Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Το καθήκον του στην Λαμία ο Ολυμπιακός!

Πήρε την εκδίκησή του για το Κύπελλο!

21 Απριλίου 2019 21:41
Super League: Το καθήκον του στην Λαμία ο Ολυμπιακός!

Είπε «αντίο» στον τίτλο με τριάρα ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-1 στην έδρα της Λαμίας για την 29η αγωνιστική, αποχαιρετώντας, παράλληλα, τις μαθηματικές ελπίδες που είχαν για το πρωτάθλημα και έδωσαν συνέχεια στο σερί τους (9 νίκες μαζί με το ντέρμπι).

Ο Καμαρά (από ασίστ του Ποντένσε) άνοιξε το σκορ στο 35’, ο Ασούμπρε ισοφάρισε στο 65’, ενώ στο 68’ ο Φορτούνης με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ έδωσε προβάδισμα στους Πειραιώτες. Ασίστ με το που μπήκε ο Νάτχο στον Χασάν (85’).

Έκανε δοκιμές ο Πέδρο Μαρτίνς, κάνοντας μικροαλλαγές στο αρχικό σχήμα…

Έτσι ξεκίνησαν

Με μικρές αλλαγές παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» ο Πέδρο Μαρτίνς στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λαμία, καθώς στο αρχικό σχήμα βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια ο Λοντίγκιν (υπήρχε η πληροφορία ότι θα τον τεστάρει στα τελευταία παιχνίδια), ο Ανδρούτσος ξεκίνησε δεξιά στην άμυνα και μπροστά στο ένα «φτερό» ο Ζιλ Ντίας. διατηρήθηκε στην κορυφή ο Σολδάνο.

Στο αριστερό άκρο της άμυνας ήταν ο Τσιμίκας και οι Σισέ-Μεριά στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Καμαρά με τον Γκιγέρμε το δίδυμο των αμυντικών χαφ. Ο Ποντένσε έπαιξε πότε δεξιά και πότε αριστερά (αλλάζοντας πλευρές με τον Ντίας), ο Φορτούνης θα έχει ρόλο οργανωτή.

Το ματς

Όσοι περίμεναν ένα χορταστικό και πιο απελευθερωμένο παιχνίδι (διότι κακά τα ψέματα δεν είχαν σημαντικό βαθμολογικό κίνητρο οι δύο ομάδες) από το ξεκίνημα, διαψεύστηκαν. Το παιχνίδι ήταν αρχή πολύ σφιχτό και χωρίς επίθεση της προκοπής στο πρώτο τέταρτο. Ούτε καν τελική δεν είχε. Με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό του, να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να παρουσιάζεται… βραχυκυκλωμένος.

Μάλιστα, η πρώτη επικίνδυνη φάση (και πραγματικά καλή) έγινε από τη Λαμία στο 17’. Όταν ο Ασούμπρε βγήκε ταχύτητα στην κόντρα, φεύγοντας στην πλάτη του Ανδρούτσου έπειτα από κάθετη και πάτησε περιοχή για να εκτελέσει δίχως επιτυχία τον Λοντίγκιν, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Πάνω σε αυτό το πλάνο «πάτησε» στο πρώτο μέρος η ομάδα του Μάκη Χάβου για να «χτυπήσει» την άμυνα των φιλοξενούμενων. Δηλαδή, στην κόντρα επίθεση. Έγινε και… ενδεδειγμένη λύση από το πρώτο τέταρτο και μετά, αφού οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν πιο μπροστά, ώστε να απειλήσουν με αποτέλεσμα να αφήσουν πιο πολλούς κενούς χώρους πίσω.

Σιγά-σιγά άρχισε να «ανεβαίνει» ο Ολυμπιακός και στην πρώτη του καλή φάση (αφού το σουτ του Σολδάνο στο 26’ ήταν πάνω στον Μελίσσα και εντελώς ακίνδυνο) «έβγαλε» το 1-0. Ο Ποντένσε κινήθηκε από τα δεξιά, βρήκε χρόνο για να ζυγίσει το γύρισμα και ο Καμαρά που έκανε ωραία κίνηση χωρίς την μπάλα σκόραρε με σκαστό σουτ. Το παιχνίδι έγινε μεν πιο ανοιχτό μέχρι την ανάπαυλα, αφού βγήκε πιο μπροστά η Λαμία, αλλά δεν σημειώθηκε κάποια καλή φάση στο… μπλοκάκι.

Πιο καλό, αλλά όχι ιδιαιτέρως καλό ήταν το δεύτερο μέρος, το οποίο δεν κινήθηκε σε πολύ υψηλό τέμπο. Η Λαμία βρήκε και πάλι την πρώτη καλή φάση, με τον Μπαράλες να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Λοντίγκιν στο 48’, ενώ στο 57’ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή, φτάνοντας κοντά σε δεύτερο τέρμα. Αλλά ο Σισέ από κοντά αντέδρασε σαν… αμυντικός και στη συνέχεια Ντίας και Γκιγέρμε δεν βρήκαν εστία, με τον δεύτερο να στέλνει την μπάλα άουτ.

Λίγο μετά έγινε μια φάση που σηκώνει συζήτηση και από την οποία θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση η ομάδα της Φθιώτιδας. Ο Μπαράλες βγήκε φάτσα με τον Λοντίγκιν, ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών τσίμπησε μεν αρχικά την μπάλα, αλλά βρήκε και το πόδι του αντιπάλου του. Ο Κομίνης έδωσε άουτ, σε μια φάση που διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Ωστόσο, η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει μετά από εκείνο το σημείο. Ο Καραμάνος έκανε (μετά από σέντρα του Βάντερσον) κεφαλιά-πάσα για τον Μπαράλες, ο Μεριά έβγαλε… ασίστ για τον Ασούμπρε που από κοντά ισοφάρισε (65’).

Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε λίγο, καθώς ο Φορτούνης τρία λεπτά μετά «ζωγράφισε» με φάουλ το 2-1, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Μελίσσα. Κάπου εκεί… έσβησε η Λαμία, δεν μπήκε άλλο στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, δείχνοντας ότι δεν έχει ψυχικά και όχι μόνο αποθέματα. Ο Νάτχο μπήκε στο 84’αντί του σκόρερ του δεύτερου τέρματος και δευτερόλεπτα μετά έδωσε έτοιμο γκολ στον Χασάν που «εκτέλεσε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Οι συνθέσεις

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Δημούτσος (65' Τομάς), Μπλάζιτς, Μπεχαράνο (81' Μπουλούλης), Ασούμπρε, Καραμάνος, Μπαράλες (73' Τσούκαλος).

Στον πάγκο έμειναν: Κατσίκας, Καρυπίδης, Ρόμανιτς , Σκόνδρας.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Λοντίγκιν, Ανδρούτσος, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιγέρμε, Ποντένσε (65' Μασούρας), Ζιλ Ντίας, Φορτούνης (84' Νάτχο), Σολδάνο (58' Χασάν).

Στον πάγκο έμειναν: Σα, Γκερέρο, Βούκοβιτς, Παπαδόπουλος.

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης.
Βοηθοί: Χασάν Κούλα, Θεόφιλος Μωυσιάδης
4ος Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

Πηγή: sport-fm.gr

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Super League: Καθάρισε τον Παναθηναϊκό ο Ατρόμητος!

Super League: Πέφτει ο ΠΑΣ Γιάννενα!

Super League: Με πρωταθλητή το ΠΑΟΚ!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share