Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Europa League: Αυτές είναι οι 4 ομάδες στα ημιτελικά!

Πότε είναι πρώτοι ημιτελικοί

19 Απριλίου 2019 15:05
Europa League: Αυτές είναι οι 4 ομάδες στα ημιτελικά!

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης κατάφερε να κάνει την ανατροπή όσον αφορά την πρόκριση στο Europa League καθώς επικράτησε με 2-0 της Μπενφίκα και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης με τους Γερμανούς στην εξέδρα να στήνουν τρελό πάρτι και στο τέλος να γίνονται ένα με τους παίκτες της ομάδας.

Οι Γερμανοί θα βρουν απέναντι τους την Τσέλσι που νίκησε με 4-3 την Σλάβια Πράγας στο Λονδίνο. Μάλιστα η Άϊντραχτ έφτασε πρόκριση στα ημιτελικά μιας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 39 χρόνια και συγκεκριμένα το 1980 όπου είχε βρεθεί στα ημιτελικά του ΟΥΕΦΑ.
Στη Νάπολι η Άρσεναλ έκανε το δυο στα δυο στις αναμετρήσεις της με τον ιταλικό σύλλογο με ένα όμορφο γκολ που πέτυχε ο Λακαζέτ. Η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου θα βρει στα ημιτελικά απέναντι της την Βαλένθια που επίσης κέρδισε για δεύτερη φορά τη Βιγιαρεάλ.

Οι πρώτοι ημιτελικοί θα γίνουν στις 2 Μαΐου με τους επαναληπτικούς να διεξάγονται στις 9 Μαΐου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑ Η ΑΪΝΤΡΑΧΤ
Στη Γερμανία η Άϊντραχτ είχε δύσκολο έργο καθώς στο πρώτο παιχνίδι στην Πορτογαλία είχε ηττηθεί με 4-2 αγωνιζόμενη για αρκετή ώρα με δέκα παίκτες. Εντός έδρας οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα και κατάφεραν να κερδίσουν με 2-0 και να κάνουν την ανατροπή. Το πρώτο γκολ των γηπεδούχων όμως προήλθε από γκολ του Κόστιτς ο οποίος ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ.

Η Άϊντραχτ είχε αρκετές ευκαιρίες μέχρι να ανοίξει το γκολ και έφτασε στο προβάδισμα στο σκορ στο 37' όταν ο Κόστιτς ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ δέχτηκε τη μπάλα στα αριστερά και έκανε το διαγώνιο σουτ με το οποίο νίκησε τον Βλαχοδήμο.

Οι γηπεδούχοι που είχαν την υπεροχή στην αναμέτρηση έφτασαν σε σκορ πρόκρισης στο 67' με πλασέ του Ρόντε από το ημικύκλιο της μικρής περιοχής.

Παρά τις προσπάθειες της η Μπενφίκα δεν κατάφερε να βάλει κάποιο γκολ που θα της έδινε την πρόκριση με τους Γερμανούς να κρατούν μέχρι τέλος το 2-0 που τους έδινε την πρόκριση.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Άμπραχαμ, Φαλέτ, Ντα Κόστα, Εντικά, Χασέμπε, Ρόντε, Κόστιτς, Γκατσίνοβιτς, Ρέμπιτς, Γιόβιτς (76' Πασιένσια).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Αλμέιντα (79' Γιόνας), Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Ντίας, Φέισα, Σάμαρης (70' Πίζι), Σίλβα (72' Σάλβιο), Ζοάο Φέλιξ, Ζέντσον Φερνάντες, Σεφέροβιτς

Άιντραχτ - Μπενφίκα (37' Κότσιτς, 67' Ρόντε)

ΜΕ ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΛΑΚΑΖΕΤ ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΙ Η ΑΡΣΕΝΑΛ
Το 2-0 από το πρώτο παιχνίδι υπέρ της Άρσεναλ έδινε στους Άγγλους σαφές προβάδισμα πρόκρισης πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τη Νάπολι στην Ιταλία.

Οι φιλοξενούμενοι που ήταν καλύτεροι στη διάρκεια του παιχνιδιού έφτασαν στο γκολ που ουσιαστικά "τελείωσε" την υπόθεση πρόκριση στο 36' όταν ο Λακαζέτ με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Μερέτ και άνοιξε το σκορ.

Στο 48' η Άρσεναλ θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ όταν ο Ομπαμεγιάνκ βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι και έκανε ανενόχλητος το σουτ με τον Μερέτ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Μαξίμοβιτς (46' Μέρτενς), Τσίριτσες, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ (71' Μάριο Ρουί), Καγιεχόν, Άλαν, Ρουίθ, Ζιελίνσκι, Ινσίνιε (61' Γιουνές), Μίλικ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Νάιλς, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κολάσινατς, Τορέιρα, Τζάκα (61' Μοχάμεντ Ενενί), Ράμσεϊ (34' Μιχιταριάν), Λακαζέτ (68' Ιβόμπι), Ομπαμεγιάνγκ.

