Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βαγγέλης Μαρινάκης: Σε δίκη με άλλους 27 για τους «στημένους αγώνες»!

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεση του εισαγγελέα!

17 Απριλίου 2019 14:06
Βαγγέλης Μαρινάκης: Σε δίκη με άλλους 27 για τους «στημένους αγώνες»!

Μετά από μήνες αναμονής κι έναν πραγματικό δικαστικό Γολγοθά, ο κύβος ερρίφθη. Τόσο ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, όσο και 27 ακόμη άνθρωποι του ποδοσφαίρου παραπέμπονται σε δίκη και δη για κακούργημα! Συγκεκριμένα τους αποδίδεται η κατηγορία της σύστασης συμμορίας και της αλλοίωσης αποτελεσμάτων.
Σημειώνεται ότι μετά το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών τον περασμένο Οκτώβριο, είχε ασκηθεί έφεση από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Οκτώβριο του 2018, η οποία μάλιστα έγινε την τελευταία ημέρα της σχετικής προθεσμίας.
Με την απόφαση του Αρείου Πάγου, απορρίφθηκε η αναίρεση του εισαγγελέα Ευάγγελου Ζαχαρή κατά του βουλεύματος και οι 28 εμπλεκόμενοι παραπέμπονται οριστικά και... αμετάκλητα σε δίκη.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη υπό την προεδρία της Δήμητρας Κοκοτίνη. Την εισήγηση έκανε η αρεοπαγίτης Σταματίκη Μιχαλέτου-Τσιχλάκη. Το άλλο μέλος του δικαστηρίου ήταν η Αρτεμισία Παναγιώτου, η οποία είχε μειοψηφίσει στην ίδια υπόθεση με πρόεδρο την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Μαρία Γαλάνη.

Ο μεγαλομέτοχος της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ και οι 27 ακόμη κατηγορούμενοι θα δικαστούν για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνων και το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας, Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θεωρούσε ότι έπρεπε να δικαστούν μόνο για το δεύτερο αδίκημα κι όχι για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων. Κίνηση ματ για τον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στο... σκαμνί θα καθίσουν επίσης οι:

Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ),

Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ),

Αρης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΠΟ),

Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ),

Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ),

Γιώργος Δούρος (πρώην αρχιδιαιτητής),

Θανάσης Μπριάκος (πρώην αρχιδιαιτητής),

Κώστας Ιωαννίδης, Γιάννης Κάμπαξης, Απόστολος Αμπάρκιολης, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Θανάσης Γιάχος, Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητές),

Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην πρόεδρος ΠΑΕ Βέροια),

Γιώργος Λαναρής (πρώην γενικός αρχηγός Βέροιας),

Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρόμητου),

Κώστας Μπάρμπας, Δημήτρης Αμαραντίδης, Ηλίας Ιωάννου, Αλέξανδρος Καλογέρης, Δημήτρης Μάνος, Χαράλαμπος Παυλίδης, Γιώργος Σκαθαρούδης, ​Πέρεζ Μορένο (πρώην ποδοσφαιριστές Βέροιας),

Γιώργος Σπανός (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ατρόμητος),

Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής ΠΑΕ Ατρόμητος),

Γιάννης Κομπότης (πρώην πρόεδρος ΠΑΕ Λεβαδειακός).

Αυτός είναι ο νέος Πρόεδρος της Super League!

Αυτός είναι ο νέος Πρόεδρος της Super League με τις ψήφους Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού! Ο Μηνάς Λυσάνδρου της ΑΕΚ νέος πρόεδρος της Super League!

Ο διευθύνων σύμβουλος και εκπρόσωπος της ΑΕΚ επικράτησε στις αρχαιρεσίες που έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης απέναντι στον Μάκη Γκαγκάτση, που κατέβηκε από την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Ο νέος πρόεδρος της Λίγκας έλαβε 8 ψήφους, έναντι 6 του εκπροσώπου του ΠΑΟΚ, ενώ απείχε από τη διαδικασία ο Αστέρας Τρίπολης και λευκό ψήφισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπως και η ΕΠΟ (όπως συνηθίζει στις εκλογές).

Ο Μηνάς Λυσάνδρου ψηφίστηκε και από τους «αιώνιους» αντιπάλους, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, καθώς επίσης και από Απόλλωνα Σμύρνης, Άρη, ΟΦΗ, Πανιώνιο και Λαμία. Τον Μάκη Γκαγκάτση ψήφισαν, πέρα από τον ΠΑΟΚ, η Λάρισα, ο Ατρόμητος, ο Λεβαδειακός, η Ξάνθη και ο Παναιτωλικός.

Η θητεία του νέου προέδρου είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2020 και το πρώτο θέμα που πρέπει να διαχειριστεί είναι η υλοποίηση της αναδιάρθρωσης. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Μηνάς Λυσάνδρου είχε καταθέσει πρόταση για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 14 ομάδες.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Super League: Πρωτάθλημα στο... σπίτι του ο ΠΑΟΚ!

Super League: Υποβιβάστηκε ο Λεβαδειακός, ποιοι οι ευνοημένοι;

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share