Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Θρίαμβος για τον Στέφανο Τσιτσιπά: Κέρδισε και άλλο τίτλο!

Δείτε λεπτομέρειες...

5 Μαΐου 2019 19:38
Θρίαμβος για τον Στέφανο Τσιτσιπά: Κέρδισε και άλλο τίτλο!

Άλλη μια πρόκριση για τον Στέφανο Τσιτσιπά που φαίνεται ότι έχει μόνο ανοδική πορεία!

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας ήταν καταιγιστικός και στον τελικό του Οπεν στο Εστορίλ όπου αποθεώθηκε για ένα ακόμη ματς. Κατακεραύνωσε τον Ουρουγουανό Πάμπλο Κουέβας επικρατώντας με 2-0 σετ (6-3, 7-6) και κατέκτησε τον τρίτο τίτλο της καριέρας του.

.Εκανε μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ και έφτασε σε μια άνετη επικράτηση στο πρώτο σετ με 6-3 γκέιμ. Ο Ελληνας τενίστας μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα και στο δεύτερο σετ σπάζοντας αμέσως το σέρβις του Κουέβας (0-1), που έδειξε ανήμπορος να βρει απαντήσεις στα καταπληκτικά χτυπήματα του Στέφανου, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή παρουσία του σε χωμάτινη επιφάνεια.

Στη συνέχεια πάντως, ο Ουρουγουανός, νούμερο 67 στην παγκόσμια κατάταξη (έχοντας φτάσει στην καριέρα του μέχρι και το τοπ-20) αντέδρασε κάνοντας μπρέικ στον Τσιτσιπά, ο οποίος αδράνησε κι αντί να προηγηθεί με 5-3, βρέθηκε αρχικά στο 4-4 και ακολούθως στο 4-5. Ο Κουέβας μάλιστα έφτασε μέχρι και το σετ πόιντ αλλά ο Στέφανος ήταν ψύχραιμος ισοφαρίζοντας (5-5).

Εν τέλει το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ καθώς και οι δύο τενίστες κράτησαν το σέρβις τους στα δύο επόμενα γκέιμ (6-6). Κι εκεί όπου η μπάλα έκαιγε περισσότερο, ο Στέφανος ήταν και πάλι ψύχραιμος βρίσκοντας τα κατάλληλα χτυπήματα. Η επικράτηση στο τάι μπράικ ήταν άνετη (7-4).

Κάπως έτσι ο Ουρουγουανός υποκλίθηκε μπροστά στην ανωτερότητα του Ελληνα τενίστα, ο οποίος δικαιωματικά βρίσκεται στην κορυφαία δεκάδα στον κόσμο (Νο. 10 στην κατάταξη) και στοχεύει ακόμη ψηλότερα.

Το τρίτο τρόπαιο
Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον πρώτο του τίτλο σε ATP στο Open της Στοκχόλμης τον Οκτώβριο του 2018 και τον δεύτερο στο Open της Μασσαλίας τον περασμένο Φεβρουάριο. Παράλληλα, έπαιξε σε άλλους τρεις τελικούς (Βαρκελώνη 2018, Τορόντο 2018, Ντουμπάι 2019).


Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόκριση για το τουρνουά του Εστορίλ!

Πρόκριση για τον Έλληνα διεθνή τενίστα Στέφανο Τσιτσιπά αφού κατάφερε να περάσει στον επόμενο γύρο του τουρνουά του Εστορίλ!

Δίχως να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 6-3, 6-4 του Γκουίντο Αντρεότσι και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του τουρνουά του Εστορίλ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share