Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Κέρδισε παρά την... ισοπαλία η ΑΕΚ στην Λαμία!

Μοιραστιά στην Φθιώτιδα!

14 Απριλίου 2019 22:18
Super League: Κέρδισε παρά την... ισοπαλία η ΑΕΚ στην Λαμία!

Χωρίς τη νίκη -αλλά με κέρδος την όλο και αυξανόμενη άνοδο του Λούκας Μπογέ- θα επιστρέψει η ΑΕΚ από τη Λαμία.

Η «Ένωση» τα βρήκε σκούρα από τους μαχητικούς γηπεδούχους, που της γύρισαν το ματς, ωστόσο ο φορμαρισμένος Αργεντινός την έσωσε από την ήττα (2-2).

Τα γκολ του εξαιρετικού Μπαράλες (το πρώτο με ανύπαρκτο πέναλτι και το δεύτερο με άπιαστο βολέ) εκμηδένισαν το προβάδισμα που είχε δώσει ο Μάνταλος, αλλά το τρίτο συνεχόμενο τέρμα του Μπογέ (και έκτο συνολικά φέτος) υπέγραψε την ισοπαλία.

Πώς έπαιξε

Με απόλυτα «κανονική» σύνθεση παρέταξε την ομάδα του ο Μανόλο Χιμένεθ. Παρόλο που το παιχνίδι ήταν βαθμολογικά αδιάφορο, ο τεχνικός της ΑΕΚ (θέλοντας προφανώς να τη διατηρήσει σε εγρήγορση ενόψει Κυπέλλου) χρησιμοποίησε όλους τους βασικούς του. Με απόντες λοιπόν τους Λιβάγια, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι και Οικονόμου, το 4-2-3-1 του Ανδαλουσιανού διαμορφώθηκε ως εξής στον αγωνιστικό χώρο:

Το ματς

Σαν να επρόκειτο για παιχνίδι που έκρινε την πορεία της (και όχι μια διαδικαστική αναμέτρηση στο τέλος του πρωταθλήματος) μπήκε στο γήπεδο η ΑΕΚ. Πριν καν συμπληρωθεί πεντάλεπτο, η «Ένωση» είχε βρει ήδη το προβάδισμα που θα την έκανε αφεντικό: Χάρη σε έναν άψογο συνδυασμό του Μάνταλου με τον Μπακασέτα, τον οποίο τελείωσε υποδειγματικά ο αρχηγός μέσα από την περιοχή. Με τον αέρα λοιπόν αυτού του γκολ (και παρόλο που ήταν προβληματική στην κυκλοφορία της μπάλας) ήλεγξε απόλυτα τον ρυθμό στη συνέχεια.

Βέβαια η Λαμία προσπάθησε ν’ αντιδράσει και άγγιξε κι εκείνη το γκολ (με κοντινό πλασέ του Μπερτόλιο στο δοκάρι). Ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει πρόωρα το ματς: Aν ο Πόνσε είχε τη… συνήθη αποτελεσματικότητα και δεν σπαταλούσε το τετ-α-τετ με τον Μελίσσα που του έφτιαξε ο Μάνταλος. Αφού λοιπόν οι γηπεδούχοι τη γλίτωσαν, ήρθε ο διαιτητής Σκουλάς να τους κάνει ένα δώρο. Γιατί τέτοιο ήταν το πέναλτι που σφυρίχτηκε σε μαρκάρισμα του Μπακασέτα στον Μπεχαράνο και αξιοποιήθηκε από τον Μπαράλες για το 1-1.


Όσο άδικη ήταν όμως η ισοφάριση, τόσο δίκαιο ήταν να γυρίσει τούμπα το ματς η Λαμία. Γιατί με την επιστροφή από την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι. Πίεσαν την (χαλαρότερη) ΑΕΚ. Και ανταμείφθηκαν γι’ αυτό σε φάση διαρκείας: Όταν ο Μπάρκας έβγαλε εντυπωσιακά το κοντινό ψαλιδάκι του Καραμάνου, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο άψογο διαγώνιο βολέ του Μπαράλες. Μπορεί να χρειάστηκε λοιπόν να μείνει πίσω στο σκορ, αλλά έστω κι έτσι η ομάδα του Χιμένεθ αφυπνίστηκε. Απείλησε με καλή ευκαιρία του Μάνταλου. Και δικαιώθηκε με τον… συνήθη ύποπτο των τελευταίων αγώνων.

Δεν χρειάστηκε λοιπόν παρά λίγα μόλις δευτερόλεπτα στον αγωνιστικό χώρο (αφότου είχε αντικαταστήσει τον Μπακασέτα) ώστε ο Μπογέ να βρει ξανά δίχτυα: Βγαίνοντας εκεί που έπρεπε σε εκτέλεση κόρνερ και ισοφαρίζοντας (έπειτα από κεφαλιά του Τσόσιτς) στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Θα μπορούσε, δε, αυτό το γκολ να αποτελέσει τη βάση ανατροπής για την ΑΕΚ. Ωστόσο οι καλές ευκαιρίες των Κρίστιτσιτς και Γιαννιώτα πέρασαν ανεκμετάλλευτες και το σκορ -ενόψει της νέας συνάντησης των δυο ομάδων στο Κύπελλο- παρέμεινε αναλλοίωτο.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελισσάς, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Καρυπίδης, Μπαράλες (78’ Ρόμανιτς), Μπεχαράνο (73’ Μπλάζιτς), Μπερτόλιο (81’ Τομάς), Καραμάνος, Ασούμπρε, Δημούτσος, Σκαρντοβέλι

Στον πάγκο έμειναν οι: Κατσίκας, Πλιάτσικας, Σκόνδρας, Επστάιν

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Τσόσιτς, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (86’ Γιαννιώτας), Κλωναρίδης (31’ λ.τ. Αλμπάνης), Μάνταλος, Μπακασέτας (66’ Μπογέ), Πόνσε

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιντώτας, Γιαννούτσος, Γαλανόπουλος, Άλεφ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σκουλάς (Θεσσαλίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τζιώτζιος (Θράκης), Σάββας (Σερρών)

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share