Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αήττητος Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, έριξε τον ΠΑΣ!

Θριαμβευτής ο ΠΑΟΚ!

5 Μαΐου 2019 21:39
Αήττητος Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, έριξε τον ΠΑΣ!

Super League: Με τον Δημήτρη Πέλκα να μοιράζει τις δύο ασίστ σε Άκπομ (60’) και Σάκχοφ (79’) ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε με μια ακόμα νίκη, την 26η του στο πρωτάθλημα και μαζί με τις τέσσερις ισοπαλίες, τελείωσε τη σεζόν αήττητος για την κατάκτηση του 3ου τίτλου. Ο ΠΑΣ έπεσε για 7η φορά στην ιστορία του στην Β’ Εθνική Κατηγορία ή Super League όπως ονομάζεται πλέον.

Δυστυχώς δεν έλειψε η ένταση, αφού μετά το 1ο γκολ του ΠΑΟΚ, αλλά και μετά το 2ο, οι οπαδοί του ΠΑΣ έξαλλοι για τον υποβιβασμό της ομάδας, πέταξαν καπνογόνα και βεγγαλικά. Λίγο πριν το φινάλε του αγώνα ο Σιδηρόπουλος υποχρεώθηκε να διακόψει ξανά το ματς, την ώρα που οι οργανωμένοι των Ηπειρωτών είχαν αψιμαχίες με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο ΠΑΟΚ δεν χαρίστηκε σε καμία περίπτωση στον ΠΑΣ και μετά από το δοκάρι του Ολιβέιρα στο πρώτο μέρος, ήρθαν τα δύο γκολ από τους Άκπομ με πλασέ σε κενή εστία μετά από κούρσα του Πέλκα από τα δεξιά. Στο 79' ο Σάκχοφ λίγο μετά την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, με κεφαλιά έγραψε την ιστορία όχι μόνο του αγώνα, αλλά και της απίθανης κούρσας του ΠΑΟΚ.

Το ματς

O ΠΑΣ μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά και να υποχρεώσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ στο σφάλμα με τον σχηματισμό του σε 4-3-3. Ωστόσο παρά την όποια πίεση άσκησε ψηλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια φάση στο πρώτο μέρος. Από την άλλη ο πρωταθλητής με κινητήριο μοχλό τον Μπίσεσβαρ, πήγαινε κυρίως από τα αριστερά προκειμένου να βρει ρήγματα με το 4-2-3-1, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η πρώτη φάση ήρθε στο 14’ όταν ο Νεόφυτος Μιχαήλ σταμάτησε τον Άκπομ στην πιο καθαρή ευκαιρία που είχε ο Άγγλος στο πρώτο μέρος.

Στο 30ο λεπτό ήρθε η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους με τον Ολιβέιρα να εκτελεί έξοχα, αλλά την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Νεόφυτου Μιχαήλ. Τελευταία φάση για το πρώτο μέρος, μια έξοχη μπαλιά του Ολιβέιρα στην πλάτη της άμυνας για τον Πέλκα που σούταρε με τη μια, αλλά ο Μιχαήλ επενέβη για να κρατήσει το μηδέν.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους από τη στιγμή που τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων δεν τους έδιναν ιδιαίτερες ελπίδες, βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν ν’ απειλήσουν. Στο 48’ ο Παμλίδης από ωραία ενέργεια του Κάστρο σούταρε για να του βάλει stop o Ίνγκασον. Στο 51’ ένα γύρισμα του Κριζμάν, εξουδετέρωσε εύκολα ο Πασχαλάκης, αλλά δύο λεπτά αργότερα ήρθε η προειδοποίηση από τον ΠΑΟΚ, με το γύρισμα του Ολιβέιρα στον Μπίσεσβαρ που κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Μπουκουβάλα.

Ο ΠΑΟΚ όμως σφράγισε το αήττητο πρωτάθλημα λίγο αργότερα και συγκεκριμένβα με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Ο Πέλκας έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ από δεξιά και σέρβιρε στον Άκπομ το 6ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα για το 0-1. Μετά το 0-1, οι φίλοι του ΠΑΣ από την θύρα που κάθονται οι οργανωμένοι του άρχισαν να πετούν πυρσούς, με αποτέλεσμα να διακοπεί για ελάχιστα το ματς. Ο Λουτσέσκου θέλοντας να κάνει συντήρηση έβγαλε τον Μπίσεσβαρ για να περάσει στη θέση του τον Ενρίκε. Ο Πέλκας στο 79’ με την δεύτερη ασίστ του στο παιχνίδι βρήκε τον Σάκχοφ αφύλακτο σε εκτέλεση φάουλ και ο Ουκρανός με κεφαλιά έκανε το 0-2, δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στον αγώνα.

Δυστυχώς ήρθε άλλη μια διακοπή στο ματς, με τους φίλους του ΠΑΣ να συνεχίζουν να πετούν καπνογόνα και κροτίδες και να έρχονται σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Μιχαήλ, Κάστρο (74’Γιάκος), Κρίζμαν (71’ Μάνος), Πάντελιτς, Σεργκελασβίλι, Κάργας, Παμλίδης (71’ Λέο Μπαπτίστ), Α. Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Τζημόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, ,Σκόνδρας, Βιδάλ

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Τόσκα, Γιαννούλης, Ολιβέιρα (79’ Σάκχοφ), Κάνιας, Ζαμπά (81’ Σφιντέρσκι), Πέλκας, Μπίσεσβαρ (69’ Πέδρο Ενρίκε), Άκπομ

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share