Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ΑΕΚ: "Έκλεισε" ο Γκέιμπ Γιορκ!

Παίκτης της ΑΕΚ και με τη... βούλα!

12 Απριλίου 2019 21:57
ΑΕΚ:

Την κιτρινόμαυρη φανέλα μέχρι το τέλος της σεζόν θα φορά ο Γκέιμπ Γιορκ! Η ΑΕΚ ήταν σε αναζήτηση ενός παίκτη-σουτέρ και τον βρήκε στο πρόσωπο του Αμερικανού, ο οποίος υπέγραψε το συμβόλαιό του και αναμένεται στην Αθήνα μέχρι τη Δευτέρα (15/04).

Η ανακοίνωση:

«Η ΑΕΚ ΒC ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Γκέιμπ Γιορκ (25 χρ., 1μ.91), έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019. Ο Αμερικανός γκαρντ υπέγραψε σήμερα (12/04) συμβόλαιο συνεργασίας με τη "Βασίλισσα"».

Βιογραφικό:

O Γκέιμπ Γιορκ γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου 1993 και έχει ύψος 1μ.91. Ο Αμερικανός γκαρντ ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Λύκειο Orange Lutheran της Καλιφόρνια, ενώ αποφοίτησε από το Κολέγιο της Αριζόνα, έχοντας 14,4 πόντους μέσο όρο, την τελευταία του χρονιά.

Στις 22 Ιουλίου 2016 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στη γειτονική Ιταλία και τη Κρεμόνα. Το Νοέμβριο του 2016 επέστρεψε στην Αμερική για λογαριασμό των Erie BayHawks, στη G-League.

Στις 31 Ιουλίου 2017 πήρε μεταγραφή στη Μπαϊρόιτ, όπου και αγωνίστηκε απέναντι στη «Βασίλισσα» στους ομίλους του BCL. Σε 37 αγώνες στο γερμανικό Πρωτάθλημα είχε 14,2 πόντους μέσο όρο, ενώ στο Basketball Champions League είχε 16,9 πόντους μέσο όρο σε 18 συμμετοχές με 43,5% στα τρίποντα και 2.5 ασίστ μέσο όρο.

Ο Γιορκ απέναντι στην ΑΕΚ σημείωσε 22 πόντους στην ήττα της «Βασίλισσας» στη Γερμανία, ενώ αρκετά καλή παρουσία είχε και στο ματς στο ΟΑΚΑ, έχοντας 18 πόντους.

Την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν έπαιξε στη G-League με τη θυγατρική ομάδα των Ορλάντο Μάτζικ (Lakeland Magic). Σε 41 συμμετοχές είχε μέσο όρο 16,1 πόντους, 3,7 ασίστ, 3,4 ασίστ, 1,2 κλεψίματα».

Πηγή: gazzetta.gr

Basket League: Τρομακτικός Παναθηναϊκός διέλυσε την ΑΕΚ!

Στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν ο Παναθηναϊκός πάτησε το τούρμπο και πέρασε πάνω από την ΑΕΚ ισοπεδώνοντας την με 72-104! Σε τρομακτική κατάσταση οι πράσινοι δείχνουν πανέτοιμοι για τη βασίλισσα της Ευρώπης.

Έχει πάρει φόρα, έχει βρει ρυθμό και δεν τον σταματάει τίποτα. Πόσω μάλλον μια αντίπαλος που είχε δύο από τα πιο βασικά... όπλα της εκτός δράσης (Ματσιούλις, Θίοντορ). Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του, εντός συνόρων, πέρασε σαν... σίφουνας πάνω από την ΑΕΚ και χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα έδειξε πως είναι έτοιμος για την μεγάλη πρόκληση της σεζόν, τα πλέι οφ της Euroleague.

Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο πήραν τα ηνία του αγώνα από τα μέσα της πρώτης περιόδου και δεν κοίταξαν πίσω. Η ΑΕΚ προσπάθησε, πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά δεν είχε τις λύσεις να παρουσιαστεί ανταγωνιστική απέναντι στους «πράσινους». Έτσι, το «τριφύλλι» έφτασε στην 22η νίκη του σε 23 παιχνίδια πρωταθλήματος, φτιάχνοντας ακόμα περισσότερο την ψυχολογία του ενόψει συνέχειας.

Από την άλλη, η ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα της για φέτος, έπειτα από 11 θετικά αποτελέσματα, σε μια ήττα, ωστόσο, που δεν.... κοστίζει, καθώς παραμένει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share