Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Θάνατος σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Τραγικό!

2 Μαΐου 2019 15:06
Θάνατος σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

"Έφυγε" από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, ο Βούλγαρος ποδοσφαιριστής Ντίνκο Ντερμεντζίεφ, γνωστός και ως "Τσίκο", ένας θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως αναφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο Ντίνκο Ντερμεντζίεφ έχασε τη μάχη για τη ζωή, την 1η Μαΐου 2019, ένα μήνα πριν από τα γενέθλιά του. Ο εκλιπών, του οποίου το όνομα συνδέθηκε με φωτεινές σελίδες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, παίκτης και προπονητής της ομάδας Μπότεφ Πλόβντιβ (Botev Plovdiv), είχε πέσει σε κώμα για ένα μήνα, έπειτα από επιπλοκές που είχε από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η σορός του "Τσίκο" θα εκτεθεί στις 4 Μαΐου σε λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο Kolodruma στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) από τις 10 το πρωί, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την ίδια μέρα, στη 1.30 το μεσημέρι, στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο κοιμητήριο του Πλόβντιβ.

Σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της UEFA, επισημαίνεται ότι η Βουλγαρία θρηνεί το θάνατο ενός εξαιρετικού και ταλαντούχου παίκτη. Ο "Τσίκο" σκόραρε 19 γκολ σε 59 εμφανίσεις της Βουλγαρίας από το 1962 μέχρι το 1977, παίζοντας στα παγκόσμια πρωταθλήματα FIFA το 1962, το 1966 και το 1970, μαζί με άλλους αγαπημένους παίκτες, όπως ο Γκεόργκι Ασπαρούχοφ, ο Ντιμιτάρ Γιακίμοφ, ο Νίκολα Κότκοφ και ο Ντίμιταρ Πένεφ. Σε όλη του τη ζωή, ο Ντίνκο Ντερμεντζίεφ ήταν "αφοσιωμένος" στην Μπότεφ Πλόβντιβ, ως παίκτης και ως προπονητής της παλαιότερης βουλγαρικής ποδοσφαιρικής ομάδας (ιδρύθηκε το 1912).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share