Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θλίψη στον παγκόσμιο αθλητισμό! - Πέθανε σε ηλικία 54 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο!

Βαρύ πένθος!

27 Απριλίου 2019 13:56
Θλίψη στον παγκόσμιο αθλητισμό! - Πέθανε σε ηλικία 54 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο!

Θλίψη έχει προκαλέσει στον παγκόσμιο αθλητισμό η είδηση του θανάτου, του Τζίμι Μπανκς, ο οποίος πέθανε έπειτα από μία δύσκολη και σκληρή μάχη με τον καρκίνο!

Ο Aμερικανός πρωτοπόρος του ποδοσφαίρου Τζίμι Μπανκς πέθανε χθες σε ηλικία 54 ετών μετά από μια μάχη με καρκίνο του παγκρέατος, όπως έκανε γνωστό η ομοσπονδία ποδοσφαίρου των ΗΠΑ.

Ο γεννημένος στο Μιλγουόκι αμυντικός, και ο συμπαίκτης Ντεσμποντ Άρμστρονγκ έγιναν οι δύο πρώτοι Αφροαμερικανοί που συμπεριλήφθηκαν σε μια ομάδα των ΗΠΑ για Μουντιάλ, όταν συμμετείχαν στο τουρνουά του 1990.

Ο Μπανκς έκανε δύο εμφανίσεις σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, στις ήττες από Ιταλία (1-0) και Αυστρία (2-1), ενώ είχε συνολικά 36 εμφανίσεις με τις ΗΠΑ.

Θρήνος: Πέθανε ο Γιώργος Κισσάς

Πέθανε Γιώργος Κισσάς, ένας από τους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης που συνέδεσαν τη ζωή τους με τον αγώνα κατά της δικτατορίας. Θλίψη για τον θάνατό του!

Ο Γιώργος Κισσάς άφησε στα 73 του την τελευταία του πνοή στην Εντατική του Νοσοκομείου "Αγ. Δημήτριος", μετά από βαριά νευροχειρουργική επέμβαση.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974 "Ο σ. Γιώργος Κισσάς τον Νοέμβριο του 1967 δικάστηκε μαζί με άλλους 40 αγωνιστές του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου (ΠΑΜ) στο Έκτακτο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών.

Παρέμεινε στις φυλακές μέχρι την αμνηστία, τον Αύγουστο του 1973. Ο ΣΦΕΑ όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του και καλούν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία, σήμερα Μεγάλο Σάββατο στις 4.15 μ.μ. στα Νεκροταφεία Αναστάσεως του Κυρίου (Θέρμη).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share