Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Τραγωδία Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, κρατάει στην κατηγορία τον ΟΦΗ!

Βόμβα στο ΟΑΚΑ!

14 Απριλίου 2019 21:30
Super League: Τραγωδία Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, κρατάει στην κατηγορία τον ΟΦΗ!

Πολύ σκληρός για να… πεθάνει αποδεικνύεται ο «ψυχωμένος» ΟΦΗ, που παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, εντούτοις κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 3-1 και έφτασε τους 28 πόντους μετά την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας!

Με το «διπλό», σε συνδυασμό με την ισοπαλία του ΠΑΣ Γιάννινα, να ανεβάζει τους Κρητικούς στη 13η θέση και τα μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία, με τους Ηπειρώτες να είναι ένα πόντο πίσω τους, πλέον…

Την ίδια ώρα, το «τριφύλλι» έκανε μια τραγική εμφάνιση ιδιως στην επανάληψη κι έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την ήττα του Άρη και να μειώσει την διαφορά του από την πέμπτη θέση, που παραμένει στους πέντε βαθμούς.

Ο Μακέντα άνοιξε το σκορ στο 42’ για τον Παναθηναϊκό, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, αλλά ήταν ο ίδιος που έβαλε στο παιχνίδι ξανά τον ΟΦΗ, με αυτογκόλ στο 57ο λεπτό. Ενώ μετά από προσπάθεια του Σασί στο 71’, ο ΟΦΗ πήρε προβάδισμα, για να έρθει ο Γιακουμάκης δύο λεπτά πριν τα 90 και να κάνει το 3-1, με τον Νέιρα να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε κάπως… μουδιασμένα και, παρότι προσπάθησε, δεν κατάφερε να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του, αλλά αρκέστηκε μόνο σε κάποια σουτ που δεν βρήκαν στόχο, με τον Δώνη να έχει και το καλύτερο εξ αυτών, στο 6’.

Λίγο πριν το ημίωρο, ο Άλτμαν τραυματίστηκε κι έγινε αλλαγή, με την είσοδο του Κάτσε να μετατρέπει το σύστημα των «πράσινων» σε 3-5-2, με τον νεοεισελθόντα να παίζει δίπλα στον Στάικο και τον Δώνη πίσω από τους Μακέντα και Μουνιέ.

Ο ΟΦΗ από την πλευρά του πίεσε αρκετά ψηλά με το… καλημέρα, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και κυκλοφόρησε καλά την μπάλα. Όπως κι ο αντίπαλός του, όμως, δεν βρήκε τις λύσεις για να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Διούδη.

Και, σαν να μην τους έφτανε αυτό, οι Κρητικοί βρέθηκαν και πίσω στο σκορ… Όταν ο Ποτουρίδης τράβηξε τον Μακέντα, λίγο πριν αυτός μπει στην πορεία της μπάλας μετά από κεφαλιά-πάσα του Παντελάκη και ο διαιτητής Κουτσιαύτης υπέδειξε την καθαρή παράβαση. Με τον Ιταλό επιθετικό να αναλαμβάνει την εκτέλεση, να ευστοχεί και να κάνει το 1-0, στο 42’!


Στην επανάληψη, ο ΟΦΗ ξεκίνησε ακόμα πιο δυνατά και αφού πρώτα… προειδοποίησε, κερδίζοντας αλλεπάλληλα κόρνερ στα πρώτα λεπτά, ευτύχησε να σκοράρει στην εξέλιξη ενός εξ αυτών, έστω και με την βοήθεια… αντιπάλου, στο 57ο λεπτό.

Καθώς, στην προσπάθειά του να διορθώσει την κακή έξοδο του Διούδη, ο Μακέντα είδε την μπάλα να χτυπάει πάνω του και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα, αφού δεν πρόλαβε να την διώξει πριν αυτή περάσει τη γραμμή!

Βλέποντας τα «κακώς κείμενα» της ομάδας του, ο Γιώργος Δώνης έριξε στο ματς τον Καμπετσή, αντί του Αποστολάκη, με τον Παναθηναϊκό να παίζει πλέον με 3-4-3 και τον Στάικο ως δεξί μπακ-χαφ.

Αυτό, ωστόσο, έκανε ιδιαίτερα ευάλωτο το «τριφύλλι», αφού σε συνδυασμό με το κακό τρανζίσιον των παικτών του, ο ΟΦΗ βγήκε στην κόντρα αρκετές φορές από τα δεξιά. Σε μια εξ αυτών, ο Σασί θα μπορούσε να κάνει το 1-2 στο 68’, αλλά τελικά η μπάλα πέρασε κόρνερ με τη συμβολή Διούδη και Κολοβέτσιου.

Τελικά, η… εξιλέωση για τον Σασί ήρθε τρία λεπτά μετά, με τον Φερέιρα να κάνει το γύρισμα τον Διούδη να διώχνει ασταθώς και τον επερχόμενο Τυνήσιο να πλασάρει στο κενό τέρμα!

Από εκείνο το σημείο και μετά, ήταν εμφανές πως πιο πιθανό ήταν να γίνει το 1-3 παρά το 2-2, με τους φιλοξενούμενους να πατάνε ακόμα καλύτερα στο γήπεδο και τους γηπεδούχους να είναι… αλλού.

Όπως κι έγινε, στο 88’, με τον Γιακουμάκη να κερδίζει τη μπάλα από τον Οικονόμου, να μπαίνει στην περιοχή και με πλασέ να νικάει τον Διούδη, διαμορφώνοντας το 3-1 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα!

Ενώ η αποβολή του Νέιρα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με δεύτερη κίτρινη κάρτα μάλλον δεν στεναχώρησε… κανέναν στο «στρατόπεδο» των νικητών.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (3-4-3): Διούδης, Παντελάκης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Αποστολάκης (61’ Καμπετσής), Δώνης, Στάικος, Χατζηθεοδωρίδης, Άλτμαν (28’ Κάτσε), Μακέντα, Μουνιέ (68’ Αρμενάκας).

ΟΦΗ (4-2-3-1): Σωτηρίου, Μπράουν, Ποτουρίδης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νάστος, Νέιρα, Κουτσιανικούλης (46’ Ντίνας), Σασί (78’ Γιακουμάκης), Βαζ (88’ Κυριακίδης), Φερέιρα.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας).

Πηγή: sport-fm.gr

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Super League: Πρωτάθλημα στο... σπίτι του ο ΠΑΟΚ!

Άρης – Ατρόμητος: «Κλείδωσε» την 4η θέση!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share