Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άρης – Ατρόμητος: «Κλείδωσε» την 4η θέση!

"Μάγεψε" στην βροχή!

14 Απριλίου 2019 21:05
Άρης – Ατρόμητος: «Κλείδωσε» την 4η θέση!

«Κλείδωσε» την 4η θέση ο Ατρόμητος! Τεράστιο και παράλληλο εύκολο αποτέλεσμα στον αγώνα Άρης – Ατρόμητος!

Ο Ατρόμητος με εντυπωσιακή εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση και υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες –λόγω της έντονης βροχόπτωσης-νίκησε με 2-0 τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» και «κλείδωσε» την 4η θέση στο βαθμολογικό πίνακα της φετινής Superleague

Ο Άρης πάντως –με την επιστροφή του στην Superleague– βρίσκεται μια… ανάσα από την κατάκτηση της 5ης θέσης που οδηγεί και αυτή στα προκριματικά του Europa League, αφού ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ (οι «πράσινοι» περιμένουν και την οριστική απόφαση για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που δεν ολοκληρώθηκε).

Το παιχνίδι είχε μια ισορροπημένη εικόνα στα πρώτα του λεπτά, με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά και να προσπαθούν να γίνουν επικίνδυνες, χωρίς όμως να καταφέρνουν να πάρουν τον έλεγχο του. Ο ρυθμός… εξαιρετικός! Η πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού χάθηκε στο 8’ από τον Άρη. Η σέντρα βγήκε από τα δεξιά, ο Ντιγκινί πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, έδωσε στην μπάλα πορεία προς το δεύτερο, αλλά η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία από πλευράς Ατρομήτου χάθηκε στο 14’, μετά από την εξαιρετική προσπάθεια του Μανούσου. Ο Έλληνας επιθετικός κουβάλησε αρκετά μέτρα την μπάλα, έφτασε λίγο πριν τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, αλλά το συρτό σουτ που έπιασε έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουέστα.

Να σας θυμίσουμε: Super League: Επική ανατροπή του Άρη!

Παρά την έντονη βροχόπτωση, οι δύο ομάδες συνέχισαν αυτή την εντυπωσιακή εικόνα, με τον Ατρόμητο όμως να φτάνει στο 0-1. Ο Κουλούρης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι και ο Μανούσος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Έχοντας πλέον τη ψυχολογία με το μέρος τους, οι Περιστεριώτες αναπτύχθηκαν πολύ όμορφα στις αντεπιθέσεις, βρίσκοντας απέναντι τους έναν αγχωμένο και νευρικό Άρη

Το 0-2 ήρθε… μάλλον φυσιολογικά στο 36’! Ο Μπρούνο προσπάθησε να μπει στην αντίπαλη περιοχή και πριν δεχθεί το τάκλιν έβγαλε κάθετη στον Κουλούρη. Ο Έλληνας επιθετικός «τσίμπησε» την μπάλα πάνω από τον Κουέστα και σκόραρε για 18η φορά στη φετινή Superleague.

Ο Άρης προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός στην επανάληψη, αλλά ο Ατρόμητος δεν… χάλασε τις γραμμές του κι έτσι κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στο 63’ πάντως οι Θεσσαλονικείς φώναξαν για πέναλτι. Ο Ματέο Γκαρσία έπιασε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και θέση δεξιά, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Μάντσον και στην αναπήδηση της βρίσκει στο χέρι του Βραζιλιάνου μέσου, που ήταν πίσω από το σώμα του (σχεδόν κολλημένο στο σώμα του).

Ο διαιτητής σωστά δεν έδωσε κάτι… Ο Ατρόμητος άντεξε με… σχετική ευκολία και έφυγε από το «Κλ. Βικελίδης» με το διπλό και τη δεύτερη φετινή του νίκη κόντρα στον Άρη.

Super League: Πάτησε τον Άρη ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ!

Ο Παναθηναϊκός καθάρισε τον Άρη με 2-0 και στο χορτάρι τον καβάλησε βαθμολογικά, πληρώνοντας όμως το -9 από τις τιμωρίες. Το γκολ της χρονιάς ο Ινσούα, δεν υπήρχε Άρης στην επανάληψη.

Μπορεί να μην είχε τον κόσμο στο πλευρό του, μπορεί να απουσίαζαν βασικοί του παίκτες (Μπουζούκης, Κουλιμπαλί, Μαυρομμάτης) και να έχει απολέσει τις ελπίδες του για την κατάκτηση της 5ης θέσης, πλην όμως ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει με 2-0 τον φορμαρισμένο Αρη απόψε στο άδειο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» ήταν προβληματικοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στο δεύτερο και κατέκτησαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα με δύο γκολ σε διάστημα 12 λεπτών (62’-74’), έχοντας στο ενεργητικό τους ένα γκολ-ποίημα με σκαφτό πλασέ από τον Ινσούα, με το οποίο «κλείδωσαν» το τρίποντο.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό 15λεπτο του ματς, ο Αρης ήταν αυτός που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας ορθολογικές συνεργασίες και σωστές αποστάσεις όταν βρίσκονταν σε φάση ανάπτυξης, αλλά και ξεκάθαρη στόχευση να «χτυπήσει» τη δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού, από την αντίστοιχη αριστερή δική του, με τους Λάρσον και Κορχούτ.

Με αυτόν τον τρόπο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και δημιούργησαν δύο υποσχόμενες ευκαιρίες με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Μαρτίνες στη μία εκ των οποίων η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Διούδη (22’).

Αυτό ήταν και το μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν φλύαρος δημιουργικά, δίχως κίνηση χωρίς τη μπάλα και εμπνεύσεις μεσοεπιθετικά, με συνέπεια ο Κουέστα να ανησυχεί μόνο από ατομικές ενέργειες κυρίως του Μακέντα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο και με κορυφαίους τον αριστερό στόπερ Οικονόμου και τον αριστερό φουλ μπακ Ινσούα, έφτασε σε μία εύκολη επικράτηση. Το γκολ του Δώνη (62’) και η τρομερή «λόμπα» του Ινσούα στο 74’ έφταναν και περίσσευαν στους «πράσινους» που κατέκτησαν μια νίκη ψυχολογίας, αλλά και γοήτρου.

Πηγή: sdna.gr

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Διαλύεται ο Ολυμπιακός: Φεύγει ΚΑΙ ο Τουπάν!

Basket League: Το Περιστέρι σκότωσε τον Ολυμπιακό!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share