Νάπολι - Άρσεναλ (36' Λακαζέτ)

ΜΑΤΣΑΡΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Η ΤΣΕΛΣΙ
Η Τσέλσι τα... χρειάστηκε στο ματς με τη Σλάβια Πράγας καθώς αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 10' με 2-0 και εν συνεχεία με 4-1 δέχθηκε δυο γκολ στο δεύτερο μέρος και έγινε το 4-3 με τους φιλοξενούμενους να παίζουν ανοιχτά μέχρι το τέλος και να προσπαθούν. Τελικά η πρόκριση πήγε στους "μπλε" οι οποίοι θα βρουν μπροστά τους στα ημιτελικά την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Η Τσέλσι προηγήθηκε στο 5' όταν οι παίκτες της έκρυψαν τη μπάλα και άνοιξαν το σκορ με πλασέ του Πέδρο, ύστερα από πάσα του Ζιρού. Οι γηπεδούχοι έβαλαν και δεύτερο γκολ στο 10' με ένα τρομερό αυτογκόλ. Ο Αζάρ έδωσε έτοιμο γκολ στον Πέδρο, αλλά αυτός πλάσαρε στο δοκάρι. Η μπάλα ωστόσο χτύπησε πάνω στον Ντέλι και κατέληξε στα δίχτυα!

Οι "μπλε" έφτασαν και σε τρίτο γκολ στο 17' όταν γύρισαν όμορφα τη μπάλα με τον Ζιρού τελικό αποδέκτη με τον Γάλλο να πλασάρει εύστοχα.

Η Σλάβια Πράγας μείωσε το σκορ στο 25' μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Σούτσεκ ο οποίος έκανε τους φίλους των Τσέχων να πανηγυρίζουν έξαλλα το γκολ εις βάρος της Τσέλσι. Με τη σέντρα οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε τέταρτο γκολ όταν ο Ζιρού μέσα από την περιοχή έκανε το πλασέ, απομάκρυνε αρχικά ο Κόλαρ, η μπάλα έφτασε στον Πέδρο που σκόραρε με κοντινό πλασέ.

Έξι λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 4-2 με σουτ του Σέβτσικ έξω από την περιοχή. Οι Τσέχου μείωσαν ακόμα περισσότερο το σκορ με δεύτερο γκολ του Σέβτσικ στο 54' με τρομερό διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή.

Οι φιλοξενούμενοι εν συνεχεία και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης έπαιξαν ανοιχτά προσπαθώντας να πετύχουν και άλλα τέρματα χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέλτα, Κρίστενσεν, Νταβίντ Λουίζ, Έμερσον, Καντέ, Κόβατσιτς, Μπάρκλεϊ (70' Ζορζίνιο), Πέδρο (87' Οντόι), Ζιρού, Αζάρ (65' Ουίλιαν).

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ: Κολάρ, Κουντέλα, Ενγκαντέου-Εντγκαντουί, Ντέλι, Μπορίλ, Κραλ, Σούτσεκ, Σέβτσικ (78' Στοχ), Τραορέ, Ζμρχάλ (85' Σκόντα), Μάζοπουστ (52' Ολαίνκα).

Τσέλσι - Σλάβια Πράγας 4-3 (5', 27' Πέδρο, 10' αυτ. Ντέλι, 17' Ζιρού/25' Σούτσεκ, 51-54' Σέβτσικ)

ΔΕΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΕ Η ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Το 3-1 του πρώτου αγώνα υπέρ της Βαλένθια δεν άφηνε ελπίδες πρόκρισης στους φιλοξενούμενους και οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και στο δεύτερο παιχνίδι την Πέμπτη το βράδυ όπου επικράτησαν με 2-0 και έκλεισαν μια θέση στα ημιτελικά του Europa League.

Η Βαλένθια πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 13' όταν ο Γκέντες έδωσε στον Λάτο και αυτός με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ στο 54' με σουτ του Παρέχο.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Νέτο, Βας, Ρονκάγκλια, Ντιακαμπί, Λάτο, Τόρες, Σολέρ (46' Παουλίστα), Παρέχο (62' Κοσελίν), Γκέντες (68΄Λι Κανγκ Χου), Γκαμεϊρό, Μίνα.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Φερνάντεθ, Ρατιού, Μόρι, Ρουίθ, Χάουμε, Μορλάνες, Τριγκέρος (74' Φουέγκο), Κάσερες (64' Πάμπλο Φορνάλς), Αλφόνσο, Ράμπα (46' Τσουκουέζε), Μορένο.

Βαλένθια - Βιγιαρεάλ 2-0 (13' Λάτο, 54' Παρέχο)

Euroleague: Δεύτερη ευκαιρία για break στην Μαδρίτη για τον Παναθηναϊκό!

Euroleague: Δεύτερη ευκαιρία να «σπάσει» την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης και να μεταφέρει το πλεονέκτημα στο ΟΑΚΑ έχει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ απόψε (22:15) το βράδυ στην ισπανική πρωτεύουσα.

Μετά από δύο break στις χθεσινές δεύτερες αναμετρήσεις των πλέι οφ με θύτες τις Μπασκόνια και Ζαλγκίρις Κάουνας, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θέλει από την πλευρά της να ισοφαρίσει σε 1-1 την σειρά με τους πρωταθλητές Ευρώπης. Στο Game 1, λάθη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην τελική ευθεία του ματς αλλά και καθοριστικές διαιτητικές αποφάσεις δεν άφησαν το «τριφύλλι» να φύγει με ένα πολύτιμο διπλό, το οποίο θα έχει νέα ευκαιρία για να πετύχει σήμερα.

Ο πολύπειρος τεχνικός των «πράσινων» δεν έχει προβλήματα τραυματισμών να διαχειριστεί καθώς και ο Τζέιμς Γκιστ που αγωνίστηκε κανονικά στο πρώτο παιχνίδι θα είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση-φόρμα. Για την γηπεδούχο Ρεάλ Μαδρίτης, διαθέσιμος αναμένεται να είναι ο Ρούντι Φερνάντεθ.

Στο έτερο παιχνίδι της βραδιάς, η Αναντολού Εφές ψάχνει δεύτερη νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα προκειμένου να πάρει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στο Final Four.

TAGS
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share