Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Champions League: Άγιαξ για φίλημα, μια ανάσα από τον τελικό!

Διπλό πρόκρισης!

1 Μαΐου 2019 00:46
Champions League: Άγιαξ για φίλημα, μια ανάσα από τον τελικό!

Κόντρα στην Ρεάλ ανέτρεψε την ήττα που είχε γνωρίσει στο Άμστερνταμ, κόντρα στην Γιουβέντους την ισοπαλία που είχε αποσπάσει η «Μεγάλη Κυρία» στην Γιόχαν Κρόιφ Αρένα και σήμερα σε ένα ακόμη εκτός έδρας ματς τα τρομερά μωρά του Άγιαξ υποχρέωσαν την Τότεναμ στην πρώτη της Ευρωπαϊκή ήττα στο νέο της γήπεδο.

Ήταν το ζευγάρι όπου βρέθηκαν ως αντίπαλοι τα δύο αουτσάιντερ της διοργάνωσης, μόνο που η «λειψή» Τότεναμ είδε στο δικό της παραμύθι να προστίθεται το κεφάλαιο που εμπεριέχει αρκετό δράμα, ενώ ο απίθανος Άγιαξ συνέχισε να γράφει ιστορία όπως κάνει από την αρχή της σεζόν.

Σ' ένα ματς που η αλήθεια είναι ότι είδαμε λιγότερες φάσεις απ' ότι περιμέναμε, τα πιτσιρίκια των Ολλανδών απέδειξαν και σήμερα ότι δεν καταλαβαίνουν από έδρες.

Κι έχοντας νικήσει με 4-2 στη Μαδρίτη και με 2-1 στο Τορίνο, αυτό το 0-1 στο Λονδίνο η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν προκαλεί καμία απολύτως έκπληξη, ούτε φυσικά η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου (που έμοιαζε με αυτές των β' ημιχρόνων στα ματς με Ρεάλ και Γιουβέντους).

Με την Τότεναμ να έχει ελάχιστες επιλογές λόγω τραυματισμών και τιμωριών (Οριέ, Λαμέλά, Κέιν, Σον και στον πάγκο τον Σισοκό) οι γηπεδούχοι από το 5' και μετά περιορίστηκαν στον ρόλο του κομπάρσου στο ματς.

Η κυκλοφορία της μπάλας από τους Ολλανδούς ήταν υποδειγματική κι αφού προειδοποίησαν κάποιες φορές, στο 15' ήρθε το γκολ. Εναλλαγές της μπάλας κοντά στην περιοχή, κάθετη πάσα του Ζίγιεχ στον Φαν Ντε Μπέεκ, με τον Ολλανδό να καλύπτεται για εκατοστά (όπως έδειξε το VAR) και να εκτελεί σαν σε προπόνηση τον Γιορίς για το 0-1!

Το γκολ σόκαρε τους Λονδρέζους, ο Άγιαξ έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο με τον Γιορίς να αποσοβεί το 0-2 στο τετ α τετ με τον Φαν Ντε Μπέεκ (σε μια φάση που χάθηκε η μπάλα) στο 24'.

Το 0-2 φαινόταν ότι δεν θα αργήσει, αλλά ο τραυματισμός του Βερτόνχεν έφερε τα πάνω κάτω. Ο Βέλγος χτύπησε σε σύγκρουση με τον Ονάνα, αποχώρησε ζαλισμένος στο 39' με τον ανέτοιμο Σισοκό να μπαίνει στη θέση του και η Τότεναμ να παίζει πλέον με τετράδα στην άμυνα.

Αυτή η αλλαγή τη βοήθησε να ισορροπήσει, να αρχίσει να βγάζει κάποιες φάσεις κυρίως με στημένα, αλλά καθαρή φάση για γκολ δεν έβγαλε.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με ορμή στην επανάληψη, μέσα σε 7 λεπτά έκαναν τρεις τελικές (όσες είχαν σε όλο το πρώτο) και το ματς έμοιαζε μέχρι το 65' να έχει μετατραπεί σε... ροντέο με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω.

Ωστόσο κάπου εκεί άρχισε να εμφανίζεται η κόπωση και στις δύο ομάδες, ο Ποτσετίνο άλλαξε τους δύο μπακ (αφού δεν είχε επιθετικούς στον πάγκο), ο Τεν Χάγκ έβαλε τον Μαζραουί για να δώσει τρεξίματα στη μεσαία γραμμή κι ο Μαροκινός στο 77' ξεκίνησε την κόντρα που κατέληξε στον Νέρες με τον Βραζιλιάνο να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι του Γιορίς.

Αυτή ήταν και η κορυφαία στιγμή του Β' ημιχρόνου, με τον Ονάνα να καθαρίζει όλες τις σέντρες των γηπεδούχων και το τελευταίο σφύριγμα του Ισπανού Λαόθ να βρίσκει τους Ολλανδούς να πανηγυρίζουν...

Πλέον η Τότεναμ την ερχόμενη Τετάρτη καλείται να κάνει κάτι που έχει πετύχει μόνο ο Άγιαξ πριν από 22 χρόνια, όταν είχε χάσει με 0-1 από τον ΠΑΟ αλλά κέρδισε με 3-0 στο ΟΑΚΑ και πήρε την πρόκριση για τον τελικό.

Οι συνθέσεις
Τότεναμ (Ποτσετίνο): Γιορίς, Βερτόνγκεν (39' Σισοκό), Αλντερβάιρελντ, Τρίπιερ (79' Φόιτ), Ρόουζ (79' Ντέιβις), Σάντσες, Γουανιάμα, Ντέλε Αλι, Ερικσεν, Μόουρα, Γιορέντε
Αγιαξ (Τεν Χαγκ): Ονάνα, Ντε Λιχτ, Φέλτμαν, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Σένε (65' Μαζραουί), Ντε Γιονγκ, Ζίγιεχ (87' Χούντελααρ), Νέρες, Τάντιτς, Ντε Μπέεκ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share