Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βρέθηκαν οι δράστες της επίθεσης σε όχημα οπαδών της ΑΕΚ!

Ταυτοποιήθηκαν πέντε οπαδοί

9 Μαΐου 2019 14:34
Βρέθηκαν οι δράστες της επίθεσης σε όχημα οπαδών της ΑΕΚ!

Εξιχνιάστηκε η επίθεση κατά οχήματος στο οποίο επέβαιναν πέντε οπαδοί της ΑΕΚ, τα ξημερώματα της 5ης Απριλίου στο σταθμό διοδίων της Τραγάνας και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών από αυτούς και την πυρπόληση του αυτοκινήτου.

Ως δράστες, σύμφωνα με την Ασφάλεια Λαμίας που έκανε την έρευνα σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Αττικής, ταυτοποιήθηκαν πέντε οπαδοί του Ολυμπιακού που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ληστεία, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και του νόμου περί ειδών πυροτεχνίας.

Μάλιστα, όλοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για πλήθος παρανομιών. Ωστόσο, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιποι δράστες της αιματηρής επίθεσης, καθώς συμμετείχαν γύρω στα 50 (!) άτομα που επέβαιναν σε δύο βαν και σε δύο λεωφορεία!

Τα θύματα πήγαιναν στις Σέρρες για να παρακολουθήσουν τον αγώνα βόλεϊ των γυναικείων ομάδων ΑΕΚ- Ολυμπιακού, όταν τους έκλεισε τον δρόμο ένα από τα βαν των δραστών, που βγήκαν από τα οχήματά τους με καλυμμένα χαρακτηριστικά και τους επιτέθηκαν με αγριότητα. Τρεις από τους επιβάτες του Ι.Χ. χτυπήθηκαν με με μαχαίρι, ρόπαλα, κλομπ ακόμη και καδρόνια με αποτέλεσμα να μεταφερθούν σοβαρά τραυματισμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ένας από αυτούς με τραύμα από μαχαίρι στο μηρό, ενώ οι άλλοι δύο πρόλαβαν και εξαφανίσθηκαν μέσα στη νύχτα στα χωράφια!

Στη συνέχεια, οι χούλιγκαν άρπαξαν προσωπικά τους αντικείμενα και πυρπόλησαν με τη χρήση πυρσών το αυτοκίνητο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Αμέσως μετά, επιβιβάστηκαν στα βαν και τα λεωφορεία, που ήταν όλα νοικιασμένα από εταιρείες της Αττικής, έκαναν αναστροφή και διέφυγαν μέσω της παλιάς εθνικής Οδού Λιβαδειάς- Θήβας- Ελευσίνας.

Έκτακτη ανακοίνωση της αστυνομίας: Γιατί απαγορεύει τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας;

Τη διεξαγωγή συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας απαγορεύει από την Πέμπτη το απόγευμα μέχρι την Κυριακή με απόφασή της η ΓΑΔΑ.

Αφορμή για την απαγόρευση είναι το κάλεσμα που έχουν απευθύνει οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚγια συγκέντρωση στα γραφεία της ομάδας στην οδό Μενάνδρου ενόψει του τελικού κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ το Σάββατο στο ΟΑΚΑ.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε οπαδούς και από τη Θεσσαλονίκη με στόχο τη συγκέντρωση στα γραφεία τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και μετά το τέλος αυτού ώστε να πανηγυρίσουν για την κατάκτηση του τροπαίου.

Δυνάμεις της αστυνομίας θα έχουν επίσης αναπτυχθεί κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου, ώστε να μην επιτραπεί σε οργανωμένες ομάδες οπαδών του ΠΑΟΚ να έρθουν στην Αθήνα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share