Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τι γράφει ο ξένος Τύπος για Λίβερπουλ; - Η μεγαλύτερη ανατροπή του αιώνα!

Το απίστευτο σχόλιο ήρθε από..

8 Μαΐου 2019 09:39
Τι γράφει ο ξένος Τύπος για Λίβερπουλ; - Η μεγαλύτερη ανατροπή του αιώνα!

Η σαρωτική νίκη της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα με 4-0 έκανε την μεγάλη ανατροπή του αιώνα! Πώς όμως σχολίασε ο ξένος Τύπος την νίκη της Λίβερπουλ;

Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες και με δύο σημαντικές απουσίες, η Λίβερπουλ κατάφερε και επικράτησε με σκορ 4-0 επί της Μπαρτσελόνα, παίρνοντας εκείνη την πρόκριση στον τελικό του Champions League που θα διεξαχθεί την 1η Ιουνίου στη Μαδρίτη.

Μοναδικό σχόλιο από την Daily Mail στο σχολιασμό της επικής ανατροπής της Λίβερπουλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Το σπουδαίο αυτό επίτευγμα της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ έχει κάνει ολόκληρο το Νησί να παραμιλάει και, όπως εύστοχα σχολίασε στο κείμενό της η Daily Mail για το παιχνίδι, πρόκειται για την «σπουδαιότερη ανάσταση μετά την ανάσταση του Λαζάρου»!

Πηγή: sport-fm.gr

Champions League: Ανατριχίλα από το 4-0 της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα! Πανηγυρισμοί στο Άνφιλντ! (Video)

Επική νίκη και πρόκριση της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα στον χθεσινό αγώνα του Champions League! Ανατριχίλα προκάλεσε το 4-0 της Λίβερπουλ!

Η ομάδα του Γιούρκεν Κλοπ έκανε το... θαύμα κόντρα στην Μπαρτσελόνα, με την μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών (σσ. εάν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για ημιτελικό Champions League). Παρότι είχε χάσει με 3-0 στο πρώτο ματς, παρότι δεν είχε στη διάθεσή της τους τραυματίες Σαλάχ, Φιρμίνο, Κεϊτά και έχασε στη διάρκεια του αγώνα τον Ρόμπερτσον, η Λίβερπουλ επικράτησε 4-0 και έκανε μία τεράστια ανατροπή στο «Άνφιλντ» που είχε... κατηφόρα!

Ο Οριγκί άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό για τους «reds», με τον Βαϊνάλντουμ να μπαίνει αλλαγή στο ημίχρονο και να βρίσκει δύο τέρματα σε λιγότερα από τρία λεπτά (54’, 56’), ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα! Σαν να μην έφθανε αυτό, ο Οριγκί σκόραρε ξανά στο 79ο λεπτό μετά από πανέξυπνη εκτέλεση κόρνερ του MVP Αλεξάντερ-Άρνολντ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό του Champions League προκρίνεται η Λίβερπουλ, για δεύτερη σερί χρονιά η Μπαρτσελόνα καταφέρνει να αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης κι ενώ είχε επικρατήσει στο πρώτο ματς με διαφορά τριών τερμάτων (σσ. πέρυσι είχε μείνει εκτός στα προημιτελικά από την Ρόμα, ενώ είχε νικήσει με 4-1 στο πρώτο παιχνίδι).

Επικά τα πανηγυρία και στο Άνφιλντ

Μπορεί τη νίκη-πρόκριση της Λίβερπουλ να πανηγυρίσαν εκατομμύρια φίλαθλοι των «ρεντς» σε όλο τον πλανήτη αλλά ξεχωριστή ήταν και η γιορτή που στήθηκε στο Άνφιλντ.

Το κλίμα στο Άνφιλντ ήταν απίστευτο, με χιλιάδες ανθρώπους αγκαλιασμένους να τραγουδούν τον ύμνο της ομάδας τους, μετά από μία τεράστια στιγμή και μία ποδοσφαιρική πανδαισία που όμοιά της σπάνια συναντάς.

Κλοπ: Οι παίκτες μου έχουν f****** mentality, ρίξτε μου πρόστιμο για τη λέξη αυτή

Ενδεικτικές του κλίματος που επικράτησε μετά την επική πρόκριση ήταν οι δηλώσεις του Γιούργκεν Κλοπ που έδειξε να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

«Είπα στους παίκτες μου πριν το ματς πως είναι απίθανο να έρθει η ανατροπή. Η νίκη ήταν δύσκολη, αλλά νίκη με clean sheet; Δεν ξέρω πως το κάναμε.... Εχουμε δημιουργήσει μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Αυτά τα παιδιά έχουν τρομερή, τεράστια νοοτροπία. Είναι 22:10, τα παιδιά έχουν πάει για ύπνο. Οι παίκτες μου έχουν f****** mentality. Είναι αργά και τα παιδιά είναι στο κρεβάτι οπότε... Ρίξτε πρόστιμο για αυτή τη λέξη, ρίξτε μου. Δεν έχω καλύτερες λέξεις να χρησιμοποιήσω..» ήταν τα λόγια του τρελαμένου Κλοπ.

