Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Euroleague: Δεύτερη ευκαιρία για break στην Μαδρίτη για τον Παναθηναϊκό!

Παναθηναϊκέ μπορείς!

19 Απριλίου 2019 09:13
Euroleague: Δεύτερη ευκαιρία για break στην Μαδρίτη για τον Παναθηναϊκό!

Euroleague: Δεύτερη ευκαιρία να «σπάσει» την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης και να μεταφέρει το πλεονέκτημα στο ΟΑΚΑ έχει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ απόψε (22:15) το βράδυ στην ισπανική πρωτεύουσα.

Μετά από δύο break στις χθεσινές δεύτερες αναμετρήσεις των πλέι οφ με θύτες τις Μπασκόνια και Ζαλγκίρις Κάουνας, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θέλει από την πλευρά της να ισοφαρίσει σε 1-1 την σειρά με τους πρωταθλητές Ευρώπης. Στο Game 1, λάθη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην τελική ευθεία του ματς αλλά και καθοριστικές διαιτητικές αποφάσεις δεν άφησαν το «τριφύλλι» να φύγει με ένα πολύτιμο διπλό, το οποίο θα έχει νέα ευκαιρία για να πετύχει σήμερα.

Ο πολύπειρος τεχνικός των «πράσινων» δεν έχει προβλήματα τραυματισμών να διαχειριστεί καθώς και ο Τζέιμς Γκιστ που αγωνίστηκε κανονικά στο πρώτο παιχνίδι θα είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση-φόρμα. Για την γηπεδούχο Ρεάλ Μαδρίτης, διαθέσιμος αναμένεται να είναι ο Ρούντι Φερνάντεθ.

Στο έτερο παιχνίδι της βραδιάς, η Αναντολού Εφές ψάχνει δεύτερη νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα προκειμένου να πάρει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στο Final Four.

Euroleague: Βόμβα Ζαλγκίρις στην Πόλη!

Euroleague: Φοβερό ματς στην Πόλη με θρίαμβο της Ζαλγκίρις!

Η Φενέρμπαχτσε επέστρεψε από το -15, αλλά η ομάδα του Γιασικεβίτσιους άντεξε στην αντεπίθεση και με ένα καθοριστικό καλάθι του Ουλάνοβας και ένα λάθος του Γκούντουριτς στο τέλος έκανε το break (82-80), για το 1-1 στη σειρά.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα της τουρκικής ομάδας στην Ευρωλίγκα και παράλληλα η πρώτη στο γήπεδό της με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο της σε φάση playoffs!

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής Ουλάνοβας ήταν και κορυφαίος για την ομάδα του Γιασικεβίτσιους, έχοντας 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, με τον Γουόλτερς να είχε 14 πόντους και τον Ντέιβις 13.

Από τους Τούρκους, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντατόμε με 17 πόντους, με τον Κώστα Σλούκα να προσθέτει 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Δυνατά μπήκε η Φενέρ στο παιχνίδι, όπου προηγήθηκε 10-4, με τον Γκούντουριτς να τη διατηρεί μπροστά (15-10), μέχρι το 5’. Η αντίδραση της Ζαλγκίρις ήρθε από την περιφέρεια για το δικό της προβάδισμα (15-18), με τον Γκριν να απαντά για τους γηπεδούχους και το 21-20, στο τέλος της πρώτης περιόδου. Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το 12’, όπου οι δύο ομάδες ήταν μαζί (26-26). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Λιθουανοί πήραν τον έλεγχο με τον Γουόλτερς και πήγαν στο +10 (30-40), με τον Σλούκα να μειώνει στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (39-46).

Με τρίποντο του Ντίξον ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για να πέσει κι άλλο η διαφορά (42-46), αλλά οι Γκριγκόνις και Ουλάνοβας πήραν… φωτιά, με αποτέλεσμα η Ζαλγκίρις να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +17 (46-63), στο 25’! Στη συνέχεια, πήρε την σκυτάλη ο Γουόλκαπ, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν την απόστασή τους (56-73), με τον Μέλι να διαμορφώνει το 58-73, στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Με τρομερή άμυνα ξεκίνησε στην τέταρτη περίοδο η Φενέρ και με πολυφωνία στην επίθεση κατάφερε να ρίξει τη διαφορά αρχικά στο -6 (71-77), ενώ με τον Βέσελι πλησίασε στο -4 (75-79), στο 38’. Η αντίδραση των Λιθουανών ήταν 1/2 βολές του Ντέιβις (75-80), με τον Ντατόμε να ισοφαρίζει (80-80), στα 39’’ πριν τη λήξη. Στην επόμενη επίθεση, ο Ουλάνοβας σκόραρε στην εκπνοή για το προβάδισμα (80-82) των φιλοξενούμενων, με τον Γκούντουριτς να κάνει το λάθος στην επόμενη και παρά τις 0/2 βολές του Βέστερμαν, πήρε τη νίκη!

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 39-46, 58-73, 80-82

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share