Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Champions League: Απόδραση από το Μάντσεστερ για την Μπαρτσελόνα!

Αγκαλιά με την πρόκριση οι Καταλανοί!

11 Απριλίου 2019 07:30
Champions League: Απόδραση από το Μάντσεστερ για την Μπαρτσελόνα!

Μπαρτσελόνα με σπασμένα φρένα σε Ισπανία και Ευρώπη!

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού καθάρισε την ιστορία στη Λα Λίγκα, αποφάσισε να πάει... τρένο και στην Ευρώπη, χωρίς καν να ιδρώσει.

Οι Καταλανοί έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ματς και συντριπτικά ποσοστά κατοχής, χωρίς να εντυπωσιάσουν αλλά και χωρίς να απειληθούν ποτέ ουσιαστικά, με σχεδόν κυνικό τρόπο πέρασαν από το «Όλντ Τράφορντ» επικρατώντας με 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και έχουν πλέον πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 2015.

Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο διπλό των «μπλαουγκράνα» σε νοκ άουτ φάση για το Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από επτά συνεχόμενα παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Με αυτογκολ του Σο στο 12’ που χρειάστηκε VAR «καθάρισε» το ματς η αρμάδα του Βαλβέρδε. Δεν απείλησαν σχεδόν ποτέ στο ματς ουσιαστικά οι παίκτες του Σόλσκιερ.

Το ματς

Όπως συμβαίνει στα περισσότερα παιχνίδι της, η Μπαρτσελόνα μπήκε με σκοπό να κυριαρχήσει από νωρίς και στο πρώτο μέρος το πέτυχε σε ικανοποιητικό ποσοστό, αφού κατά διαστήματα ο έλεγχος της μπάλας για τους «μπλαουγκράνα» ξεπέρασε και το 75%.

Αντίθετα, η ομάδα του Σόλσκιερ δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και προσπαθούσε να απειλήσει είτε με στατικές φάσεις, είτε με μεγάλες μπάλες που δεν δυσκόλεψαν την άμυνα της Μπαρτσελόνα και τον Τερ Στέγκεν.

Μάλιστα, το παιχνίδι πήγε εκεί που ακριβώς ήθελαν οι Καταλανοί, αφού μόλις στο 12ο λεπτό, στην πρώτη επί της ουσίας φάση που έβγαλαν, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Ο Μέσι έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή, έβγαλε στο δεύτερο δοκάρι τον Σουάρες και εκείνος με κεφαλιά και τη βοήθεια του Σο στο σώμα του οποίου βρήκε η μπάλα πριν καταλήξει στην εστία, άνοιξε τον λογαριασμό.

Πάντως, χρειάστηκε η βοήθεια του VAR, για να μετρήσει το γκολ, αφού αρχικά λανθασμένα ο βοηθός είχε σηκώσει λανθασμένα τη σημαία για οφσάιντ του Ουρουγουανού επιθετικού της Μπαρτσελόνα.

Με το υπέρ της 1-0 η ομάδα του Βαλβέρδε πάγωσε το παιχνίδι και όταν της δόθηκε η ευκαιρία προσπάθησε να χτυπήσει ξανά. Όπως έγινε στη φάση του 37’ όταν μετά από λάθος διώξιμο του Λίντελοφ ο Σουάρες κατέβασε στην περιοχή, έστρωσε στον Κοουτίνιο, αλλά ο Ντε Χέα δύσκολα έδιωξε το σουτ του Βραζιλιάνου που πήγε να τον... εκτελέσει.


Στο ξεκίνημα της επανάληψης, με την είσοδο του Μάτιτς στη θέση του Ερέρα, η ομάδα του Σόσκιερ προσπάθησε να ισορροπήσει και να πατήσει περισσότερο περιοχή, κάτι που δεν έκανε στο πρώτο ημίχρονο.

Σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε και απείλησε με το σουτ του Ράσφορντ στο 52’ από καλή θέση να φεύγει άουτ.

Πάντως από το 55ο λεπτό, η Μπαρτσελόνα που έδειχνε ξεκάθαρη διάθεση να προστατέψει το υπέρ της 1-0, πάγωσε το παιχνίδι και κράτησε τους «κόκκινους διαβόλους» μακριά από την περιοχή της. Στο 65’ πάτησε για πρώτη φορά περιοχή στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Σουάρες να βγαίνει σε θέση βολής και την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ το σουτ του Ζόρντι Άλπα ένα λεπτό αργότερα, σταμάτησε στα πόδια του Ντε Χέα.

Ο κυνισμός των Καταλανών συνεχίστηκε ως το φινάλε, με αποτέλεσμα να έρθει ένα ξεκούραστο και άνετο αν και ισχνό, όπως αποδείχθηκε διπλό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μαν. Γιουνάιτεντ (Όλε-Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γιανγκ, Λιντελεφ, Σμόλινγκ, Σο, Νταλότ, ΜακΤόμινι, Φρεντ, Πογκμπά, Ράσφορντ, Λουκάκου.

Έπαιξαν επίσης: Μαρσιάλ, Μάτιτς, Περέιρα

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς, Σέρχιο Μπουσκέτς, Κοουτίνιο, Άρτουρ, Λουίς Σουάρες, Μέσι

Έπαιξαν επίσης: Βιντάλ, Ρομπέρτο, Αλενιά

Πηγή: sport-fm.gr

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr: 

Champions League: Αγκαλιά με την πρόκριση η Λίβερπουλ!

Champions League: Βήμα πρόκρισης για Τότεναμ!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share