Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Basket League: Φοβάται να μην βρεθεί προ εκπλήξεων Παναθηναϊκός.. τόνισε ο Γιώργος Παπαγιάννης!

Προ των πυλών τα πλέι οφ!

7 Μαΐου 2019 17:26
Basket League: Φοβάται να μην βρεθεί προ εκπλήξεων Παναθηναϊκός.. τόνισε ο  Γιώργος Παπαγιάννης!

Φοβάται να μην βρεθεί προ εκπλήξεων Παναθηναϊκός.. τόνισε ο Γιώργος Παπαγιάννης! Προ των πυλών είναι οι αγώνες των πλέι οφ και ο Παναθηναϊκός πρέπει να επιστρέψει δυναμικά στις υποχρεώσεις του!

Με τα πλέι οφ της Basket League να βρίσκονται προ των πυλών και την Κύμη να «καίγεται» για βαθμούς, το παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, είναι «χρυσή» ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να αυξήσει την ένταση στα ματς, όπως επισήμανε και ο σέντερ της ομάδας, Γιώργος Παπαγιάννης, μέσα από το blog του στον ΕΣΑΚΕ.Το blog του Παπαγιάννη

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά τη διακοπή, αντιμετωπίζοντας την Κύμη για τη Basket League και ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε για τη σημασία του παιχνιδιού ενόψει πλέι οφ.

«Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος φτάνει στο τέλος της. Την Τετάρτη υποδεχόμαστε στο ΟΑΚΑ την Κύμη και θέλουμε να ολοκληρώσουμε νικηφόρα τις υποχρεώσεις μας, ευχαριστώντας έτσι τον κόσμο μας που θα έρθει στο γήπεδο για να μας υποστηρίξει για ακόμη ένα ματς.

Η Κύμη είναι μία ομάδα που το διάστημα της συμμετοχής της στην Α1 έχει παρουσιάσει ένα πολύ καλό πρόσωπο. Τη φετινή σεζόν έχει παλέψει σκληρά για να παραμείνει στην κατηγορία και την Τετάρτη θα παίξει το τελευταίο της χαρτί για να τα καταφέρει.

Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας από την αρχή του ματς προκειμένου να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως. Η ομάδα μας βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και έτσι θέλουμε να παραμείνει εν όψει της έναρξης των πλέι οφ όπου θα κριθεί και ο τίτλος του πρωταθλητή.

Τα ξαναλέμε σύντομα

Γιώργος».

Πέρασε αέρα από τον Χολαργό ο Παναθηναϊκός!

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό, που άφησε πίσω του τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης και πέρασε με σχετική άνεση από τον Χολαργό (64-81).

Στην πρώτη του υποχρέωση μετά τον αποκλεισμό στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε θετική εικόνα και έκανε… βόλτα στον Χολαργό φτάνοντας στο τελικό 64-81 και το 24ο ροζ φύλλο στη φετινή Basket League.

Κορυφαίος για την ομάδα του Πιτίνο ο Ντεσόν Τόμας, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους με 7/9 εντός παιδιάς. Άξιο προσοχής πως σκόραραν και οι 12 παίκτες του «τριφυλλιού». Γιάνκοβιτς (11 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και Αγκμπελέσε (12 πόντοι, 8 ριμπάουντ) το… πάλεψαν από τους γηπεδούχους.

Στο 24-1 πλέον το ρεκόρ των «πράσινων» στην Basket League, ενώ οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον πρώτο γύρο των playoffs.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε… αγριεμένος το παιχνίδι και με τον Τόμας να πυροβολεί, έχτισε διαφορά 9 πόντων στο πρώτο τετράλεπτο (4-13). Οι «πράσινοι» απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο (8-19 στο 7’) χάρη στην καλή άμυνά τους, ενώ έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +9 (17-26), αφού οι Τάλτον, Λοβ πήραν μπρος επιθετικά και ξεκόλλησαν τον Χολαργό.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και πλησίασαν στους 6 πόντους (24-30 στο 13’). Το «τριφύλλι» ξύπνησε όμως και έκανε σερί 5-0 για να απομακρυνθεί εκ νέου (24-35 στο 16’).

Από την άλλη, η ομάδα του Λυκογιάννη έδειχνε να κολλάει πάλι επιθετικά καθώς δεν έβρισκε λύσεις. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο φινάλε του ημιχρόνου, που βρήκε τους «πράσινους» στο +13 (30-43).

Οι παίκτες του Πιτίνο συνέχισαν με την ίδια συγκέντρωση και στην τρίτη περίοδο, για να φτάσουν τη διαφορά στο +16 (38-54 στο 25’). Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση του Χολαργού, που «έτρεξε» σερί 8-0 για να μειώσει κάπως (46-54 στο 28’).

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, το «τριφύλλι» έσφιξε και πάλι την άμυνά του, έκανε σερί 6-0 στο τελευταίο δίλεπτο της τρίτης περιόδου για να απομακρυνθεί με 14 πόντους (46-60) και να κόψει τα φτερά των γηπεδούχων.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς, ειδικά στο κομμάτι της άμυνας, και ουσιαστικά καθάρισαν τη νίκη από νωρίς (53-73 στο 35’). Μάλιστα, με μπροστάρη τον Λεκαβίτσιους, η διαφορά τους έφτασε μέχρι και το +22 (57-79 στο 38’).

Από ‘κει και πέρα, στο τελευταίο δίλεπτο, οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να μαζέψουν κάπως την έκταση της ήττας τους και εν μέρει τα κατάφεραν, με το τελικό σκορ να είναι 64-81.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 30-43, 46-60, 64-81.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share