Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Champions League: Σίφουνας Λίβερπουλ στο Πόρτο!

Θρίαμβος!

17 Απριλίου 2019 23:59
Champions League: Σίφουνας Λίβερπουλ στο Πόρτο!

Παρά το γεγονός πως η Πόρτο μπήκε δυνατά στο ματς και είχε κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο εικοσάλεπτο, η Λίβερπουλ δεν άφησε κανένα περιθώριο από τη στιγμή που ο Μανέ άνοιξε το σκορ (με την βοήθεια του VAR και την ασίστ του Σαλάχ). Η Λίβερπουλ με τον Σαλάχ (65’), Φιρμίνο (77’) και Φαν Ντάικ (84’) έφτασε σε ευρεία νίκη με 4-1 στο «Ντραγκάο» και πέρασε στα ημιτελικά.

Για πρώτη φορά μετά από 36 παιχνίδια ο Φιρμίνο δεν ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα, ο Οριγκί άρχισε το ματς, αλλά με την είσοδο του Βραζιλιάνου άσου, η Λίβερπουλ άλλαξε ταχύτητα. Η Πόρτο άντεξε για ένα μισάωρο να διεκδικήσει κάτι, αλλά το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να μειώσει σε 1-2 προσωρινά με τον Μιλιτάο.

Το ματς

Πόρτο και Λίβερπουλ ξεκίνησαν με τον ίδιο σχηματισμό και 4-3-3. Ο Φιρμίνο για πρώτη φορά μετά από 36 παιχνίδια, έμεινε στον πάγκο, ενώ ο Οριγκί έπαιξε για πρώτη φορά βασικός στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, ξεκινώντας αριστερά στην επίθεση.

Η Πόρτο μπήκε δυνατά στο ματς και απείλησε μόλις στο 32ο δευτερόλεπτο με τον Κορόνα που μπήκε από δεξιά και τελείωσε τη φάση με το αριστερό που πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Άλισον. Στο 7’ ο Μαρεγκά βρίσκεται για πρώτη φορά σε επίκαιρη θέση, αλλά το σουτ δεν απειλεί ιδιαίτερα τον Άλισον που μπλόκαρε.

Οι «Δράκοι» έχοντας μπει με πολύ καλή ψυχολογία, πρόλαβε να κάνει 14 τελικές στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα και μια ακόμα εξ’ αυτών ήταν η σέντρα του Άλεξ Τέλες, γα το μονοκόμματο του Μαρεγκά που έφυγε έξω.

Η Πόρτο ήταν πολύ καλή, αλλά δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο, παρά την πληθώρα των φάσεων, αλλά χωρίς κάποια να είναι τελείως ξεκάθαρη. Έτσι φτάσαμε στο 26’ όταν ο Σαλάχ έκανε ένα περίεργο σουτ, που στην ουσία βγήκε σέντρα. Στην αρχή το τέρμα δεν θα μετρήσει ως οφσάιντ, αλλά με τη βοήθεια του VAR o Oλλανδός Μακέλιε, θα το μετρήσει για να γίνει το 0-1 κόντρα στην Πόρτο.

Λίγο μετά το γκολ της Λίβερπουλ και συγκεκριμένα στο 29’ ο Μπραχίμι είχε άλλη μια καλη προσπάεια για να απειλήσει την εστία του Άλισον, αλλά ο Βραζιλιάνος πορτιέρε μπλόκαρε. Η Πόρτο προσπάθησε να απειλήσει, αλλά όχι με την ίδια ένταση του πρώτου ημιώρου και ήταν οι «ρεντς» που από μια σέντρα του Αλεξάντερ-Άρνολντ, έφτιαξαν φάση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Μίλνερ να πιάνει προβολή, η μπάλα να κοντράρει και να φεύγει έξω.


Με την εκκίνηση του β’ μέρους ο Κονσεϊσάο, ρίχνει στο παιχνίδι τον Σοάρες για να γυρίσει το σύστημα σε 4-3-1-2, ενώ ο Φιρμίνο αντικατέστησε τον Οριγκί που δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο πρώτο μέρος. Ο Κλοπ ωστόσο με την είσοδο του Φιρμίνο προσάρμοσε κι αυτός το σύστημα σε 4-4-2 με τον Βραζιλιάνο λίγο πίσω από τον Σαλάχ, τους Μανέ και Μίλνερ στα άκρα και του Βαϊνάλντουμ με τον Φαμπίνιο στο κέντρο.

Η Πόρτο προσπάθησε να γίνει πιο έντονη επιθετικά με την παρουσία του Σοάρες, που έπιασε κεφαλιά για ν’ απειλήσει από σέντρα του Ερέρα, αλλά η μπάλα πέρασε έξω, ενώ στο 57’ σουτ του αρχηγού της Πόρτο, μπλόκαρε ο Άλισον. Άλλη μια σημαντική στιγμή στο 62’ για την Πόρτο με τον Φελίπε μετά από εκτέλεση φάουλ και ενώ ήταν μόνος απέναντι από το τέρμα ν’ αστοχεί.

Στο 65’ η υπόθεση πρόκριση, έλαβε οριστικά τέλος σε μια φάση που ο Φιρμίνο έκλεψε την μπάλα με τη Λίβερπουλ ν’ αμύνεται και μετά απλώθηκε σε υποδειγματική αντεπίθεση. Ο Βαϊνάλντουμ έδωσε στον Άρνολντ κι αυτός έβγαλε έξοχα διαγώνια μπαλιά για τον Σαλάχ που νίκησε τον Κασίγιας για να κάνει το 0-2. Η Πόρτο τουλάχιστον βρήκε σχεδόν άμεσα μια απάντησε με το γκολ του Μιλιτάο στο 69’ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τέλες, για να μειώσει σε 1-2.

Απίθανη χαμένη ευκαιρία του Μανέ στο 73’ μετά από απίθανη κάθετη πάσα του Χέντερσον που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο ματς, με τον Σενεγαλέζο να περνάει τον Κασίγιας, αλλά να χάνει το γκολ σε κενό τέρμα, αφού άνοιξε την μπάλα προς τα δεξιά και έχασε την ισορροπία του. Όμως στο 77’ η ασίστ του Χέντερσον έπιασε τόπο, μιας και βρήκε το κεφάλι του Φιρμίνο που έκανε το 1-3. Στο 84’ ένα στημένο έφερε και το 1-4, αφού ο Μίλνερ εκτέλεσε από αριστερά, ο Μανέ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Φαν Ντάικ με κεφαλιά έκανε το 1-4.

Οι συνθέσεις:

Πόρτο: Κασίγιας, Μιλιτάο, Μπραχίμι (81’ Μπρούνο Κόστα), Μαρεγκά, Τέλες, Ερέρα, Κόρονα (78’ Φερνάντο), Ντανίλο, Οτάβιο (46’ Σοάρες), Φελίπε, Πέπε

Στον πάγκο έμειναν οι: Βανά, Μάξι Περέιρα, Όλιβερ Τόρες, Αντρέ Περέιρα

Λίβερπουλ: Άλισον, Φαμπίνιο, Φαν Ντάικ, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Μανέ, Σαλάχ, Ρόμπερτσον (71’ Χέντερσον), Οριγκί (46’ Φιρμίνο), Μάτιπ, Αλεξάντερ-Άρντολντ (66’ Γκόμεζ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μινιολέ, Κεϊτά, Στάριτζ, Σακίρι

Πηγή: sport-fm.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share