεδίου μονάδων...

Στην σύσκεψη ασφαλείας, αποφασίστηκε να δοθούν 120 προσκλήσεις στις δύο ΠΑΕ, από 100 στους ποδοσφαιριστές των δύο «δικεφάλων», ενώ η ΕΠΟ θα διαθέσει 600 προσκλήσεις.

Και οι δύο ομάδες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση που πάρθηκε από τον υπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, όμως αποδέχτηκαν τα μέτρα που εκπόνησαν Πολιτεία κι ΕΠΟ.

840 προσκλήσεις για τον τελικό ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας έχει σταματήσει εδώ και χρόνια να θεωρείται... γιορτή του ποδοσφαίρου. Ο Γιώργος Βασιλειάδης αποφάσισε το φετινό ΠΑΟΚ - ΑΕΚ να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ενώ -μετά και τη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας- θα εκδοθούν συνολικά 840 προσκλήσεις.

Υπάρχει μεγάλος φόβος για επεισόδια. Δεν εξηγείται αλλιώς η απόφαση που πάρθηκε στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του -κεκλεισμένων των θυρών- τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, που θα γίνει το προσεχές Σάββατο στο ΟΑΚΑ (11.05.2019 – 20:30).

Xωρίς οπαδούς ο τελικός του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ!

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, κατόπιν σχετικής εισήγησης της ΔΕΑΒ αλλά και μετά από διαβούλευση με την ΕΛ.ΑΣ. την ΕΠΟ και τις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, οδηγήθηκε στην απόφαση να μην εκδοθούν εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου ποδοσφαίρου που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Τα δεδομένα που έλαβε υπόψη του ο Γιώργος Βασιλειάδης για να καταλήξει σε αυτή την απόφαση, ήταν αφενός το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων μετά τα επεισοδιακά γεγονότα στους τελευταίους δύο τελικούς Κυπέλλου που διεξήχθησαν στον Βόλο το 2017 και το ΟΑΚΑ το 2018 και είχαν ως αποτέλεσμα να θέσουν σε κίνδυνο τους υγιείς φιλάθλους. Αφετέρου τα ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα και άλλα που απετράπησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, γεγονότα τα οποία δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι Αρχές, γίνεται λόγος για προγραμματισμό και νέων σκηνικών έντασης τόσο από σκληροπυρηνικούς οπαδούς των δύο φιναλίστ, όσο και από πυρήνες οπαδών τρίτων ομάδων.

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

TAGS
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share