Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φουλ για τελικό η Άρσεναλ!

Έκαναν την ανατροπή!

3 Μαΐου 2019 00:34
Φουλ για τελικό η Άρσεναλ!

H Άρσεναλ πάει για.. τελικό!

Τι και αν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, οι Λονδρέζοι κατάφεραν σε δέκα λεπτά με τον Λακαζέτ να κάνουν την ανατροπή και με τον Ομπαμεγιάνγκ στο 90' να επικρατήσουν 3-1 της Βαλένθια και να κάνουν βήμα για τον τελικό του Europa League . Εξαιρετικός ο Γάλλος με δυο γκολ, πολύ καλός στις τοποθετήσεις του ο Παπασταθόπουλος. Στις 9 Μαΐου ο επαναληπτικός στο Μεστάγια.

Η Βαλένθια μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε ψηλά στους Λονδρέζους και στο 8ο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Γκαράι από κοντά με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ. Οι Νυχτερίδες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 11' άνοιξαν το σκορ. Από στημένη φάση, ο Ροδρίγκο πήρε την κεφαλιά, ο Τσεχ δε βγήκε και ο Ντιακαμπί ανάμεσα σε τρεις αμυντικούς σκόραρε εύκολα με κεφαλιά. Ετσι, μπήκε τέλος σε ένα σερί 460 αγωνιστικών λεπτών χωρίς γκολ εντός έδρας στη διοργάνωση για τους Κανονιέρηδες. Στο 15ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, ο Τσεχ έδιωξε το σουτ του Παρέχο, ο Νάιλς έκανε τραγικό γύρισμα, αλλά ο Γκουέντες έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η απάντηση της Αρσεναλ ήταν δυναμική και σε ένα δεκάλεπτο έκανε την ανατροπή. Στο 18ο λεπτό ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε εξαιρετική ενέργεια, έδωσε ασίστ στον Λακαζέτ, ο οποίος έφερε το ματς στα ίσα. Στο 26' ο Ρονκάλια έχασε τον Γάλλο, ο Νέτο είχε λανθασμένη αντίδραση στην κεφαλιά του Λακαζέτ ο οποίος έφτασε τα 4 σε οκτώ ματς στο φετινό Europa League. Η Βαλένθια πλήρωσε το γεγονός πως πίεζε πολύ ψηλά και στο 33' οι Λονδρέζοι πλησίασαν ένα τρίτο γκολ. Ο Τσάκα είχε την έμπνευση, αλλά το σουτ του Ομπαμεγιάνγκ πέρασε μόλις άουτ.

Η Αρσεναλ διατήρησε τον έλεγχο, ήταν καλύτερη, αλλά σε δυο περιπτώσεις ο Λακαζέτ δεν μπόρεσε να σκοράρει. Τόσο στο 63' όσο και στο 67' βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ατυχία και Νέτο του στέρησαν την ευκαιρία. Η είσοδος του Γκαμεϊρό έδωσε ώθηση στη Βαλένθια, οι Νυχτερίδες απείλησαν, αλλά ο Τσεχ ήταν εξαιρετικός όταν βρήκε μπροστά του τον Γάλλο επιθετικό. Οι Λονδρέζοι είχαν αποθέματα, πίεσαν στα τελευταία λεπτά και δικαιώθηκαν. Έπειτα από φάση διαρκείας και επέμβαση του Νέτο στο σουτ του Λακαζέτ, ο Κολάσινατς μοίρασε στον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 3-1!

Άρσεναλ: Τσεχ, Μουστάφι, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί (83’ Μονρεάλ), Κολάσινατς, Τσάκα, Γκεντουζί (58’ Τορέιρα), Μάιτλαντ- Νάιλς, Εζίλ (75’ Μχιταριάν), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ.

Βαλένθια: Νέτο, Πιτσίνι, Γκαράι, Γκάμπριελ, Ντιακαμπί, Γκαγιά, Παρέχο, Σολέρ (71’ Βας), Ρονκάλια, Γκέδες (71’ Γκαμεϊρό), Ροντρίγκο (89’ Μίνα).

Πηγή: filathlos.gr

Champions League: Η Μπαρτσελόνα επιστρέφει στον τελικό!

Champions League: Η Λίβερπουλ στάθηκε καταπληκτικά στην Βαρκελώνη κι όμως ηττήθηκε με 3-0 από την Μπαρτσελόνα, που είχε για μεγάλους πρωταγωνιστές Λουίς Σουάρες και Λιονέλ Μέσι.

Ήταν η μοναδική ομάδα που είχε κερδίσει εκεί μέσα. Κι όχι μόνο αυτό. Σε τέσσερις επισκέψεις της δεν είχε χάσει ποτέ της στο «Καμπ Νόου», κάτι που δεν έχουν να επιδείξουν και πολλές ομάδες. Παρά την απουσία του Φιρμίνο η Λίβερπουλ έδειχνε να κάνει ένα υποδειγματικό ματς στο άντρο της Μπαρτσελόνα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόκριση για το τουρνουά του Εστορίλ!

ΠΑΟΚ: Ζητά αλλαγή έδρας του τελικού!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share