Βαλβέρδε: Όταν παίζεις έτσι δεν έχεις δικαιολογίες

Από την πλευρά του ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπορούσε να πιστέψει τα όσα συνέβησαν, τονίζοντας πως δεν υπάρχει δικαιολογία για τον αποκλεισμό.

«Πέτυχαν το πρώτο γκολ στην αρχή, αλλά μετά ισορροπήσαμε. Μετά έβαλαν το δεύτερο και αμέσως το τρίτο, ήταν πολύ επιθετικοί. Ηταν μια βαριά ήττα. Είχαμε φάσεις, αλλά δεν πετύχαμε γκολ. Στο τέλος δεν αντέξαμε την πίεση που μας επέβαλαν. Εχω μείνει έκπληκτος από το τέταρτο γκολ... Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν είχαμε απαντήσεις. Αν είχαμε σκοράρει θα ήμασταν τελικό» τόνισε ο Βαλβέρδε και κατέληξε για το μέλλον του: «Δεν ξέρω πως αυτό το αποτέλεσμα θα με επηρεάσει, όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Τα συγχαρητήρια της Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα σε μια επίδειξη fair play και σε μια κίνηση που δείχνει το μεγαλείο της ομάδας έδωσαν συγχαρητήρια στους Άγγλους δείχνοντας απίστευτη ανωτερότητα.

Μέσω του επίσημου λογαριασμού της Μπαρτσελόνα στο Twitter η ομάδα από τη Βαρκελώνη συνεχάρη τη Λίβερπουλ για την «τεράστια βραδιά».

Τέτοια πρόκριση μόνο ο Παναθηναϊκός και η Μπαρτσελόνα

Οι «κόκκινοι», μάλιστα, έγιναν η τρίτη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που καταφέρνει να περάσει στον τελικό της διοργάνωσης (ακόμα και Κυπέλλου Πρωταθλητριών), ενώ είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων.

Η πρώτη ομάδα που είχε σημειώσει μία τέτοια σπουδαία επιτυχία ήταν ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 1970/71, όταν είχε ηττηθεί με σκορ 4-1 από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι στον πρώτο ημιτελικό και τελικά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» με τη νίκη του 3-0 στη «Λεωφόρο».

Η δεύτερη ομάδα που κατάφερε να σημειώσει ανάλογη επιτυχία ήταν η Μπαρτσελόνα, η οποία είχε χάσει με 3-0 στον πρώτο ημιτελικό από την Γκέτεμποργκ και στο δεύτερο μεταξύ τους αγώνα κατάφερε να φέρει στα «ίσα» το σκορ, με τους Καταλανούς να παίρνουν την πρόκριση στον τελικό της Σεβίλλης στα πέναλτι με 5-4 επί των Σουηδών!

Τα ρεκόρ της Λίβερπουλ μετά την πρόκριση

Η Λίβερπουλ φτάνει σε τελικό Champions League/Κυπέλλου Πρωταθλητριών για 9η φορά στην ιστορία της και έγινε η τέταρτη ομάδα που πετυχαίνει κάτι ανάλογο, μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης (16), τη Μίλαν (11) και την Μπάγερν Μονάχου (10).

Επίσης, οι «κόκκινοι» έγιναν η πρώτη αγγλική ομάδα μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του 2008 και του 2009, που προκρίνεται σε τελικό Champions League σε δύο διαδοχικές περιόδους! Από ‘κει και πέρα, ο Βαϊνάλντουμ έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει δις σε αγώνα της διοργάνωσης κόντρα στην Μπαρτσελόνα κι ενώ έχει εισέλθει στο ματς ως αλλαγή!

Τέλος, ο Οριγκί σημείωσε το πρώτο τέρμα της καριέρας του σε επίπεδο Champions League (!) και έγινε ο 50ός διαφορετικός παίκτης της Λίβερπουλ που σκοράρει στη διοργάνωση.

Μετά από έξι χρόνια λείπουν Μέσι ή Ρονάλντο από τον τελικό

Η πρόκριση της Λίβερπουλ έχει και μια άλλη ιστορική διάσταση καθώς φέτος για πρώτη φορά μετά το 2013 στο παιχνίδι που θα κρίνει το ποιος θα πάρει την κούπα του Champions League θα λείπουν οι δύο μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές του πλανήτη.

Ο λόγος φυσικά για τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο που ο πρώτος είδε την Λίβερπουλ και ο δεύτερος τον Άγιαξ ακόμα πιο νωρίς να τους στερούν το δικαίωμα κατάκτησης του τροπαίου. Μάλιστα είναι πρώτη φορά από το 2013 που θα λείψει από τον τελικό και Ισπανική ομάδα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share