Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Basketball Champions League: Στην κορυφή της Ευρώπης η Μπολόνια!

Μας μάγεψε η Μπολόνια!

6 Μαΐου 2019 10:46
Basketball Champions League: Στην κορυφή της Ευρώπης η Μπολόνια!

Στην κορυφή της Ευρώπης βρέθηκε η Μπολόνια! Μάγεψε με την επιβλητικότητα της η Μπολόνια στον τελικό της Basketball Champions League!

Στον ημιτελικό κράτησε στο 26% τη Μπάμπεργκ και στο πρώτο μέρος του τελικού στο 25% τους Ισπανούς που μεταξύ άλλων είχαν 1/16 τρίποντα (ξεκίνησαν με 0/14)! Η Μπολόνια προηγήθηκε με 38-24 στην ανάπαυλα και με 47-29 στο 24' δείχνοντας ότι θα κάνει περίπατο. Η αφύπνιση του Αμπρομάιτις στο β΄ μέρος και το χαμηλό σχήμα με δύο πλέι μέικερ που έστω και καθυστερημένα διάλεξε ο κόουτς της Τενερίφης Τσους Βιντορέτα άλλαξε τη ροή του αγώνα.

Με ''καυτό'' και στον τελικό του BCL τον Κέβιν Πάντερ και ίδια συνταγή όπως στον ημιτελικό με τη Μπάμπεργκ η Σεγκαφρέντο Μπολόνια κατάκτησε το τρόπαιο κερδίζοντας την Τενερίφη με 73-61. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς που κέρδισε τον πρώτο μεγάλο τίτλο της προπονητικής του καριέρας σε συλλογικό επίπεδο είχε και πάλι -όπως με τους Γερμανούς- ως ισχυρό όπλο την πιεστική της άμυνα.

Η Ισπανική ομάδα άρχισε σταδιακά να μειώνει και έφτασε μέχρι το -6 (65-59) με 1'37'' για το τέλος. Ο Μάριο Τσάλμερς ευστόχησε στην πιο καθοριστική επίθεση του αγώνα και η Μπολόνια πήρε το τρόπαιο δίκαια. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα 80 λετπά των δύο αγώνων της στην Αμβέρσα δεν έμεινε ούτε μια φορά πίσω στο σκορ!

Ο Κέβιν Πάντερ με 21 πόντους στον ημιτελικό και 26 στον τελικό αναδείχθηκε MVP.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Πάντερ 26, Μάρτιν 2, Μορέιρα 4, Τέιλορ 4, Μπάλντι Ρόσι, Κράβιτς 4, Τσάλμερς 8, Αραντόρι 9, Εμ'Μπαιέ 16, Κούρνοχ.

ΤΕΝΕΡΙΦΗ: Σαν Μιγκέλ 3, Στάιγκερ 3, Αϊβερσον 11, Εντζάνκ 2, Μπρουσίνο 2, Μπάσας 5, Σάιζ 1, Αμπρομάιτς 18, Ζιλέ 3, Μπεϊράν 5, Γουάιτ 4.

Basketball Champions League: Απίστευτη αυτοκτονία και αποκλεισμός σοκ για την ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ κέρδισε 69-67 την Μπάμπεργκ, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να προκριθεί στο Final Four του BCL. Δήμιος ο Ταϊρίς Ράις, «κλειδί» ο Τέιλορ. Κορυφαίος ο Χάντερ για την «Ένωση».

Πικρή νίκη για την ΑΕΚ… Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι επικράτησε 71-69 στο σχεδόν κατάμεστο ΟΑΚΑ την Μπάμπεργκ, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να υπερκαλύψει το -4 του πρώτου αγώνα.

Η «Ένωση» έδειχνε να οδεύει ολοταχώς για το Final Four όταν εξίμισι λεπτά πριν το τέλος προηγήθηκε με 63-51. Όμως τα τρία σερί τρίποντα του Μπράις Τέιλορ και η δράση του ασταμάτητου Ταϊρίς Ράις (25π.) έφεραν τούμπα το ματς.

Ο Βινς Χάντερ με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους «κιτρινόμαυρους», που πλέον εστιάζουν στο πρωτάθλημα. Πολλά λάθη στο φινάλε από τον Τζόρνταν Θίοντορ, έχασε δύο κρίσιμες επιθέσεις στο φινάλε ο πολύ καλός κατά τα λοιπά Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Διαβάστε αναλυτικά και όλα τα σενάρια πρόκρισης για την τελευταία αγωνιστική της Euroleague!

