Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μπαρτσελόνα: Απομάκρυνση του Βαλβέρδε δείχνουν τα Ισπανικά ΜΜΕ μετά την ήττα!

Κριτική ασκείται στον Ερνέστο Βαλβέρδε!

8 Μαΐου 2019 14:07
Μπαρτσελόνα: Απομάκρυνση του Βαλβέρδε δείχνουν τα Ισπανικά ΜΜΕ μετά την ήττα!

Δριμεία κριτική ασκείται στον Ερνέστο Βαλβέρδε μετά την ήττα της Μπαρτσελόνα από την Λίβερπουλ με το αδιανόητο σκορ 4-0! Τα Ισπανικά ΜΜΕ έχουν κατακεραυνώσει τον προπονητή και τον δείχνουν να απομακρύνεται από την ομάδα!

Η Sport εξαπολύει επίθεση στον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού για το χθεσινό αποτέλεσμα. Αρχικά το χαρακτηρίζει ως τη μεγαλύτερη ξεφτίλα στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, ενώ στο κεντρικό της άρθρο ο συντάκτης κάνει λόγο για μια ομάδα που είναι πολύ μεγάλη από τον Βαλβέρδε, ουσιαστικά δείχνοντας στον Βαλβέρδε τον... δρόμο.

Δριμεία κριτική στον Ερνέστο Βαλβέρδε ασκεί ο Καταλανικός Τύπος μετά το μεγάλο στραπάτσο της Μπαρτσελόνα από τη Λίβερπουλ και τον αποκλεισμό από τον τελικό του Champions League.

Σε άλλο κείμενο επισημαίνεται ότι ο Βαλβέρδε μπορεί πρόσφατα να υπέγραψε νέο συμβόλαιο αλλά αυτό δεν φαντάζει τόσο δεσμευτικό που εξασφαλίζει την παραμονή του Τσινγκούρι στον πάγκο της ομάδας ό,τι και να γίνει.

Τέλος έχει «ανέβει» ένα γκάλοπ στο οποίου καλούνται οι αναγνώστες να απαντήσουν στο ερώτημα ποιος φταίει για το στραπάτσο. Σε αυτό η απάντηση που έχει περισσότερες ψήφους είναι αυτή του προπονητή έχοντας περίπου 55% του συνόλου.

Οι αλλεπάλληλες αποτυχίες του Βαλβέρδε στο Champions League

Ο χθεινός αποκλεισμός αποτέλεσε τον τελευταίο σε μια σειρά «ναυαγίων» για τον Βαλβέρδε σε φάση νοκ-άουτ του Champions League.

Με την Μπαρτσελόνα ήδη μετράει δύο συνεχόμενες τεράστιες αποτυχίες, καθώς όπως και με τη Λίβερπουλ, έτσι και πέρυσι με τη Ρόμα, η Μπάρτσα είχε για τα καλά το πάνω χέρι. Πέρυσι το σκορ ήταν στο 4-1. Φέτος στο 3-0, αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο. Αποκλεισμός.

Δύο μεγάλα «ναυάγια» μετράει και με τον Ολυμπιακό. Το πρώτο τη σεζόν 2008-2009 και τον αποκλεισμό στα προκριματικά του Champions League από την Ανόρθωση με ήττα με 3-0 στην Κύπρο και το δεύττερο στη φάση των 16 του Europa League τη σεζόν 2011-2012 όταν παρά τη νίκη με 1-0 εκτός έδρας επί της Μέταλιστ, έμεινε εκτός με ήττα-σοκ με 2-1 στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη. Φυσικά υπάρχει και ο αποκλεισμός από τη Σεντ Ετιέν τη σεζόν 2008-2009 στο UEFA, κάτι όμως που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως στραπάτσο παρά τις δύο ήττες που έκανε.

Μεγάλες αποτυχίες στη φάση των νοκ-άουτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων μετράει και με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Και είναι αρκετές. Αρχικά τη σεζόν 2004-2005 με τον αποκλεισμό από την Αούστρια Βιέννης (0-0 και 1-2) μετά τη φάση των ομίλων του UEFA. Και έπειτα άλλες δύο πιο πρόσφατα. Στους 32 του Europa League από την Τορίνο (2-2 και 2-3) τη σεζόν 2014-2015, και πάλι στους 32 από τον ΑΠΟΕΛ (3-2 και 0-2) τη σεζόν 2016-2017.

Ο Βαλβέρδε είχε φτάσει τη σεζόν 2006-2007 με την Εσπανιόλ ως τον τελικό του UEFA χάνοντας στα πέναλτι από τη Σεβίλλη. Μια τρομερή πορεία που ουσιαστικά τον βοήθησε να βάλει το όνομά του στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη της προπονητικής. Εκείνα τα πέναλτι, όμως, λες και ήταν... κατάρα για τον «Τσιγκούρι», ο οποίος από το σημείο εκείνο και μετά στα νοκ-άουτ τις περισσότερες φορές χάνεται...

Champions League: Η μεγαλύτερη ξεφτίλα στην ιστορία της Μπαρτσελόνα!

Η αδιανόητη νίκη της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα έμεινε στην ιστορία! Βέβαια για την ιστορία της Μπαρτσελόνα ήταν η μεγαλύτερη ξεφτίλα! Η ισπανική εφημερίδα σε δημοσίευμα της αναφέρει χαρακτηριστικά την ήττα της μεγάλης ομάδας!

Επιλέγοντας μαύρο φόντο και με γιγάντια γράμματα, η καταλανική εφημερίδα Sport γράφει «Η μεγαλύτερη ξεφτίλα στην ιστορία» για τον τραγικό αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από την Λίβερπουλ στα ημιτελικά του Champions League.

«Η Μπάρτσα έγραψε μαύρη σελίδα με τον αποκλεισμό της με ασυγχώρητο τρόπο στο Άνφιλντ», γράφει λίγο πιο κάτω και δεξιά προσθέτει:

«Όπως συνέβη στη Ρώμη, η ομάδα του Βαλβέρδε δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί το πλεονέκτημά της».

Παράλληλα, η καταλανική εφημερίδα επιρρίπτει ευθύνες και στον Ερνέστο Βαλβέρδε, υποστηρίζοντας πως ίσως είναι πολύ μεγάλη για τον Βάσκο προπονητή!

«Οι πρωταθλητές είναι πολύ μεγάλοι για τον Βαλβέρδε», αναφέρει συγκεκριμένα!

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share