Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Euroleague: Στο Final Four η Φενέρ!

Φενέρ και Final Four... πάνε μαζί!

25 Απριλίου 2019 22:16
Euroleague: Στο Final Four η Φενέρ!

Με μία φανταστική εμφάνιση, η Φενέρ επιβεβαίωσε την ποιοτική της ανωτερότητα και νίκησε ξανά στο Κάουνας την Ζαλγκίρις (99-82), κάνοντας το 3-1 στη σειρά των πλέι-οφ της Euroleague.

Η Φενέρ κέρδισε για ακόμα μία φορά το εισιτήριο για το Final Four, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Μπόμπι Ντίξον (25 πόντοι με 4/5 δίποντα και 5/5 τρίποντα). Εξαιρετικός ήταν και ο Κώστας Σλούκας (15 πόντοι, 10 ασίστ, 5 ριμπάουντ), ενώ πολύτιμες βοήθειες γαι τους νικητές έδωσαν οι Γιαν Βέσελι και Μάρκο Γκούντουριτς. Δεν ήταν αρκετή η εμφάνιση των Μπράντον Ντέιβις και Νέιτ Ουόλτερς για τους Λιθουανούς, που αποθεώθηκαν πάντως από τους φιλάθλους τους για την προσπάθειά τους.

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε την... σφραγίδα της Φενέρ. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε ένα τρομερό ξεκίνημα στο ματς και με 6/6 τρίποντα, 6/8 δίποντα και τον Ντίξον σε... δαιμωνιώδη κατάσταση (13π) πήρε προβάδισμα 14 πόντων (16-30).

Η Ζαλγκίρις ισορρόπησε πάντως στην συνέχεια, βελτίωσε την άμυνα και την επιθετική της λειτουργία και με ένα επιμέρους 25-19 μείωσε στους 8 (41-49), λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με την Φενέρ να παραμένει σταθερά σε ρόλο οδηγού. Κάθε φορά που η Ζαλγκίρις προσπαθούσε να πλησιάσει, ο Ντίξον ήταν εκεί και οι φιλοξενούμενοι μεγάλωσαν την διαφορά, που έφτασε τους 11 πόντους στο 30ο λεπτό (61-72).

Οι Τούρκοι είχαν... μαξιλαράκι ασφαλείας και στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, κρατώντας σταθερά απόσταση στο επίπεδο των διψήφιων διαφορών. Τελικά, η Φενέρ κέρδισε με 99-82 και πανηγύρισε με άνεση μία ακόμα πρόκριση σε Final Four.

Παναθηναϊκός: Η Euroleague επέβαλε πρόστιμο για τον αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης!

Στον Παναθηναϊκό επέβαλε πρόστιμο η Euroleague μετά τον αγώνα που έγινε στο ΟΑΚΑ με την Ρεάλ Μαδρίτης! Δεν έφτανε η ήττα στην ομάδα του Παναθηναϊκού αλλά ήρθε και το πρόστιμο..

Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα πλέι οφ της Euroleague… συνοδεύτηκε και από ένα πρόστιμο στην ΚΑΕ για όσα συνέβησαν στις κερκίδες, αφού οπαδοί του Τριφυλλιού έκαναν χρήση λέιζερ.

Η ομάδα μπάσκετ των «πρασίνων» τιμωρείται για μία ακόμη φορά από την διοργανώτρια αρχή, με την πιο πρόσφατη ποινή να αφορά τον Κιθ Λάνγκφορντ και τις δηλώσεις του κατά της διαιτησίας. Η ανακοίνωση της Euroleague

«Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο 5.000 ευρώ για τη χρήση λέιζερ στο παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με το Άρθρο 29.2.ζ του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague».

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share