Το ματς

Θίοντορ, Λαρεντζάκης, Σαντ-Ρόος, Σάκοτα και Χάντερ συνέθεσαν την πρώτη πεντάδα της ΑΕΚ, που μπήκε καλά στον αγώνα. Η καλή λειτουργία στην άμυνα και η δράση των Χάντερ και Σάκοτα έφεραν την «Ένωση» σε σκορ… πρόκρισης, 9-4, ωστόσο ο Αλεξάντερ έγινε ξανά πονοκέφαλος στο «ζωγραφιστό» και μαζί με ένα ξέσπασμα του Ράις έφεραν τους φιλοξενούμενους μπροστά, 12-13. Οι φωνές του Μπάνκι για συγκέντρωση στο τάιμ άουτ που κάλεσε έπιασαν τόπο, καθώς με τον Σάκοτα να σκοράρει σε δεύτερες ευκαιρίες και τον Γκρίφιν να εκτελεί εξαιρετικά την τελευταία επίθεση της περιόδου, αυτή έκλεισε με 20-17.

Οι γηπεδούχοι ξόδεψαν γρήγορα και ανόητα τέσσερα φάουλ στη δεύτερη περίοδο επιτρέποντας στην Μπάμπεργκ χάρη στους ογκώδεις Ρούμπιτ και Χάρις να προηγηθεί, 20-22. Άμεσα όμως ήρθε η κιτρινόμαυρη αντίδραση, με τον Χάντερ σε μεγάλα κέφια και τον Γιαννόπουλο να σπάει το ρόδι από μακριά (1/8), 28-23. Ένα φόλοου-κάρφωμα του διεθνούς φόργουορντ έφερε την ΑΕΚ και στο +6, 30-24, αλλά οι Βαυαροί αξιοποιώντας το μπόνους των βολών και τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ πλησίασαν ξανά σε απόσταση βολής. Το πρώτο καλάθι του Θίοντορ διαμόρφωσε το 36-32 του ημιχρόνου σε ένα ματς που κυλούσε στην κόψη του ξυραφιού.

Παραμένοντας άστοχη από μακριά αλλά βρίσκοντας τρόπους να πλήξει την Μπάμπεργκ κυρίως με συνεργασίες Θίοντορ και Χάντερ, η ΑΕΚ είχε μια διαφορά στα όρια του πρώτου αγώνα, 43-37. Οι φιλοξενούμενοι επιδίδονταν σε «άσφαιρα» σουτ από μακριά και πολλά λάθη και οι «κιτρινόμαυροι» παρά τις βιαστικές τους επιλογές έφτασαν για πρώτη φορά στο +8, 45-37. Τότε ανέλαβε δράση ο Ράις και με οκτώ προσωπικούς πόντους οδήγησε την Μπάμπεργκ σε ένα επί μέρους 1-10 και προβάδισμα, 46-47, με τους παίκτες του Μπάνκι να μη χρησιμοποιούν τα δύο φάουλ που μπορούσαν. Πάνω στην ώρα, η «Ένωση» που είχε 1/15 τρίποντα βρήκε δύο σερί, από Τζέιμς και Γκρίφιν κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +5, 54-49.

Η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη στην τελευταία περίοδο και με οδηγό τον Λαρεντζάκη άρχισε να ξεμακραίνει. Η Μπάμπεργκ περίμενε τα πάντα από τον Ράις, ο Χίκμαν αποχαιρέτησε με πέντε φάουλ και η «Ένωση» έβαλε… φωτιά στο ΟΑΚΑ ξεφεύγοντας με 63-51, εξίμισι λεπτά πριν το τέλος. Ο λαγός που έβγαλε από το καπέλο του ο Περέγκο λεγόταν… Μπράις Τέιλορ, καθώς με τρία τρίποντα έριξε τη διαφορά στους πέντε, 65-60. Η ΑΕΚ ήταν εμφανώς νευρική δίνοντας την ευκαιρία στην Μπάμπεργκ με καλές επιλογές να φτάσει στο -2 και να επιστρέψει σε αυτό 5,5’’ πριν το τέλος με πολύ δύσκολο καλάθι του Ράις, μετά από άστοχο τρίποντο του Λαρεντζάκη. Στην τελευταία κατοχή ο Λαρεντζάκης αστόχησε υπό ασφυκτική πίεση και η πρόκριση, παρά τη νίκη 69-67, χάθηκε.

Δεκάλεπτα: 20-17, 36-32, 54-49, 69-67.

Διαιτητές: Γκλίσιτς (Σερβία), Ζάστσουκ (Ουκρανία), Λούτσις (Λετονία).

Πηγή: sport-fm.gr

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Δημόπουλος!

Αγριεμένη ΑΕΚ στην Λιβαδειά!

Αέρας στην Λάρισα ο Ολυμπιακός!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share