Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ο Έλληνας που "έριξε" το παγκόσμιο ρεκόρ κολύμβηση ΑΜεΑ!

Μας έκανε υπερήφανους...

15 Απριλίου 2019 15:03
Ο Έλληνας που

Δεν έχει προλάβει να συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας του αλλά καταρρίπτει το ένα παγκόσμιο ρεκόρ πίσω από το άλλο, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης. Στο πλαίσιο της 3ης ημέρας για το ανοιχτό πρωτάθλημα κολύμβησης IDM Berlin 2016 που φιλοξενείται στην Γερμανία, κατέρριψε το ρεκόρ κόσμου στα 200μ. πεταλούδακατηγορίας S9 με 2:10.25.


Ο αθλητής από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος παρά την αναπηρία του (μαιευτική παράλυση στο δεξί άνω άκρο) μετέχει και σε πανελλήνια πρωταθλήματα αρτιμελών κολυμβητών με πολύ καλά πλασαρίσματα, συνέτριψε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ από τις 17 Απριλίου 2015 στο Βερολίνο με 2:13.09.

Να θυμίσουμε ότι την δεύτερη ημέρα του IDM Berlin 2016, ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης είχε ισοφαρίσει το παγκόσμιο ρκόρ στα 50μ. ύπτιο κατηγορίας S12 με 28.07.

Σοκ στον ΠΑΟΚ: Ρήξη χιαστού ο Βιεϊρίνια!

Ρήξη πρόσθιου χιαστού και έσω μηνίσκου είναι η επίσημη ενημέρωση του ΠΑΟΚ όσον αφορά τον άσχημο τραυματισμό του Αντρέ Βιεϊρίνια.

Η ανακοίνωση

Η απώλεια στον αγώνα με τη Λάρισα δεν ήταν σε καμία περίπτωση οι δύο βαθμοί που άφησε ο ΠΑΟΚ, αλλά ο τραυματισμός του Αντρέ Βιεϊρίνια.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ υπεβλήθη το πρωί σε μαγνητική τομογραφία που επιβεβαίωσε τους αρχικούς φόβους του ιατρικού τιμ. Τ’αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν πως ο Βιεϊρίνια υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και έσω μηνίσκου.

Το πλάνο της αποκατάστασης του τραυματισμού θ’αποφασιστεί τις επόμενες μέρες.

Αρχηγέ είμαστε όλοι δίπλα σου.

NBA: Μπακς και Γιάννης για τίτλο!

Οι Μιλγουόκι Μπακς ξεκίνησαν κεφάτοι τα playoffs του ΝΒΑ και έκαναν... φύλλο και φτερό με 121-86 τους δίχως Γκρίφιν Ντιτρόιτ Πίστονς στο δικό τους Game 1, δείχνοντας πως μάλλον είναι «λίγοι», για να γίνουν αληθινή απειλή.

Οι παίκτες του Μάικ Μπουντενχόλζερ, συνεχίζοντας... με κεκτημένη ταχύτητα από όσα έκαναν στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, εμφανίστηκαν απόλυτα κυρίαρχοι στο παρκέ, κάνοντας ό,τι ήθελαν τους αντιπάλους τους και στέλνοντας «ηχηρό» μήνυμα σε κάθε αντίπαλό, ότι όντως είναι σοβαροί διεκδικητές του τίτλου. Στην απέναντι πλευρά, το κουκιά είναι πολύ μετρημένα και η απουσία του Μπλέικ Γκρίφιν κάνει ήδη τη σειρά άνιση.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους Μπακς, που είχαν τον Γιάννη και τον Λόπεζ σε κέφια και πριν καν συμπληρωθούν τα μισά της πρώτης περιόδου, ήταν μπροστά με 17 πόντους χάρη σε γκολ-φάουλ του Κονάουτον (25-8). Μόνο ο Τζάκσον και ο Κέναρντ πάλευαν για τους Πίστονς, χωρίς να τους αξίζει κάτι άλλο πέρα από τους 20 πόντους στο τέλος του δωδεκαλέπτου (38-18). Ο Χιλ, ο Μπλέντσο και ο Μίντλετον μπήκαν επίσης στο πνεύμα του αγώνα, κάτι που έμελλε να έχει σε αυτόν ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο, αφού στην ανάπαυλα τα «Ελάφια» είχαν ήδη «διαλύσει» τους αντιπάλους τους, προηγούμενοι με το «εκκωφαντικό» 70-43).

Τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, επί της ουσίας, στο δεύτερο ημίχρονο. Το μόνο που έγινε για τους Μπακς, ήταν να έχουν τη δυνατότητα να δουν τον «Αντέτο» να προσφέρει μοναδικό θέαμα, ακόμη και με κάρφωμα από τη γραμμή του φάουλ, ενώ 7 παίκτες τους έφτασαν το διψήφιο αριθμό πόντων. Όλα αυτά, με τον Έλληνα «αστέρα» να ολοκληρώνει το ματς με 24 πόντους, 17 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ στην απέναντι πλευρά μόνο ο Λουκ Κέναρντ... τράβηξε με 21 πόντους, με το double double 12 πόντων και 12 ριμπάουντ του Άντρε Ντράμοντ να καταφέρνει να περνά απαρατήρητο στη μέτρια απόδοσή του απέναντι στον Μπρουκ Λόπεζ.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share